Arbejdermuseet

Arbejdermuseet007 normal620
Arbejdermuseet
Rømersgade 22
1362 København K
Se kort
Alle
0/75 kr.
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Kom tæt på arbejderbørns hverdag i 'Børnenes Arbejdermuseum'.
Her kan du blandt meget andet bo, arbejde og lege i en by anno 1932.

I ”Børnenes Arbejdermuseum” kan man bl.a. lege i en lejlighed indrettet som en typisk arbejderbolig i 1930’erne og opleve lokummerne i baggården. Man kan også arbejde som flaskesorterer eller bybud eller klæde sig ud og tage en svingom i danseskolen.
I købmandsbutikken er der masser af varer på hylderne, parat til at blive købt og solgt, og i fagforeningskontoret står skrivemaskinen og stempler klar til at blive brugt.

Børnemuseet er indrettet i stueetagen i Arbejdernes Forsamlingsbygning i Rømersgade (nu Arbejdermuseet), og her havde den senere statsminister, Thorvald Stauning, engang kontor.
Derfor er et rum i udstillingen brugt til at fortælle den ualmindeligt almindelige arbejderdreng Thorvalds historie. Det stod ikke skrevet over hans vugge, at han ville blive Danmarks første socialdemokratiske statsminister og
en landsfader-skikkelse, hvis parti opnåede næsten halvdelen af befolkningens støtte. Går man selv med en statsminister i maven, kan man stikke hovedet ind i en plakat og blive fotograferet som Stauning på den berømte plakat ”Stauning eller Kaos” fra valget i 1935.

Udstillingen handler generelt om arbejderbørns liv og vilkår fra slutningen af 1800-tallet til omkring 1980, med særlig fokus på forholdene i 1930'erne. Målgruppen er børn, der kommer på Arbejdermuseet sammen med deres familier eller i mindre grupper, f.eks. med børnehaven. Aldersmæssigt henvender udstillingen sig til børn fra ca. 3 til 12 år.

Entré:
Voksne: 75 kr.
18-25 år: 55 kr.
Under 18 år: Gratis
Studerende: 55 kr.
Grupperabat (min 10 pers): 20%

Kilde: http://www.arbejdermuseet.dk/

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Marian

Selvom der ikke er kæmpe legeland tilknyttet, er dette stedet for børn i alle aldre. Jeg havde min dreng på tre med i børnenes arbejdermuseum og det var en rigtig god oplevelse, hvor der var plads til en vildbasse og han kunne lege og rører ved tingende. Virkelig afslappende for forældre på museumsbesøg. Vi havde vores klapvogn med op i udstillingen og det kunne sagtens lade sig gøre, selvom der var lidt smalt nogle steder. Jeg kan varmt anbefale dette sted til andre.

Jette

Fint tilbud til børn. Jeg var der idag med hende på 3 et halvt, og jeg måtte lokke med en gave fra butikken for at få hende med hjem igen. Hun kunne have leget købmand hele dagen. Der var også hyggeligt i den lille lejlighed, og selvom hun var lidt bange for den sure mand på tønden, måtte vi hele vejen ned ad trappen en gang til, bare for at se til ham igen. Og så var det også sjovt at se så mange ting vi kunne genkende fra oldemors hjem.

Jette

Hyggeligt museum - hvor der Pt er ikke så meget for børn.
Men....
Til efteråret 2011 her åbner Børnenes Arbejdermuseum med masser af tilbud og aktiviteter til børnefamilier.
Stjernerne er derfor baseret på det kommende tilbud