Statens Museum for Kunst

B rn2 normal620
Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48
1307 København K
Se kort
2-12 år
0/120 kr.
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Helt gratis kan ungerne lære maleteknikker samt ler- og træarbejdsmetoder hver weekend mellem kl. 11.00 og 16.00 i værkstederne i Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst. De bliver vejledt af ’rigtige’ kunstnere og oftest giver mor eller far også en hånd med.

Tag også med på en gratis omvisning i børnehøjde hver weekend kl. 13.

ENTRE
Voksen: 120 kr.
1 voksen + 1 barn: 100 kr.
Børn og unge u. 18 år: Gratis

OBS: Man må ikke tage sin barnevogn med ind på museet, men er velkommen til at låne en klapvogn, hvis det er nødvendigt.

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Katrine

Super sted for børn! Jeg tilbragte 5 (!) timer med min 3-årige på SMK i efterårsferien uden at vi kedede os ét sekund. Der blev malet og leget med modellérvoks i børneværkstedet, spist lækker børne brunch buffét, kigget på spændende værker i den aktuelle børneudstilling FRIHED og lyttet til smukke lydprøver fra aftenens musik til SMK Fridays. Og så er rammerne jo smukke, lyse, store og rummelige med dejligt højt til loftet. Fantastisk udsigt til efterårets smukke farver i Østre Anlæg!

Jette

Hende på 3 et halvt imponerede mor med at tegne sommerfugle, som mor så klippede ud og satte på en pind. Vi gik derfra med en hel buket. Bagefter løb hun hujende ned igennem den store hal med de store metalstatuer. Jeg nåede at indfange hende, inden der kom Johanneformede buler i kunsten, og så sluttede vi af med sæsonens suverænt dyreste is i cafeen. En anden gang tager vi nok madpakke med, men derudover var oplevelsen i top. Skønt med sådan et velassorteret værksted, hvor der bare er frit slag.

Irene

Jeg synes, at det er superfint, at de også har et univers for børn, så de kan få noget ud af at komme på museum :-)

Mette

Når splinten bliver større, skal vi helt sikkert en tur på SMfK

Lone

Min dreng på 5 og jeg havde den bedste dag på SMK i sommer! Personalet var super søde og servicemindede, der var en dejlig atmosfære, og min 5årige fik malet malerier, lavet en kæmpe collage, bygget en skulpturagtig tingest, og han var så stolt og glad bagefter. De 45 kroner er godt givet ud.

Helen

Godt værksted hvor børnene kan male.

Mette

Rigtig godt Børneværksted, men mange gode materialer. Mine drenge elsker det. Efter de har siddet stille og lavet de fineste kunstværker, nyder de en tur på legepladsen bag museet, hvor de kan få brændt noget krudt af.

Irene

Glæder mig til at prøve deres børneværksted. Dejligt at der også er fokus på børn :-)

Caroline

Mine unger elsker værkstedet på SMK hvor der er de lækreste faciliteter og materialer. Vi kommer altid hjem med meget fine kunstværker, som vi udstiller i stuen - det er ser ultra flot ud når materialerne er så fine.

Louise

Godt børneværksted

Pia

Omvisning: Børneomvisning

Oplev kunst i øjenhøjde med børnene. Gå på opdagelse i kunsten og hør spændende historier.

Søndag 26. december kl. 13.00

Entré
Omvisningen er gratis

Pia

Børnenes Værksted: Fabeldyr og eventyrlige skabninger

Vi vil arbejde med mytiske væsener såsom flyvende heste, kentaur, kæmper, trolde, engle og underjordiske væsner.

Vi maler og laver skulpturer af disse væsener – og måske kan du opfinde et nyt eventyrligt væsen?

Børnenes Værksted er åben hver lørdag & søndag samt den 28., 29., 30. december & 2. januar
Den. 25., 26. & 31. december samt lørdag den 1. januar er Børnenes Værksted lukket.

Entré
Billetter købes i Billetsalget fra en halv time før start og senest kl. 15.45.
Besøg i værkstedet koster 30 kr. pr. barn.

Cecilie

Dejligt sted for børn i alle aldre. Er vejret godt kan man også bruge parken omkring, som er god med bakker og en lille sø. De har ofte gratis arrangementer for børn, om man kan altid se en del af museets udstillinger gratis!

Musse

Det er efterhånden længe siden vi var afsted... Godt at det er ved at være indendørsarrangement tid ((:

Anita

Det kreative værksted er et hit for små og store hænder. Min tre årige datter og otte årige nevø brugte 1½ time på at lave skulptur i syltetøjsglas. Så er der ro til bagefter at gå rundt og kigge.

Camilla

Vi var for et stykke tid siden på SMK og det var bare en super god oplevelse.

Først gik vi rundt og så en af udstillingerne og derefter fik ungerne lov til at hoppe på den store hoppepude og tegne med kridt på den store tavle :o)

Aina

Sammen med nogle andre forældre havde vi hele min datters klasse (børnehaveklasse) med på museet. Vi var et kort smut for de flestes vedkommende i den permanente samling, hvor dem der havde lyst til det, gik rundt og fandt på historier til selvvalgte billeder. En god fantasifuld oplevelse.
De fleste af børnene var dog gladest for at hoppe på den store madras i kælderen.

Sandra

Vi havde en super oplevelse som familie på SMK for 3 uger siden. Det var skønt, som voksen at gense den permanente samling og fantastisk at høre vores 3-årige kommenterer værkerne. Hun har accepteret at man ikke må røre noget på et museum - og uh det er svært, men det lykkes faktisk for hende.

Installationen med den store plastikkugle, som er spændt op mellem etagerne var et kæmpehit, og det var hoppepuden selvfølgelig også.

Frokosten var en sand fornøjelse, idet vi alle fik god mad. Rugbrødsanretningen til børnene var lavet som en mand med agurkeben, gulerodsarme og karsehår - det var meget populært. Høje stole gjorde spisningen til en rolig oplevelse.

A.

Havde et par hyggelige timer der forleden, hvor min søn var ret begejstret for værkerne i Rethink Relations udstillingen. At en hoppepude og en tavle absolut skal langseres som en kunstinstallation finder jeg til gengæld lidt tyndt.

Sara Monique

Vi, mine børn, jeg og en veninde og hendes børn var på Statens Museum for Kunst forrig lørdag til "hoppetosseri". Det var en super oplevelse og de store elskede at hoppe løs på den store hoppepude.

Ang. cafeen var det faktisk en god og ikke alt for dyr oplevelse. Lækker mad til en god pris. Lang kø hvis man skulle have kaffe, men ellers skulle man bare springe dem over - det var der dog en del der ikke vidste.

Pia

Så fik vi det gjort... på Statens museum for kunst som familie...
Det blev besluttet i dagene op til weekenden, at nu skulle det være. Vores datter skal finde en glæde i at gå på museum(ja hun er så kun 2½år, men alligevel - kan man starte med at præge for tidligt?). Så klokken 10 stod vi i indgangen sammen med alle de andre "Børn i byen nyhedsbrevslæsere". Det er ikke så få kan jeg informere... PYT der er plads nok til alle ikke?
Første forhindring kendte jeg allerede fra Charlottes udtalelse: "man kan ikke medbringe egen barnevogn". Til gengæld udlåner de gerne en klapvogn, hvor sædet kan ligges helt ned, så Noel kunne sove videre - der er bare ikke nogen kaleche, så med de ca. 400 spots på "jeg ved ikke hvor mange kw" lige ned i hovedet, var jeg tvivlsom om han ville sove. Fikse tricks med de hjemmefarvede stofbleer bundet om stængerne var i tankerne, men kunne ikke rigtigt gennemføres. Han vågnede efter 12 minutter(men ryggen kan rettes op trinvis så den kan også fungere som en vippestol - uden vippen...)
Så var der lige den anden forhindring med tasken: man må kun indføre en taske med maks størrelse på et A4 ark(har de nogensinde været på barsel dem der har lavet reglerne? A4 - kan du sige taske på 8 kilo i A2 størrelse). Desværre"så hørte jeg ikke lige forhindring nr. 2 og dørmanden var flink, så vi slap ind med tasken & bemærkningen "det er en lift til handikappede og ikke en elevator til klapvognen". Den valgte vi at lade passere og tage liften, da ingen af os lige kunne registrere, om det var sagt i alvor eller ??? Lokaliseringen af udstillingen Hoppetosserier var så lige lidt forvirrende, da beskrivelsen af den hurtigste, nemmeste rute var "ned af trappen og til venstre". Men efter en tur med 2 elevatorer og trappen op og ned, så var vi der. Vi var klar til at kaste os frådende over opgaven, at stimulere vores ældste til at ELSKE at være på museum. En giga hoppepude i ren blå og hvid stribet cirkustelt stil. Af med skoene Camille og hop løs - og nyd det lige samtidig... Så var det, at vi indså, at vores datter er af den forsigtige slags, for der var jo allerede de første 10 unger, der hoppede rundt på puden i den vildeste flotteste fristil. Camille ville stå ved kanten og holdes i begge hænder og efter 3½ minut ville hun slet ikke være på hoppepuden mere - allerhøjest kigge på de andre. Ja vi prøvede flere gange, men hun overvandt ikke frygten og kom op på puden igen. Til gengæld var der en giga tavle, der dækkede både væg og gulv. Der var spande med kridt og en hel del "SvampeBOBfirkant" svampe, der nok ikke skal analyseres eller alt for tæt på astmatikere. Det, samt Tentakelskoven(måske lidt overdrevet at kalde to styks for en skov) vakte glæde hos Camille og ja jeg er glad for at kridt kommer så let af tøjet. En let frokost i form af håndmadder indtaget med udsigt til kælkebakken, var vi alle en oplevelse rigere.
Der er børneværksteder, hvor børnene kan samarbejde med kunsterne(og forældrene) om deres egne værker, men det blev på denne premiere dag valgt fra til fordel for en lur...
Sådan lige omkring håndmadderne er det så også, at jeg indser, at jeg har glemt ammeindlæg og Noel har jo pludret lystigt, mens vi var i legerummet så ja våde pletter - rimeligt pinligt... Da vi var på vej hjem, nåede vi da også lige, at blive væk fra Camille og Noel gik i selvsving og ville have mad og så alligevel ikke(så kan jeg fortælle jer at SMK er stort - alt for stort - men super god akustik)
Om Camille kommer til at elske museum... tror der skal et par gange mere til men vi er på sporet. Men hun elsker i alt fald kridt...

