Barsel på Amager

Er du på barsel og bor på Amager? Her kommer fluks øens allerbedste oplevelser for dig og din baby, så I kan nyde jeres første tid sammen.

2. november 2022
Af Rikke Reffelt

Café-hygge

Foto: Wulff og Konstali

Wulff & Konstali

Sæt kurs mod Wulf & Konstali i området bag Lergravsparken, som er et kombineret madhus og bageri. Deres brunch er virkelig et besøg værd - tag et hvil med bebs i det hyggelige sofahjørne eller på bænkene i græsset udenfor madhuset.

Hvor? Lergravsvej 57

Mad & Kaffe

Hos Mad & kaffe Amagerbro er der plads til vognen udenfor og perfekt morgenmad til mor eller far, hvis baby er oppe tidligt. Her kan du vælge mellem 3, 5 eller 7 morgenretter og nyde den afslappede stemning, hvor der er plads til baby.

Hvor? Tyrolsgade 6

Cafe Bingo 156

Smut forbi den nyåbnede Cafe Bingo 156 på Amagerbrogade, hvor de store vinduer giver frit kig til barnevognen, mens du nyder deres fx to-die-for kakao med øko-skumfiduser eller en af deres lækre, små morgenretter, hvis du og baby er tidligt ude. Her er også frokost og aftensmad.

Hvor? Amagerbrogade 156

Ingolfs Kaffebar

En klassiker på Amager er Ingolfs Kaffebar, som ligger på den hyggeligste villavej. Her får du afslappet cirkusstemning, puslebord og godt udsyn til barnevognen. Og lækker kaffe, kage og mad. Slå dig ned i deres dejlige gårdhave, når solen kigger frem - her er der barnevognsparkering.

Hvor? Ingolfs Allé 3

Leg med baby

Foto: Børnekulturhuset Ama´r

De lokale biblioteker

Brug øens biblioteker - her er ro og plads til at tumle med baby og læse en hyggelig bog. I Kvarterhuset er der alt fra babybongo, DIY Mama, legestue, babymassage og mange andre fine arrangementer. Biblioteket er meget babyvenligt med hyggelige legesager for de helt små, ro til at amme, en lille cafe og pusleplads. Rodosvej bibliotek, Ørestad bibliotek og Solvang bibliotek kan også anbefales, hvor der er plads til at lege med baby, læse pegebøger og der tilbydes babyrytmik mange af stederne. 

Børnekulturhus Ama'r

Børnekulturhus Ama'r er absolut værd at smutte forbi - her kan I prøve alt fra slyngedans til åbne tirsdagslegestuer - de holder til i et nyt og inspirerende hus.

Hvor? Øresundsvej 8B

Prismen

Er din baby klar til at tumle? Så smut forbi Prismen, der tilbyder hold til baby og efterfødselshold til mor. Her bliver baby stimuleret, mens mor får sved på panden.

Hvor? Holmbladsgade 71

De lokale kirker

Flere af Amagers kirker har desuden babysalmesang, hvor organisten hygger om de små med salmer og børnesange i kirkerummet – tjek for eksempel Filips kirke, Sundby kirke og Allehelgenskirken.

Snacks to-go

Foto: Alice Icecream and coffee

Alice Icecream and coffee

Hungrer du efter en GOD kop kaffe og simpel, lækker morgenmad som yoghurt/granola eller godt brød med ost til trilleturen med baby? Så er Alice Ice cream and Coffee et hit. Som navnet antyder, står de også for den lækreste, delikate is, som kan købes med hjem i små bokse hele året.

Hvor? Markmandsgade 1

Café Natur Tørst

Trænger du til en kvali-sandwich på farten, så prøv Cafe Natur Tørst - stedet er ikke så stort, så det er perfekt til en sandwich og juice to-go. Tjek Børn i byens anmeldelse af den lille cafe lige her.

Hvor? Amagerbrogade 138

Kaffebar

Går du efter seriøs kvali-kaffe til din trilletur, så skal du forbi Kaffebar på Æblestien. Det er ikke her du ammer, pusler eller hiver hele mødregruppen med, for her er meget småt – men kaffen (og chokoladekagen!) er i topklasse! Tæt ved ligger en lille legeplads for de allermindste til når baby er klar på den slags.

Hvor? Æblestien 2

Eclipse sandwich

Eclipse Sandwich ligger lidt ned af en villavej og gemmer sig lidt – den ser ikke ud af meget, men langer simple, saftige bagels over disken. Deres lille bord udenfor gør, at du fint kan holde hurtigt pitstop med baby i det stille, charmerende Eberts villakvarter.

Hvor? Søren Norbys Allé 2

Shopping

Foto: Forvandlingskuglen

Forvandlingskuglen

På hjørnet overfor Gavin frister Forvandlingskuglen med alverdens legetøj og tilbehør – også til de allermindste. Det er her, du finder den fede lampe til babyværelset, babys funky spisestel eller smukke begynderpuslespil fra Djeco.

Hvor? Skånegade 7

Mødrehjælpen

Shop genbrugsguld i ministørrelser i Mødrehjælpens lille, fine butik på Holmbladsgade, hvor tøjet er overskueligt sorteret efter størrelser og indretningen pæn og indbydende.

Hvor? Amagerbrogade 22

Klodshans

Mangler baby en barnevogn eller er I på udkig efter en babystol? Klodshans på Amager bugner af brugt udstyr til baby. Husk også at tjekke kælderen, som er proppet til randen med brugt børnetøj i alle størrelser.

Hvor? Amagerbrogade 170

Gavin

På Holmbladsgade ligger også Gavin med hylderne fulde af lækre mærkevarer og farvestrålende kreationer fra butikkens egen systue.

Hvor? Holmbladsgade 4 

Gåture

Foto: Caroline Meldgaard

Strandparken

Får du ind i mellem nok af trange fortove, larm og bilos, når du triller af sted med den lille, så har Amager heldigvis gode muligheder for at søge mod åbne vidder. Sug havluft helt ned i lungerne i Strandparken, der med sine asfalterede stier langs hele den 5 km lange kyst er perfekt til barnevognshjul - her ligger mange fine cafeer på vejen, hvis du får brug for at tanke op.

Eberts villaby

Eberts villaby er et villakvarter med gamle, smukke villaer og store træer - her er fredfyldt og giver et godt afbræk fra Amagerbrogades larm - afslut turen på Ingolfs Kaffebar, som ligger i netop dette kvarter.

Amager Fælled

Hop på metroen til Amager Fælled , hvor du finder masser af smuk natur, som din baby vil elske - og smut forbi Cafe 8tallet og tag et hvil, og nyd den smukke udsigt, hvor der er pusleplads og højstol.

Legepladser

Foto: Caroline Meldgaard

Bondegårdslegepladsen

Er baby klar til sin første gyngetur og leg i sandkassen? Amager bugner af fine legepladser. Prøv bondegårdslegepladsen. Her kan baby se både geder, høns og kaniner - men også hygge sig på en fin legeplads med masser af sjov - også for de mindste.

Hvor? Peder Lykkes Vej 71-73

Legepladsen på Bredegrund

Glæd jer til soppesø, dobbeltgynger til de små og sandkasse på Bredegrund Legeplads. Der er muighed for at låne byggeklodser, stylter, kæpheste og stangtennis, hvis I har større søskende med på tur.

Hvor? Bredegrund 8

Smyrnavej Legeplads

Eller smut forbi Smyrnavej Legeplads, der har baby- og sansegynge og en fin sandkasse, som din baby kan boltre sig i.

Hvor? Smyrnavej 2

Legepladsen Elba

Legepladsen Elba i Filipsparken er bemandet og har en dejlig stemning - her er soppebassin om sommeren, sandskasser med legetøj, små scootere, gynger og meget mere.

Hvor? I Filipsparken, Parmagade 45

Legepladsen på Norgesgade

Legepladsen på Norgesgade er lille og hyggelig - perfekt til babys første tur på legeplads. Tjek Amagers legepladser her

Hvor? Norgesgade mellem nr. 22-56

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben