København bugner af spændende museer, som ungerne vil elske. Så er det bare at vælge, om I skal være kreative, se på dyr eller måske snuppe en tur tilbage i tiden? Vi guider til byens bedste museer for børn.

1. Statens Museum for Kunst

På SMK er der især i weekenderne et væld af tilbud til børnefamilier. Her kan I ganske gratis (når entreen er betalt) besøge Børnenes Værksted, hvor ungerne kan slå sig løs med at tegne, male og bygge forskellige ting af pap og andre materialer. Temaet skifter hver måned. I øjeblikket er værkstedet ubemandet, men i weekenderne kan I komme med på en af de særlige værkstedsovisninger, hvor en af værkstedets kunstnere tager børn og voksne med ud i samlingen, og laver værksted foran udvalgte værker.

Tip! 
I en spisestue ved garderoben kan I spise medbragt mad.

2. Designmuseum Danmark 

Kan dine børn lide at være kreative og skabe ting, så er Designmuseum Danmark et hit. I deres familieværksted kan børn hver søndag designe deres egen stol, maske, vifte eller drage, alt efter hvilket tema, der er valgt den enkelte søndag. Børnene får hjælp af en underviser, og der lægges i værkstedet særligt vægt på det håndsværksmæssige, på materialerne og på designprocessen. Her er også særlige børneomvisninger på museet, hvor børnene introduceres til design på en sjov og anderledes måde. OBS: Museet holder lukket i øjeblikket, og forventes at genåbne i juni 2022. 

Tip! På museets cafe, kan I købe børnevenlige retter. 


3. Zoologisk museum 

Kom tæt på en mammut, se en blåhvals hjerte eller prøv at ae en udstoppet ræv. Tag børnene med på Zoologisk museum på Østerbro, hvor de kan komme helt tæt på og røre ved alverdens udstoppede dyr. Her er tit børnevenlige aktiviteter i weekenden - ved tegnebordet kan børnene udfolde sig kreativt, og i magasinet kan de med forstørrelsesglas undersøge insekter nærmere. 

Tip! Besøg den lille museumsshop, som har mange små skatte til familiens dyreelskere.

LÆS OGSÅ: De 5 rundvisninger i børnehøjde

4. Nationalmuseet

Rejs tilbage i tiden med en tur på Børnenes museum på Nationalmuseet. Her kan ungerne lege sig gennem forskellige tidsaldre og lande. Prøv den gamle skolestue og mærk hvordan det var at gå i skole for 100 år siden, sejl afsted på de syv verdenshave, eller kæmp med sværd i ridderborgen. Museet har tit børneworkshops i weekenden med skiftende temaer, hvor I kan lave drager, egyptiske amuletter og andet. 

Tip! Hold øje med museets "kedsomhedsknapper".

Louisiana5. Louisiana

Louisiana er et helt særligt sted, som 100% er værd at tage turen ud af byen efter. Her kan I tilbringe en hel dag, for der er masser at tage sig til og kigge på. I Børnehuset kan ungerne udfolde sig kreativt over hele tre etager. Hver dag er der nemlig fri adgang til de åbne værksteder, hvor ungerne kan male, tegne, og modellere med udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger. I søndagsværkstedet kommer børnene med en kunstformidler rundt i den aktuelle udstilling, hvor de snakker om værkerne, der efterfølgende inspirerer til kreativt arbejde i Børnehusets værksted.

Tip! Louisiana ligger i smukke omgivelser, så husk at tage en gåtur udenfor. 

6. Museet for Søfart

I Helsingør mellem Kronborg og Kulturturværftet ligger et underjordisk og arkitektonisk museum i verdensklasse, nemlig Museet for Søfart, der fortæller historien om Danmarks som søfartsnation. Glæd jer til DRØMMESKIBET - et 400 m2 stort maritimt legeunivers. I Drømmeskibet kan ungerne bl.a. kravle ind i motorrummet og tjekke at alt virker, hjælpe kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. De kan også synge sømandskaraoke og klæde sig ud som ægte sømænd.

Tip! Husk at få en ægte sømandstatovering!

7. Experimentarium

Besøg Experimentarium og lad ungerne blive klogere på naturvidenskab og teknologi på sjove og legende måder. I kan snildt bruge hele dagen i den store udstilling, som både voksne og børn meget hurtigt bliver opslugt af. Besøg også Miniverset – et trygt, magisk land for de allermindste, som er opdelt i syv verdener med hver deres naturvidenskabelige pointe.

Tip! Om sommeren er Experimentariums interaktive tagterasse et must at besøge.

Husk, du får 20 % rabat på entreen med Børn i byen Klubben.

8. Arbejdermuseet

Rejs tilbage i tiden og oplev arbejderbørns liv og vilkår op gennem 1900-tallet. Her kan børnene bl.a. lege i en lejlighed indrettet som en typisk arbejderbolig i 1930’erne, prøve at arbejde som flaskesorterer eller klæde sig ud og tage en svingom i danseskolen. I købmandsbutikken er der masser af varer på hylderne, parat til at blive købt og solgt. 

Tip! Prøv museets cafe, hvor I kan få kaffe og kage som man fik i 30'erne.

Husk, du får 20 % rabat på entreen med Børn i byen Klubben.

Puzzle House Dansk Arkitektur Center9. Dansk Arkitektur Center

Dansk Arkitektur Center bugner med fede udstillinger og massevis af børnevenlige aktiviteter, der er blevet fast inventar. Byg løs med de store klodser i Puzzle House, tag en tur ned ad den 40 meter lange rutsjebane, DAC Slide eller prøv kræfter med virtual reality i det sjove spil, We Dare You. I kan også kigge forbi Educatorium, hvor hele familien kan dykke ned i arkitekturen. Udenfor er der desuden en legeplads, der i høj grad også er et besøg værd.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Husk, du får 25 % rabat på entreen med Børn i byen Klubben.

10. Glyptoteket 

Glyptoteket er et fantastisk sted for børn og deres forældre. Besøg bl.a. Vinterhaven, der byder på palmer og guldfisk, og gå på opdagelse i Glyptotekets samling, der består af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget - rundt om hele Middelhavet, samt fransk og dansk kunst i det 19. århundrede! Med jævne mellemrum er der også skattejagt i kunstsamlingen.

Tip! Glyptotekets tagterasse er et besøg værd om sommeren.

Læs også:


De 5 hemmelige museer 


De 5 børnvenlige spisesteder med et twist


De 5 indendørs legepladser

 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram

Fotos: 1. SMK. 2. Designmuseum Danmark. 3. Nanna Andersen. 4. Nationalmuseet. 5. Louisiana  6. Maria Dønvang 7. Experimentarium David Trood 8. Arbejdermuseet 9. Dansk Arkitektur Center, Puzzle House 10. Glyptoteket af Ana Cecilia Gonzalez 11. Nationalmuseet 12. Caroline Meldgaard 13. Ku.be - Gitte Lotinga