PS: VI gør det helt klart igen, for det er et fedt tilbud på en oplevelse som familie og gratis - men nogen gange skal man lige prøve et par gange, før det sådan rigtigt fungerer for børnefamilien med ambitioner for familien på 2*33, 2½ og 4 måneder

maja

"Hoppetosserier" for de 2-6-årige

At tænke sig: En tyk "hoppe-mave", der vil at du skal hoppe på den; en malerklat man må male på og et støvsuger-rumskib, der vil suge dig op!
Der er dømt "hat og briller", "et kig gennem Alice's linse" i denne beskedne, men dejligt finurlige udstilling for de små.

Kom: Spring fra knap til knap! Mal med store armbevægelser! Følg rumsonden med øjnene, pas på - den har sit udkig efter dig!

Lea

Det er en fantastisk oplevelse for børn og deres forældre. Jeg nyder at komme der fordi der er så meget spændende at se for såvel mig som mine børn.

Miriam

Vi var på statens museum for kunst idag. Mine to drenge på 2 år og min veninde med sine drenge på 2 år.
Det positive er at det er meget smukke og fascinerende rammer. Det lyder skønt når man skråler højt og det er et hit i den store gang. Tromlen som kørte udenfor var meget spændende for børnene.
Men børnene måtte ikke røre ved tingene (bla. den store skulptur der lå lige foran dans dans dans- "udstillingen") og sådan må det jo være. "Dans dans dans" fængede på ingen måde vores drenge. De ville langt hellere lege med nøgleskabene nedenunder ved gardaroben, kravle på trapper, køre med elevator og trykke på kontakter og se hvad der så skete. Min vurdering er at dans dans dans ikke er for aktive børn, der gerne vil undersøge tingene og røre ved ting. Det er en projekter i loftet, der viser tre forskellige danse-"shows" på en væg, så er der lidt lysshow-agtigt og et stort spejl. Det er det.
Jeg tror ikke, det er et museum vi tager på igen med vores drenge.
Min bedømmelse er vurderet fra børnehøjde.

Andreas

Heh, min ældste sagde (om de store rum), at det var ligesom et palads, hvor man kunne danse. Og så gjorde hun det — midt i mellem turister, gamle par og andre børnefamilier :-)

Caroline

Vi har stort set ikke spist ude hele familien siden Viggo kom til verden, men i weekenden vågede vi modet og spiste frokost i cafeen på SMK. Jeg havde forventet børnekaos men det var rent faktsik en helt perfekt oplevelse. De meget børnevenlige retter (madder, agurkestænger, fiskefrikadeller) røg lige ned og mens vi voksne spiste legede Viggo og Flora i det meget lyse og rummelige lokale hvor der er plads til alle. Jeg vil give Charlotte Rosell (oven) ret i at én af de fantastiske ting ved SMK er de meget lyse rum, at der er højt til loftet - og at der i det hele taget er rummeligt. Det giver børn en oplevelse af at "her er der plads til dem".

Andreas

Jeg troede engang, at Statens Museum for Kunst var for voksne, men jeg tog fejl. Vi var der sidst i weekenden (vi = 4 år + 1 år + far) og besøgte både værkstedet, børneudstillingen lige under og gik på random opdagelse på museet. Værkstedet er altid en sikker vinder, men det var også sjovt at se "voksenkunst" med den 4-årige, der reagerer med 100.000 spørgsmål på mødet med kunsten. SMK er et af mine favoritsteder for børn i byen.

Anonym

Mine børn og deres far havde en super hyggelig dag i børneværkstedet ( jeg blev hjemme med lillebror da jeg ikke helt viste hvad jeg skulle gøre uden barnevognen så længe) Min søn kom pave stolt hjem med den skulptur han havde lavet!

Caroline

Vi havde vores datter på 2,5 med på værkstedet i lørdags og det var en rigtig fin oplevelse. Kunstneren der hjalp børnene med deres arbejde var meget dygtig og sød - hun hjalp børnene forskelligt afhængig af alder og interesse. Hun insisterede på at børnene skulle male på en "form" i stedet for på papir, og det var virkelig en god ide. Vores datter samlede en lille skulptur (med hjælp fra mig) som hun efterfølgende malede, og det gav hende en helt ny oplelvelse. Bagefter gik vi rundt i skulpturparken som hun var ret vild med.