1 time fra byen: 10 x familievenlige dagsture, som vil hitte

Nogen gange har man brug for at tage ud af byen på eventyr - vi serverer 10 eventyrlige ture max en time fra København, som giver jer minder.

Foto: Tine Uffelmann / VisitNordsjaelland
9. maj 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: Grennesminde

Den med lamaer: Grennesminde

Tag turen til Grennesminde - en socialøkonomisk virksomhed, som hjælper unge videre til job. Besøg deres skønne café, og lad ungerne sige sig hej til dyrene (lamaer, minigrise, geder), som er en stor oplevelse for børnene at møde. Hos det økologiske gartneri kan I gå på eventyr, og i deres café og butik sælges der blandt andet planter, grøntsager, brød og kage. 

Hvor? Grennesminde, Snubbekorsvej 18, 2630 Taastrup

Foto: Funnys Äventyr

Den i Malmø: Leg med Mumi og Alfons

Kun 39 minutters togtur fra København venter Malmø og et eventyrligt univers, hvor elskede figurer fra nordisk børnelitteratur står klar. I Funnys Äventyr kan børnene møde Peddersen og hans kat Findus, gå en tur i Mumidalen eller lege hjemme hos Alfons Åberg. Her er også en magisk cafe og en sød lille butik. Et virkelig fint sted at besøge - inden turen går videre ud i smukke Malmø.

Hvor? Funnys Äventyr, Per Albin Hanssons väg 36D, 214 32 Malmö

Foto: Gilleleje Labyrint

Den, hvor I farer vild: Gilleleje Labyrint

Giv ungerne en sjov oplevelse - besøg den helt nye Gilleleje Labyrinten, som er en kæmpe quizlabyrint, hvor I kan quizze jer vej gennem labyrintens grønne stier af pil, løvtræer, buske, blomster og grantræer. Med sine over 5 hektarer og 7 kilometer stisystem er Gilleje Labyrinten et stort område, der svarer til 10 fodboldbaner.

Hvor? Gilleleje Labyrint, Almevej 120, 3250 Gilleleje

Foto: Sparshioping

Den på vandet: Besøg byens søforter

I kan nemt hoppe på de små færger fra Nyhavn og sejle ud på eventyr, hvor Flakfortet eller Ungdomsøen venter efter kun 40 min sejlads. Øerne byder på dejlig natur, masser af spændende aktiviteter og turen er en stor oplevelse for ungerne, som kan nyde udsigten og en dag med nærvær med familien. 

Hvor? Afgang fra Nyhavn til Flakfortet og Nyhavn / Sparshipping

Foto: © VisitNordsjælland / Esrum Kloster og Møllegård

Den med svævebane: Esrum naturlegeplads

Pak ungerne og oplev Esrum Naturlegeplads - her er temaet middelalderen. Gå på opdagelse i et middelalderligt børneunivers, sæt ungerne fri på det store fæstningsanlæg med voldgrav og svævebane, leg på markedspladsen og ved bondens hus, hvor I kan klatre på grise eller slå jer ned ved bålpladsen. Besøg også Esrum Kloster (kræver billet-entre), som er en stor oplevelse.

Hvor? Esrum Naturlegeplads, Klostergade 11, Esrum, 3230 Græsted

Foto: Maria Dønvang

Den med 400 m2 leg: Drømmeskibet på M/S Museet for Søfart

Pak børnene og tag nordpå til Helsingør, hvor DRØMMESKIBET venter på jer.  M/S Museet for Søfarts 400 m2 store maritime legeunivers vil med garanti benove børnene. I det store legemotorskib kan børnene kravle ind i motorrummet, hjælpe kaptajnen med at laste skibet, eller kravle helt op i stævnen og holde øje med hajer og søuhyrer.

Hvor? M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Foto:  Rasmus Hjortshoej – COAST

Den magiske: H.C. Andersens Museum

Kun en times togtur fra København venter et smukt fantasi-univers i det nye smukke museum H.C. Andersens Hus i Odense. På det nybyggede museum, der er bygget op omkring H.C. Andersens liv og eventyr, kan børnene sætte fantasien fri. Eventyrlandet indbyder til leg, fordybelse og kreativ udfoldelse.   

Hvor? H.C. Andersens Museum, H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense C

Foto: Visit Fjordlandet

Den med veterantog og natur: Hedeland Naturpark

Trænger I til luft og åbne vidder? Så tag turen til Hedeland Naturpark, der venter med med en dejlig naturlegeplads med gynger, svævebane og klatrestativer. I kan også snuppe en tur på Hedelands Veteranbane og opleve naturen i Hedeland fra toget. Husk også at gå på jagt efter Thomas Dambos populære nye trold nr. 100 Månemor, som skulle være gemt på netop Hedeland.  

Hvor? Hedeland Naturpark, Vindingevej 201 4000 Roskilde

Foto: Monstrum

Den nordpå: Magisk maritim legeplads

Smut nordpå og stop ved Taarbæk Havn, hvor I finder den fantasifulde, smukke legeplads som er bygget som en lille havneby i børnehøjde. Lad ungerne smutte op i fyrtårnet med rutsjebane, klatre på det store fiskestativ, holde øje i udkigstårnet og meget mere. Her kan I sagtens bruge mange timer. Bare vær opmærksom på, at det er skolens legeplads - så sørg for at besøge den i weekenderne, eller når klokken har ringet ud. 

Hvor? Taarbæk Strandvej 96, 2930 Klampenborg

Foto: Caroline Hemmingsen

Den smukke: Kunstlegeplads og Villapük på Ordrupgaard

Besøg Ordrupgaard nordpå som lokker med fantastisk kunst og dejlige omgivelser. Selve kunstparken, som er gratis at besøge, er en stor oplevelse for hele familien - her møder I et væld af kunstværker, som børnene kan lege i og opleve. Inde på museet, som kræver entrebillet for voksne, finder I bl.a. Villapük  - et smukt "dukkehus", som ungerne kan udforske. Der er gratis entré for børn.

Hvor? Ordrupgaard, Vilvordevej 1102920 Charlottenlund

Foto: Anne Bæk

Den med leg: Sanseudstilling på Brandts

Ta' en tur ud af byen og oplev den spektakulære sanseudstilling for de 2-8-årige på museet Brandts i Odense, hvor der i udstillingen "Flødedrøm x Pølseskind" er fokus på mad. Udstillingen udfoldes som en spektakulær oplevelse for hele familien, hvor de labyrintiske forløb og smukke rum lokker gæsterne på opdagelsesrejse i et barokt eventyrland. Udstillingen kører frem til august 2023.

Hvor? Brandts, Amfipladsen 7 5000 Odense C

Foto: Sørup Ishus & Kaffestue

Den med et lækkert mål: Kør efter den bedste is

Giv ungerne en ekstragod dag - tag afsted efter den allerbedste is. Vi guider til vidunderlige isbarer, der bestemt er værd at køre efter, og som tit ligger naturskønt eller byder på en sjov oplevelse. Så pak børnene og kom afsted, de vil med garanti være med på dagens destination. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben