De 13 insider tips til København med børn

Gå i de lokales fodspor, så du og dine børn ikke går glip af alle Københavns hemmelige kroge og skjulte skatte. Her er 13 af børnefamiliernes yndlings-hangouts.

Foto: Katarzyna Dutkowska on Unsplash
28. juni 2023
Af Stephanie Mielnicki
Foto: BLOX

Arkitektur og leg hos BLOX

BLOX er en bygning på Christians Brygge, der huser både arkitektur, design og nye idéer. Udover at være et ikonisk bygningsværk set udefra, er det også et inspirerende og rekreativt hangout for byens børnefamilier. Der er en offentlig udendørs legeplads, og inde hos Dansk Arkitektur Center finder I både en hyggelig café, interessante udstillinger og faste familieaktiviteter - blandt andet den 40 meter lange rutsjebane 'DAC Slide'.

Hvor? Frederiksholms Kanal 30, Bygning A, 1, 1220 København K

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Foto: Absalon

Fællesskabshygge i Absalon

Folkehuset Absalon er et farverigt univers, hvor alle er velkomne. Huset byder på en lang række aktiviteter for hele familien, der dækker over både bordtennis, yoga, rytmik, dans, bridge og meget mere. Vær opmærksom på, at nogle aktiviteter er til fri afbenyttelse, mens andre kræver holdtilmelding. Stemningen i huset er altid uformel og afslappet, og hver aften inviteres der til hyggelig fællesspisning ved langbordene.

Hvor? Sønder Boulevard 73, 1720 København V

Foto: ByOasen

Klap dyrene i ByOasen

Midt på Nørrebro ligger et hemmeligt lille åndehul med både kaniner, høns og geder, som børnene kan få lov at klappe. Rundt om den lille "bondegård" er der hyggelige grønne omgivelser, hvor familien kan nyde en medbragt madpakke eller tumle rundt på græsset - tag eventuelt en bold med. Der er også en svævebane, som er et hit hos de fleste! Har I glemt madpakken, kan vi anbefale en tur på Mirabelle, der ligger lige ovre på den anden side af vejen - lækkert!

Hvor? Møllegade 25C, 2200 København N

Foto: Børnebiffen, Cinemateket 

Den første biograftur i Børnebiffen

Cinemateket er en helt særlig biograf midt i byen, som både huser Familiebiffen og Børnebiffen, hvor små filmelskere kan nyde alderssvarende film til meget overkommelige priser. I Børnebiffen vises der film for de 3-7-årige, der kan få en let og rolig introduktion til biograf-formatet gennem en række kortfilm, der gør det nemt at holde koncentrationen fra start til slut - selv hos de mindste.

Hvor? Gothersgade 55, 1123 København K

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% i Børnebiffen

Foto: Classens Have

Den hemmelige oase i Classens Have

Gemt godt væk i en gård på Østerbro finder I Classens Have - en grøn og tryg oase, hvor hele familien kan tage et velfortjent hvil fra byens travlhed og kaos. I haven ligger også en hyggelig legeplads for de mindste, der byder på alt fra legehus og sandkasse til klatreelementer og gangbroer. Som forælder kan du med ro i maven læne dig tilbage på en bænk, mens børnene leger - legepladsen er nemlig indhegnet, så ingen stikker af.

Hvor? Classensgade, over for Fiskedamsgade, 2100 København Ø

Foto: Morten Sørensen

Natur og dyreliv på Amager Fælled

Som børnefamilie i byen er det begrænset, hvor meget natur, frisk luft og vildt dyreliv, man møder i sin dagligdag. Men Københavnerne er så heldige at have Amager Fælled - det perfekte helle, hvor naturen vokser vildt, og dyrene lever deres bedste liv. Tag familien med på en hyggelig gåtur, og få fornemmelsen af at befinde jer langt ude i vildnisset, selvom storbyen pulserer omkring jer. Psst! Metroen kører jer lige til "døren".

Hvor? Ørestads Boulevard, 2300 København S

Foto: Caroline Hemmingsen

Fly og snask på Flyvergrillen

Er ungerne vilde med flyvemaskiner? Så tag et smut ud til Flyvergrillen, som ligger så tæt på Københavns Lufthavn, at I kan se fly lette og lande på ganske tæt hold - den helt perfekte udkigspost! Imens kan I stille sulten med klassisk grillsnask fra grillen, som også har børnemenu for de 0-12-årige. Børnene kan desuden give den gas på den udendørs legeplads, hvor udsigten til flyene også er helt optimal for flyfans i alle størrelser.

Hvor? Amager Landevej 290, 2770 Kastrup

Foto: Konditaget Lüders

Aktiv leg på Konditaget Lüders

Skal kalorierne fra Flyvergrillen forbrændes, kan I med fordel lægge vejen forbi Konditaget Lüders i Nordhavn. Bare turen op af de mange trapper vil sætte godt gang i systemet, mens taget på toppen af det store parkeringshus indbyder til aktiv leg for store og små. Der er både gynger, trampoliner og udendørs træningsfaciliteter, så hele familien kan få pulsen op og nyde den gode udsigt over vandet og den nye bydel. Psst! Der er en elevator, hvis de små ben ikke kan klare trapperne.

Hvor? Helsinkigade 28, 2100 København Ø

Foto: Jonas Smith on Unsplash

På "skovtur" på Assistens Kirkegård

Når Københavnerne trænger til lidt grønne omgivelser og fred og ro, er byens parker og kirkegårde populære tilflugtssteder - og Assistens Kirkegård på Nørrebro er et sikkert hit for børnefamilierne! Der er en masse små lysninger, hvor I kan tage plads på græsset med jeres picnictæpper og madpakker, eller I kan gå på gravkiggeri og besøge de mange kendte danskere, der ligger begravet - for eksempel selveste H.C. Andersen.

Hvor? Kapelvej 4, 2200 København N

Foto: Stephanie Mielnicki

Ned i gear på Nørrebro Bibliotek

Biblioteker er også populære hangouts for byens børnefamilier. Og på Nørrebro er der åbnet et nyt et af slagsen med et rigtig fint børnebibliotek. I Nørrebrohallens fine lokaler med højt til loftet, er der lavet en børneafdeling med en masse små huler med puder og tæpper, hvor I kan læse bøger i ro og mag, og så kan de små gå på opdagelse gennem den lille dør, der fører ind til et bibliotekshjørne med plads til både tumlen, leg og læsning.

Hvor? Nørrebrogade 208, 2200 København N

Foto: Sam Poullain on Unsplash

Sjov i lange baner ved Superkilen

Ud af de store vinduer på biblioteket, kan børnene holde øje med livet på Den Røde Plads. Her er sjove gyngesofaer, hvor hele familien kan svinge frem og tilbage, elefant-rutsjebane og meget mere. Og fortsætter I langs pladsen, vil I kunne opleve alle Superkilens sjove aktiviteter. Der er forskellige legepladselementer, åbne vidder og bakker med plads til løb og leg, og så er der gode muligheder for at købe snacks og kaffe i de mange omkringliggende caféer.

Hvor? Mimersgade 70, 2200 København N

Foto: KU.BE 

Indendørs leg på KU.BE

Det er ikke altid, at det Københavnske vejr holder tørt, så det er godt med et indendørs spot, hvor børnene kan give den gas, mens I forældre kan slappe af med en god kop kaffe. KU.BE kan det hele - masser af sjove aktiviteter for børn i alle aldre og en fin café, der sælger drikkevarer, frokost og aftensmad. Det er dog intet krav, at maden købes i caféen - I er også mere end velkomne til at spise medbragte madpakker. Psst! Kulturhuset har selvfølgelig masser af højstole, som frit kan benyttes af de mindste gæster.

Hvor? Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Foto: Romeika Cortez

Café-hygge på Sweet Surrender

Café-besøg er ikke nødvendigvis specielt hyggelige, når der er børn involveret. Men på Café Sweet Surrender på Vesterbro gør de en stor indsats for, at både store og små café-gæster føler sig velkomne. Der er legehjørne til børnene, så de kan rejse sig og lege, når de ikke længere kan sidde stille, der er højstole til de mindste børn, så de kan spise med ved bordet, og der er fint udsyn til barnevognen, som kan stå parkeret ude foran caféen. Psst! Der er også tit arrangementer som for eksempel babyrytmik.

Hvor? Dybbølsgade 49, 1721 København V

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du en gratis kaffe eller the til din brunch

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben