Aktiviteter for dig, der er på barsel i Aarhus

Er du nybagt forælder, og mangler du inspiration til, hvor du kan trille hen med barnevognen? Børn i byen guider dig til gode oplevelser og steder, du kan besøge med din guldklump.

2. maj 2023
Af Julie Hedelund
Foto: BarselsBreak

BarselsBreak med bObles

BarselsBreak er tilbage! Glæd dig til at tage din mødregruppe eller partner under armen og få viden om motorik, dit barns udvikling og konkrete øvelser og lege, som du nemt kan bruge derhjemme. BarselsBreak afholdes mange forskellige steder i hele landet - bl.a. Aarhus, Aalborg og Esbjerg. 

Foto: BarselsBreak

Babybio

Tag dit barn med til babybio i CinemaxX, Nordisk Film Biografer eller Øst for Paradis, hvor den lille passende kan snuppe en lur, spise lidt mad eller hygge på skødet, mens du synker helt ned i de bløde veloursæder og får set én af efterårets fantastiske film - formentlig ikke helt uden afbrydelser, men dét er der heldigvis plads til under babybio, hvor belysningen og lyden er dæmpet og der er plads til pludrende biografgængere.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på babybio i Øst for Paradis sidste torsdag i hver måned

Babyvenlige caféer

Foto: Pexels

Landcafé

Trænger du til en pause fra byens travlhed og støj? Så sving forbi Landcafé i Studsgade og mærk roen og den landlige idyl indfinde sig med det samme. Her kan du nyde økologisk og ærlig mad baseret på lokale råvarer. Hvis den lille sover er der rig mulighed for at parkere barnevognen i den stemningsfulde baggård og ellers er de indendørs faciliteter også utrolig babyvenlige med højstole, legetøj og puslerum!

Hvor? Studsgade 6, Aarhus C

Hamanns, Emma 1990

I det charmerende øgadekvarter finder du et af Aarhus' nyeste skud på stammen over behagelige og babyvenlige caféer: Hamanns, Emma 1990. Her kan du fri for dømmende blikke bestille morgenmad på alle tider af døgnet - Emma og resten af det imødekommende personale gør nemlig en dyd ud af at variere morgenmaden fra den, du daglige indtager derhjemme, og derfor bliver retterne også løbende skiftet ud efter sæson og idéer. Steder har både højstole og fine puslefaciliteter og en overdækket baggård, hvor du trygt kan stille barnevognen.

Hvor? Gammel Munkegade 5, Aarhus C

Café Åland

I den ellers pulserende Jægergårdsgade findes også en dejlig café, der altid står klar til at tage imod barslende og småbørnsfamilier! Caféen har en dejlig stor og hyggelig baggård, hvor der er masser af plads til vogne og hjørner med skygge. Indenfor er der højstole og pusleplads - og et utroligt imødekommende og hjælpsomt personale!

Hvor? Jægergårdsgade 9, Aarhus C

Jumbo

Bag Dokk1 på havnen ligger det lækre og velbesøgte bageri og café Jumbo. Her er stemningen utrolig hyggelig og uformel og så er der masser af plads til barnevognen både inde og ude. Caféen har desiden puslefaciliteter i baglokalet, og skulle du mangle noget står det søde og hjælpsomme personale altid klar med en hjælpende hånd.

Hvor? Mindet 4, Aarhus C

Street Food

Hos Aarhus Street Food er der højt til loftet - både bogstaveligt talt og i overført betydning. Den store hal giver fin mulighed for at trille barnevognen med indenfor, og specielt i loungeområdet med de bløde sofaer, kan man snildt få tiden til at gå med kaffe eller mad fra en af stedets mange forskelligartet madboder. Loungeområdet ligger desuden tæt på puslepladsen og har også et fint legeområde, der gør det attraktivt for aarhusianske børnefamilier.

Hvor? Nybanegårdsgade 46, Aarhus C

Leg med baby

Foto: Dokk1 

Dokk1

Som småbørnsfamilie i Aarhus er der stor sandsynlighed for, at Dokk1 bliver jeres nye favoritsted, for stedet er og bliver et mekka for forældre med børn i alle aldre! Her finder I forskellige legerum, der naturligvis passer til forskellige aldre, så det er både muligt at møde yngre og ældre legekammerater. Der er desuden elevator, indendørs barnevognsparking og et madpakkerum med højstole og mikroovn, hvor det er muligt at tilberede og nyde sin medbragte med - som også må nydes over alt. På Dokk1 finder du også arrangementer som Fars Legestue, hvor sundhedsplejersken kigger forbi. Aarhus Musikskole afholder desuden babyrytmik, hvor man kan deltage fra gang til gang. Det koster 50 kr. at deltage.

Hvor? Hack Kampmanns plads 2, Aarhus C

ARoS

Du forestiller dig måske ikke, at et kunstmuseum er det mest oplagte sted at tage hen med sin lille guldklump. Men faktisk kan du sagtens tage dit barn med på ARoS; nyd dit kulturfix alene, alliér dig med mødregruppen eller tilmeld dig en af museets omvisninger, der foregår i et babyvenligt tempo. Du kan såmænd også bare nyde en stund på tagterrasse eller i Orangeriet, hvor du trygt kan amme og låne en højstol til den mindste.

Hvor? Aros Allé 2, Aarhus C

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på årskort til ARoS

Babysvømning

Der er flere steder i Aarhus, hvor du og den lille eller resten af familien kan gå til babysvømning. Har I ikke prøvet det før, er det et forsøg værd, for det kan være ret fantastisk at se sit barn lære vandet at kende. Du kan tilmelde dig her og det foregår blandt andet i Gellerupbadet, Lyseng Svømmebad eller Badeanstalten Spanien. I vælger selv, om I vil tilmelde jer et undervisningsforløb, der løber over 7-8 gange, eller om I vil nøjes med at tilmelde jer en enkelt gang. Bare vær opmærksom på, at tilmeldingen til sidstnævnte skal ske senest en uge i forvejen.

Hvor? Svømmehaller i Aarhus

Mamas Bootcamp

Hvis du har lyst til at træne, men mangler tid mellem bleskift og frugtmos, så kan du nu slå to fluer med ét smæk på Mamas Bootcamps hos Stærkt Selskab bag Dokk1. Her behøver du hverken at have trænet inden, under eller efter din graviditet - du bliver mødt på præcis det niveau, som du befinder dig på, og instruktørerne Frederikke og Jeanett skal nok sørge for at guide dig hele vejen og selvfølgelig tilpasse træningen efter både dig og baby - for babyer er selvfølgelig hjerteligt velkomne på holdet også.

Hvor? Balticagade 8, Aarhus C

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat på Mamas Bootcamp hos Stærkt Selskab

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er et oplagt udflugtsted som børnefamilie - også for barslende! Her kan I nyde en spadsertur i babyvenligt tempo rundt i parkens smukke omgivelser, uanset hvilken tid på året, I vælger at aflægge parken et besøg. Det er let og ubesværet at bevæge sig rundt i parken med barnevogn, og så er der altid skønne puslefaciliteter lige i nærheden! Er baby stor nok til en rutsjetur kan I med fordel besøge Billeby-området, hvor der er en fin legeplads for parkens alleryngste gæster.

Hvor? Skovbrynet 5, Aarhus C

Babyrytmik og -motorik

Foto: Dorota Beres og Esra Alici Pedersen 

Babysamle sang

Aarhus Domkirke, Sankt Lukas Kirke, Sankt Johannes Kirke og Sankt Pauls Kirke er blot et udpluk af kirker i Aarhus, der tilbyder babysamlesang for de aller mindste. Her kan du og din baby muntre jer med sange og samler, rasle med æg, lære fakter og meget mere - og så er det endda ganske gratis. Babysamlesang er en skøn aktivitet for mødregrupper eller dig, som gerne vil socialiseres eller bare dele et par fornøjelige timer med dit barn uden for hjemmets fire vægge. Flere af stederne byder desuden på en kop kaffe eller the efter arrangementet, hvor der er mulighed for at lære andre barslende og deres guldklumper bedre at kende. Der er som oftest rift om pladserne, så det kan være nødvendigt at tilmelde sig et hold på forhånd.

Legestue på plejehjemmet

Det er svært at forestille sig noget mere livsbekræftende end når mennesker på tværs af generationer mødes og sammen skaber en fantastisk oplevelse; med konceptet "leg på plejehjem" kombineres legestue med rytmik samtidig med at det bringer glæde i alles øjne. Så ta' charmetrolden med i legestue på et af de ti plejehjem i Aarhus. Find en legestue i nærheden af dig her.

Kurser med fokus på dig og baby

Gør noget godt for dig selv og bebs og tilmeld jer et kursus, hvor der er plads til baby i både favn og vogn. Hos FOF Aarhus kan du eksempelvis blive instrueret i førstehjælp til småbørn, tilegne dig teknikker til at give dit barn en skøn babymassage eller blive ukronet mester i babytegn og fagter. Savner du andre fysiske aktiviteter udover de daglige ture med barnevognen kan du hos DGI-huset også vælge mellem forskellige efterfødselshold, alt efter hvad der passer til netop dig.

Foto: Lilleby 

Lilleby: Børnehus for småbørnsfamilier

Besøg et fællesskab for småbørnsfamilier. Her tilbydes legestuer, holdundervisning, foredrag, fællesspisning, krea-workshops og meget mere. Lilleby er et hus i bevægelse, så uanset om din livsfase er barslende, hjemmepasser eller småbørnsforældre er Lilleby rammen, hvor der er plads til at danne og udfolde relationer. Læs mere her.

Energi til farten

Foto: Alberte Cornelius

La Cabra

Forkæl dig selv og skift stempel- eller instantkaffen ud med en kop kvalitetskaffe hos La Cabra i Graven eller på Banegårdspladsen, som du helt sikkert kommer forbi på en af dine daglige spadserture med kareten. Deres mandelcrossainter er desuden alle kalorierne værd og temmelig vanedanende!

Hvor? Graven 20 og Banegårdspladsen 1, Aarhus C

Go' kaffe

Måske kender du allerede Markedet på Ingerslevs Boulevard? Hvis du gør, har du højest sandsyndligt allerede stiftet bekendtskab med den lille kaffebar Go' kaffe. Hvis ikke, så skulle du tage et smut forbi. Hos den hyggelig lille kaffebar er der nemlig mulighed for både at få slukket sin kaffetørst samt den lille sult - også selvom der ikke er markedsdag. Rundt om kaffebaren er der god plads til at nyde en stund hvad end baby er vågen eller sover.

Hvor? Ingerslevs Boulevard 2A, Aarhus C

Café Her og Der

Læg vejen forbi Café Her og Der på Trøjborg på en af de daglige trilleture med vognen, og snup en velfortjent kop kaffe eller en af deres lækre kanelsnurre. Har I været tidligt ude af fjerene er deres Go' Morgen-pose et genialt valg, som enten kan nydes på stedet eller tages med i Riis Skov, som du finder et stenkast derfra. Psst: Caféen holder også til i deres kaffevogn foran Dyrehaven og i Riis Skov.

Hvor? Tordenskjoldsgade 34, Aarhus N

Kaffebar - Godsbanen

Hvis du ikke allerede har været forbi Godsbanen på en af de mange traveture med arvingen, så er der nu en ekstra god grund til det; I direkte forbindelse til Godsbanen finder I nemlig den pink container, hvorfra der sælges kaffe til den nette sum af 25 kr. - uanset om det er en af de dage, der kræver en caffe latte, flat white eller en stærkere cordato!

Hvor? Skovgaardsgade 5, Aarhus C

Byens babylounges

Foto: Bruuns Galleri

Bruuns Galleri

Når du er på farten kan det være rart at kende gode amme- og puslepitstops i byen, og i Bruuns Galleri er alle faciliteter til dig og baby samlet på 7. etage. Hent gratis et adgangskort i informationen, og få adgang til centrets babylounge med masser af plads til både at amme, pusle og tumle.

Hvor? M. P. Bruuns Gade 25, Aarhus C

Salling

I Salling på Strøget er der også en god ammelounge med barnevognsparkering og mulighed for både at give skemad og pusle. Og så er der et stort legeområde, hvor den lille eller eventuelle søskende kan boltre sig inden turen går videre.

Hvor? Søndergade 27, Aarhus C

Magasin

Også babyloungen på 3. sal i Magasin har fokus på den lille og selvfølgelig alle barselsfaciliteterne samlet ét sted. Her kan du i ro og mag forsyne og pusle den lille, mens du selv ånder ud og tager en velfortjent pause.

Hvor? Immervad 2, Aarhus C

Storcenter Nord

Du kan også sagtens bevæge dig uden for byen, uden at skulle stresse over hvor du kan amme eller pusle den lille. I Storcenter Nord finder du nemlig også en fin babylounge på 1. sal, hvor der ligeledes er mulighed for at amme, pusle og opværke mælk og mos.

Hvor? Findlandsgade 17, Aarhus N

Parker og grønne områder

Foto: Stephanie Mielnicki

Botanisk Have

Botanisk Have er en af de mest besøgte grønne områder i midtbyen - og det er ikke uden grund: Den grønne oase er et af aarhusianernes foretrukne steder for både samvær og færden, og her er rig mulighed for både at opleve fuglekvider, botanik og aktivitet.

Universitetsparken

Også Universitetsparken er et lækkert og fredeligt sted at bevæge sig hen med kareten. En asfalteret sti snor sig gennem den store grønne plæne, hvor der er bænke, universitetsøen med ænder og små hyggelige broer. Parken er et fantastisk sted at lade de små fusser komme på græs, så snup et tæppe med til en picnic!

Riis Skov

Langs vandet fra Trøjborg til Risskov ligger den idylliske skov, Riis Skov. Skovens grussti under kronbladene virker desuden som ren magi på utrættelige babyer. Viser vejret sig fra sin bedste siden kan du med fordel tage en slapper på en af bænkene i skoven eller nyde udsigten udover Aarhus Ø ved udkigsposten.

Forstbotanisk Have

Forstbotanisk Have er en skjult lille perle bag ved Dronningens Slot. Her hersker ro, smuk botanik og idyl på alle tider af året. Haven er et oplagt sted at gå en tur med barnevognen og nyde omgivelserne, men der er også mange siddepladser og hyggelige kroge, hvorfra det også er muligt at nyde en medbragt kop kaffe eller madpakke i smukke omgivelser.

Marselisborg Mindepark

Sæt karetens kurs mod Mindeparken og lad for alvor bybarnet komme på græs. Den store grønne park med snoede grusstier og græs, så langt øjet rækker, er et oplagt tilflugtssted fra byens ræs og jag. Er bebs stor nok til en lille rutsje- eller gyngetur er parkens legeplads også helt igennem fantastisk - og så er der en kiosk, hvor det i sommerhalvåret er muligt at købe is og kaffe!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben