Arbejdermuseet | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Arbejdermuseet

Arbejdermuseet007 normal620
Arbejdermuseet
Rømersgade 22
1362 København K
Se kort
Alle
0/90 kr.
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Kom tæt på arbejderbørns hverdag i 'Børnenes Arbejdermuseum'.
Her kan du blandt meget andet bo, arbejde og lege i en by anno 1932.

I ”Børnenes Arbejdermuseum” kan man bl.a. lege i en lejlighed indrettet som en typisk arbejderbolig i 1930’erne og opleve lokummerne i baggården. Man kan også arbejde som flaskesorterer eller bybud eller klæde sig ud og tage en svingom i danseskolen.
I købmandsbutikken er der masser af varer på hylderne, parat til at blive købt og solgt, og i fagforeningskontoret står skrivemaskinen og stempler klar til at blive brugt.

Børnemuseet er indrettet i stueetagen i Arbejdernes Forsamlingsbygning i Rømersgade (nu Arbejdermuseet), og her havde den senere statsminister, Thorvald Stauning, engang kontor.
Derfor er et rum i udstillingen brugt til at fortælle den ualmindeligt almindelige arbejderdreng Thorvalds historie. Det stod ikke skrevet over hans vugge, at han ville blive Danmarks første socialdemokratiske statsminister og
en landsfader-skikkelse, hvis parti opnåede næsten halvdelen af befolkningens støtte. Går man selv med en statsminister i maven, kan man stikke hovedet ind i en plakat og blive fotograferet som Stauning på den berømte plakat ”Stauning eller Kaos” fra valget i 1935.

Udstillingen handler generelt om arbejderbørns liv og vilkår fra slutningen af 1800-tallet til omkring 1980, med særlig fokus på forholdene i 1930'erne. Målgruppen er børn, der kommer på Arbejdermuseet sammen med deres familier eller i mindre grupper, f.eks. med børnehaven. Aldersmæssigt henvender udstillingen sig til børn fra ca. 3 til 12 år.

Entré:
Voksne: 90 kr.
18-25 år: 65 kr.
Under 18 år: Gratis
Studerende: 65 kr.

Kilde: http://www.arbejdermuseet.dk/

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér