Tid til nærvær med familien, men hvad skal I lave? Vi guider til byen i børnehøjde - altsammen kun en togtur væk. For ungerne starter magien nemlig allerede på stationen! Og husk: Børn under 12 år kører gratis med toget.

Annonce i samarbejde med DSB


1. Børneballet på Det Kgl. Teater 

Hvor & Hvornår? Kongens Nytorv 9, 1050 København K / 7.-12. oktober
Nærmeste station: Nørreport Station
Alder: Anbefales fra 10 år

Giv ungerne minder for livet: Prøv en tur i Det Kongelige Teater. Bare at træde ind i de overdådige omgivelser er en stor oplevelse for ungerne. Book billetter til balletten "De glemte børn", en gysende fortælling skrevet af børnebogsforfatteren Kimp Fupz Aakeson om en frygtløs pige, som kastes ud på en opdagelsesrejse med mange mærkelige møder.  En historie om, hvor vigtigt det er at have hinanden. 

Tip! Du får 10 % rabat på "De glemte børn" på en valgfri spilledag med DSB Plus.


2. Snup en Segway Tour 

Hvor? Segway Tours Copenhagen / Mødested: Nikolaj Plads
Nærmeste station: 10 minutters gang fra Nørreport Station
Alder: Fra 10 år

Få en guidet tur i smukke København med ungerne - på en segway! Efter en grundig introduktion starter eventyret rundt i byen, hvor I på jeres segways ruller gennem de mange sjove, skæve og underholdende historier om København. Her er både ture til de kendte seværdigheder, og også ruter til jer, der allerede kender byen, og vil opdage nye lokalområder. 

Tip! Du får 20 % rabat hos Segway Tours Copenhagen med DSB Plus.


3. En dag i ZOO   

Hvor? Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Nærmeste station: Valby Station
Alder: Hele familien

Det er altid en god ide at lade turen gå til ZOO, hvor dyrene står klar til at benove både store og små. Oplev chimpanserne, sig hej til pandaerne eller lad poderne hvine over de imponerende isbjørne. Tag også forbi BørneZOO, hvor den renoverede legeplads byder på timevis af leg, og husk at besøge det helt nye formidlingshus ZOOLAB, hvor ungerne kan blive klogere på dyr.

Tip! Du får 15 % rabat hos ZOO medDSB Plus


4. Hop på cyklen

Hvor? Bike Copenhagen / Mødested: Nikolaj Plads
Nærmeste station: 10 minutters gang fra Nørreport Station
Alder: Fra 8 år

København er ideel at opleve siddende på en cykel, og hos Bike Copenhagen kan hele familien booke guidede cykelture, som tager jer med rundt til byens seværdigheder og glemte perler i byen. Oplev blandt andet: Nyhavn, Amalienborg, Den Lille Havfrue, Operahuset, Christiansborg og den gamle børs. Turen varer to timer. I kan også leje cykler og indtage byen på egen hånd. 

Tip! Du får 20 % rabat hos Bike Copenhagen med DSB Plus, hvor I kan leje cykler, der passer til jer.

5. Se byen fra vandet

Hvor & Hvornår? Islands Brygge 10-12, 2300 København S
Nærmeste station: Københavns Hovedbanegård
Alder: Hele familien.

Lad de mindste være kaptajner for en dag, når I træder om bord på GoBoats både, som holder til på Islands Brygge. Her kan I leje jeres egen, solcelledrevne og bæredygtige båd (med plads til op til 8 personer) og snuppe en tur i Københavns Havn, imens I nyder byen fra vandsiden og mærker roen sænke sig.  Det kræver ingen sejlererfaring.

Tip! Du får 15 % rabat hos GoBoat mandag-torsdag med DSB Plus


6. Carlsberg Byen - en by i byen

Hvor? Carlsberg Byen 1799 Kbh V
Nærmeste station: Carlsberg Station
Alder: Hele familien

Brug dagen i Carlsberg Byen - en af Københavns nyeste bydele, selvom byen i sig selv er en ældre sag, som blev grundlagt af J.C. Jacobsen helt tilbage i 1847. I dag er området igang med den helt store udvikling og I finder både legeplads, eksklusive boliger, åbne pladser og et særskilt, charmerende "byliv" midt i byen , der indbyder til fri leg og sænkede skuldre.

Tip! Mæt maverne på Carlsberg Byens gode spisesteder som fx Gasoline Burger og Carls Øl og Spisehus.


7. Arkitektur for børn

Hvor? DAC, Bryghuspladsen 10, 1473 København K
Nærmeste station: Københavns Hovedbanegård
Alder: Hele familien

Et besøg på Dansk Arkitekturcenter giver jer et kæmpe skud sanselige input. Gennem fantastiske udstillinger kan I blive klogere på arkitektur, design og bykultur. Netop nu kører den legende udstilling Kids City frem til 18. oktober. Prøv også DAC's nye, 40 meter lange udvendige rutsjebane som inviterer til kild i maven, og leg videre på BLOX's udendørs legeplads. 

Tip! Snup en snack i DAC's lækre cafe, som også har gode sager til ungerne og ikke mindst en fantastisk tagterrasse. 


8. Gratis sjov på KU.BE

Hvor? KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg
Nærmeste station: Flintholm Station
Alder: Hele familien

På Frederiksberg ligger kulturhuset KU.BE, som er et genialt sted at besøge med børnene. Det 3800m2 stort kulturhus er et paradis for de små, som kan lege løs på den indendørs legeplads, deltage i diverse aktiviteter for børn, låne godnathistorier på biblioteket og meget mere. Besøg også KU.BE's byhave med træningsstationer og legeplads.  

Tip! Spis børnevenlig fælles-aftensmad på KU.BE's SPISE.STUEN hver onsdag til små priser. 


9. Superkilen indbyder til fri leg

Hvor? Superkilen, Mimersgade 70, 2200 København N
Nærmeste station: Nørrebro Station
Alder: Hele familien

Ungerne vil smile bredt, hvis I gør holdt ved Den Røde Plads og Superkilen på Nørrebro. Her kan ungerne gynge i sjove gyngesofaer, suse ned ad elefant-rutsjebanen og løbe løs på Superkilens store arealer med åbne vidder og bakker med plads til fri leg, imens forældrene snupper en kop kaffe i hånden fra en af de mange cafeer, der ligger nær pladsen. 

Tip! Besøg også Nørrebro bibliotek nær ved, som netop har fået nye arealer i Nørrebro Hallen med et lækkert børneområde. 


10. Nyt børneunivers på Hovedbiblioteket 

Hvor? Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K
Nærmeste station: Nørreport Station
Alder: Hele familien

Styr mod Krystalgade i indre by, hvor det fine Hovedbibliotek byder velkommen til byens guldklumper på den spritnye børneetage LÆS. Her kan de små udforske hele 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets sprog og læselyst. Tag forbi og oplev zonerne: Lydengen, Bogstavkilden, Op&Nedskoven, Ordbjerget, Historievulkanen, Verdenssprog, Bogborgen, Litteraturstrædet, Tegnstationen og Ordfrådseriet

Tip! Hold godt øje med bibliotekets børneaktiviteter, som byder på alt fra Pippi-workshop og børne-oplæsninger til kreasjov og teater for de mindste.


11. BaneGaarden - en bæredygtig oase

Hvor? BaneGaarden, Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Nærmeste station: Dybbølsbro Station
Alder: Hele familien

Bag Dybbølsbro Station ligger et "uopdaget stykke land", som nye kræfter er ved at omdanne til et bæredygtigt, grønt åndehul.  Her bliver afholdt madværksteder, talks, film, blomstermarked, gårdbutik og meget mere - et spændende udflugtsmål for familien, så hold øje med deres kalender og tag afsted.

Tip! Husk at sige hej til BaneGaardens bier og høns.


12. Gyngetur i 24 meter højde 

Hvor? Konditaget Lüders, Helsinkigade 28, 2100 København Ø
Nærmeste station: Nordhavn Station
Alder: Hele familien

Ved første øjekast kan I ikke se, at der ligger en stor, fed legeplads på toppen af det 24 meter høje parkeringshus i Nordhavn, men det gør der altså! Konditaget Lüders er en skæg oplevelse for ungerne, der kan suse rundt på trampoliner, klatrespiral, gynger, masser af træningsfaciliteter og selvfølgelig nyde en fantastisk udsigt over havnen og Øresund.

Tip! Gå på jagt efter Thomas Dambos trækæmpe Kaptajn Nalle i samme område - find ham her.

Få mere ud af togrejsen med DSB Plus

Med DSB Plus får du rabat på blandt andet underholdning til rejsen og på en række familievenlige oplevelser i Danmark, som ungerne vil elske.
Opret en gratis DSB Plus profil lige her og få adgang til alle fordelene.

Fotos: 1) Det Kongelige Teater 2) Segway Tours Copenhagen 3) ZOO 4) Bike Copenhagen 5) GoBoat  6) Carlsberg Byen 7) DAC / Jesper Værn Jensen 8) KU.BE / Gitte Lotinga  9) Superkilen / Stephanie Lau 10) Københavns Hovedbibliotek 11) BaneGaarden 12) Caroline Meldgaard