Arbejdermuseet

Arbejdermuseet007 normal620
Arbejdermuseet
Rømersgade 22
1362 København K
Se kort
Alle
0/75 kr.
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Kom tæt på arbejderbørns hverdag i 'Børnenes Arbejdermuseum'.
Her kan du blandt meget andet bo, arbejde og lege i en by anno 1932.

I ”Børnenes Arbejdermuseum” kan man bl.a. lege i en lejlighed indrettet som en typisk arbejderbolig i 1930’erne og opleve lokummerne i baggården. Man kan også arbejde som flaskesorterer eller bybud eller klæde sig ud og tage en svingom i danseskolen.
I købmandsbutikken er der masser af varer på hylderne, parat til at blive købt og solgt, og i fagforeningskontoret står skrivemaskinen og stempler klar til at blive brugt.

Børnemuseet er indrettet i stueetagen i Arbejdernes Forsamlingsbygning i Rømersgade (nu Arbejdermuseet), og her havde den senere statsminister, Thorvald Stauning, engang kontor.
Derfor er et rum i udstillingen brugt til at fortælle den ualmindeligt almindelige arbejderdreng Thorvalds historie. Det stod ikke skrevet over hans vugge, at han ville blive Danmarks første socialdemokratiske statsminister og
en landsfader-skikkelse, hvis parti opnåede næsten halvdelen af befolkningens støtte. Går man selv med en statsminister i maven, kan man stikke hovedet ind i en plakat og blive fotograferet som Stauning på den berømte plakat ”Stauning eller Kaos” fra valget i 1935.

Udstillingen handler generelt om arbejderbørns liv og vilkår fra slutningen af 1800-tallet til omkring 1980, med særlig fokus på forholdene i 1930'erne. Målgruppen er børn, der kommer på Arbejdermuseet sammen med deres familier eller i mindre grupper, f.eks. med børnehaven. Aldersmæssigt henvender udstillingen sig til børn fra ca. 3 til 12 år.

Entré:
Voksne: 75 kr.
18-25 år: 55 kr.
Under 18 år: Gratis
Studerende: 55 kr.
Grupperabat (min 10 pers): 20%

Kilde: http://www.arbejdermuseet.dk/

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt