De 7 særlige isbarer, der er værd at køre efter

Giv ungerne en ekstragod dag - vi guider til isbarer, der bestemt er værd at køre efter. Pak børnene og kom afsted.

Foto: Shake baby Shake
26. april 2023
Af Rikke Reffelt

Tag på tur - efter is!

Foto: Uganda Ismejeri

Den "hemmelige" på Amager: Uganda Ismejeri

Tag turen til Kastrup - nærmere betegnet Ugandavej. Her har de to tvillinger Christian og Michael åbnet et ismejeri, hvor de producerer uimodståelig, økologisk is, som de serverer fra det fineste, idylliske bondehus. Når isen er bestilt, kan I nyde den fra pladserne udenfor og lade hele familien tage et lille hvil. 

Tip! Lige ved siden af Uganda Ismejeri har de samme ejere åbnet Uganda Grønt, hvor I kan forsyne jer med frugt, grønt, blomster og planter.

Hvor? Ugandavej 3, 2770 Kastrup
Hvornår? Har åbent hver dag  -  tjek åbningstider

Foto: Shake baby Shake

Den med diner-stemning: Shake baby Shake

Spis is i ægte diner-stil hos Shake baby Shake - der holder til i Næstved. Her langes der de lækreste is over disken fra ishuset, som er udformet som en vaskeægte is. Når isen, vaflerne eller milkshakes er bestilt, kan I indtage dem i stolene udenfor, som er udformet som farvestrålende is. 

Tip! Lige ved siden af Shake baby Shake finder I også Stacy's Diner, hvor I kan spise burgere i ægte 50'er-stil. 

Hvor? Kanalvej 11, Næstved
Hvornår? Åbner til 28. april

Foto: Enø Bageri

Den med havudsigt: Enø Bageri - og isbar

Når I er kørt over den fine græshoppebro til Enø, spotter I hurtigt Enø Bageri, som udover at byde på et genialt konditori også rummer en formidabel isbar. Her kan I bestille hjemmelavet is fra stedets eget ismejeri i et væld af lækre smage, og nyde isen udenfor på den store træterrasse med udsigt til kanalen.

Tip! Isbaren er nabo til Enø Strand og Havn, som er dejlige at gå en tur ved. Hele området er hyggeligt at gå rundt i med flere butikker, boder og en helt særlig feriestemning. 

Hvor? Ved Broen 6, 4736 Karrebæksminde
Hvornår? Åbner ugen før påske 2023

Foto: Cirkus Is

Den magiske 100 m fra stranden: Cirkus Is

Tag turen til Stillinge Strand, som lokker med den fineste isbar: Cirkus Is. Her har parret Brinja og Michael bygget en gammel cirkusvogn om til en magisk isbar, der sælger de lækreste kvalitets-is, en guddommelig softice, kaffe, popcorn, sandwich og meget mere. Her er også bygget en lille legeplads, hvor ungerne kan hygge sig, imens I nyder de lækre sager.

Tip! 100 meter fra Cirkus Is ender I på Stillinge Strand, der byder på en af Sjællands lækreste strande med fint sand og lavt vand, som ungerne kan soppe i. 

Hvor? Stillinge Strandvej 8 Stillinge Strand, 4200 Slagelse
Hvornår? Åbner i påsken 2023

Foto: Vaffelhjørnet

Den i hyggelige Hundested: Vaffelhjørnet

Hvordan lyder hjemmebagte vafler, hjemmelavet is, milkshakes, nybagte pandekager og varm kakao? Alt det kan I bestille hos ishuset Vaffelhjørnet, som har ligget på hjørnet i Hundested i over 40 år. Et absolut hit at indtage i den hyggelig havneby Hundested, som bestemt er et besøg værd.

Tip! Sæt kurs mod Hundested Havn, som ligger tæt på isbaren og byder på ægte feriestemning eller prøv Lynæs Surfcenter, hvor I kan snuppe en burger og spotte dygtige surfere.

Hvor? Nørregade 2, 3390 Hundested
Hvornår? Åbner 1. april 2023 

Sørup Ishus & Kaffestue

Den naturskønne med søudsigt: Sørup Ishus og Kaffestue

Trænger I til lækker is, ro og en fænomenal udsigt? Så pak børnene og tag til Fredensborg, hvor Sørup Is & Kaffebar venter på jer med Hansens Flødeis og en naturskøn beliggenhed lige ned til Esrum sø. Har I lyst, kan I også tage plads i kaffehuset, hvor der diskes op med hjemmebag af høj kvalitet og en skøn stemning. Det er en god ide at booke bord.

Tip! Meget tæt på ishuset kan I i sommermånederne leje kanoer og snuppe en sejltur på Esrum Sø.

Hvor? Sørupvej 1, Sørup | 3480 Fredensborg
Hvornår? Åbner i april 2023

Foto: Dragør Guff er namnam

Den idylliske: Dragør Guff er namnam

Det er altid en god ide at tage til Dragør - her venter nemlig lutter idyl og ikke mindst ishuset "Dragør Guff er namnam", som har serveret is fra de smukke omgivelser i mange år. For Bamse og Kylling-fans, kan det fortælles, at Bamse i 1981 i et afsnit af Bamses Billedbog bestilte is fra netop dette ishus. Her serveres fantastisk Hansens Is i friskbagte isvafler.

Tip! Lige overfor finder I store græsarealer, hvor isbutikken gerne låner legeredskaber og liggestole ud, så børnene kan lege løs på de grønne områder.

Hvor? Strandlinien 51, Dragør, Denmark
Hvornår? Åbner i påsken 2023

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben