10 x krea-spots i Kbh for børn

Ta' ungerne med til et par timers krea-fordybelse. Vi guider til de bedste spots i byen, der venter med limpistoler, keramik, perler og kreative rammer i børnehøjde.

Foto: Foto: Statens Museum for Kunst
14. august 2023
Af Rikke Reffelt

Giv ungerne en hyggelig stund - prøv byens mange krea-aktiviteter, vi guider jer afsted.

Foto: Creative Space

Creative Space

Prøv Creative Space - her udvælger I lige den keramik, I helst vil male på og sætter jer så ved bordene, hvor det er tid til at dekorere og male, imens I nyder lidt drikkevarer fra den hyggelige cafe. Herefter brændes de fine sager, og I kan en uge efter hente kreationerne i butikken. Det er også muligt at tage keramikken med hjem og male på dem derhjemme.

Hvor? Østerbro (Kastelsvej 12100 København Ø) / Frederiksberg (Gl. Kongevej 154, 1850 Frederiksberg) / Lyngby (Lyngby Hovedgade 15F, 2800 Kgs. Lyngby)

Tip! Det er en god ide at reservere bord

Foto: Statens Museum for Kunst

Børneværkstedet på SMK 

Tag dine kreative børn med til det smukke Statens Museum for Kunst i Indre By, som inviterer byens børn til at male, klippe, kreere fantasifulde skulpturer og meget mere i Børnenes Værksted - temaerne skifter og passer ofte til museets aktuelle udstillinger, som også altid er et besøg værd.

Hvor? SMK, Sølvgade 48-50, 1307 Kbh K

Tip! I museets butik kan I købe en pose med krea-ting og en lille instruktionsbog og lave flere kreationer derhjemme.

Foto: Arta Copenhagen

Arta Copenhagen

Hos Arta Copenhagen kan I lave keramik. Med et Arta keramikpas kan I besøge værkstedet to gange - første gang former I jeres keramik, og anden gang glaserer I jeres kreationer, som i mellemtiden er blevet brændt til jer. Med et keramikpas får I adgang til værkstedet, ét kg ler og en introduktion til keramikken.

Hvor? Ryesgade 113, 2100 København

Tip! Det er også muligt at købe medlemskab til Arta Copenhagen. 

✔︎ Med Børn i byen Klubben sparer du op til 17 % på dagspas til keramikværkstedet hos Arta København. 

Foto: Børnemuseet

Børnemuseet 

I kan snildt bruge et par timer på Børnemuseet på Frederiksberg, der lokker med den dejligste stemning og et væld af kreaværksteder, hvor børnene kan fordybe sig. Her kan I glæde jer til at være kreative med foam clay, kreere fint hårpynt, lave jeres egen øko-læbepomade, gå i malerværkstedet, blande jeres egen sæbe eller pynte eventyrlige cupcakes. I køber Museumsdollars ved indgangen, som børnene selv kan bruge i de forskellige værksteder.

Hvor? Svanholmsvej 3A1905 Frederiksberg C

Tip! Besøg deres cafe, som er ultra-hyggelig, det er også her, I kan pynte cupcakes.

   ✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% på entrépakker til Børnemuseet

Foto: Børnekultur Ama'r

Byens kulturhuse

Hold øje med byens særlige kulturhuse. Mange af dem står klar med krea-aktiviteter i børnehøjde med limpistoler, pailletter, maling, papir, pap og masser af rum til, at børnene kan udleve deres gode ideer i hyggelige rammer. Kulturhusene holder også tit events, workshops og meget, meget mere for byens nysgerrige børn.

Foto: Absalon 

Folkehuset Absalon

I Folkehuset Absalon sker der altid noget - også for børn! Prøv deres mange Familieværksteder, hvor I kan lave alt fra keramik og smykker til linoleumstryk og meget mere. Husk at købe billet. Her er også børneteater, baby-yoga, cafe og bare en rigtig hyggelig, afslappet stemning. I Folkehuset Absalon er alle velkomne. 

Hvor? Sønder Blvd. 73,1720 København V

Tip! Prøv Absalons skønne fællesmiddage.

Lise Rønnest Ceramics

Smut til workshop i keramik for børn og voksne hos Line Rønnest Ceramics. Her er I med til at  støbe jeres egen keramik, lave pynt i porcelæn mm.  Under workshoppen undervises I i at støbe, så I får nogle fine produkter med hjem. Det en god ide, at mindre børn er ledsaget af en voksen, børn kan deltage fra 5 år. På kurset får I undervisning/instruktion, materialer, brænding samt drikkevarer og lidt snacks.

Hvor? Smallegade 28, 2000 Frederiksberg 

Tip! Det er også en god ide at give et gavekort til en workshop til en, du holder af.

Foto: Lala Perler / Bead Club 

Bead Club

Kom og lav jeres egne smykker i den hyggelige butik Bead Club på Amager, hvor I får hjælp til at lave de fineste perlearmbånd og andre smykker. Her må I bruge alle de materialer, der er i butikken, og lave alle de smykker, I kan nå i det valgte tidsrum. For små børn kan I vælge særligt nemme, store og glimtende perler. For større børn og voksne, kan I vælge imellem et væld af farvede japanske Miyukiperler, halvædelsten og ferskvandsperler. Husk at booke tid. 

Hvor? Englandsvej 12C, 2300 Kbh S

Tip! I kan også booke butikken til fødselsdage og andre events.

Foto: :Bjarke Ørsted /  Louisiana Museum of Modern Art

Børnehuset på Louisiana

Tag turen til smukke Louisiana, der udover at invitere til store kunstudstillinger, også har deres helt eget sted for børn, nemlig Børnehuset. Her kan børn mellem 4 og 16 år male, tegne, modellere og udforske kunstneres og arkitekters arbejdsmetode og udtryk. Børnehusets værksteder skifter løbende temaer, som er inspireret af museets aktuelle udstillinger. Børn & unge under 18 år har gratis entré til museet og Børnehuset.

Hvor? Louisiana

Tip! Gå også en tur i de smukke grønne park-omgivelser ved museet.

Foto: Brændt 

Brændt

Mal-selv-caféen Brændt, som ligger i Gentofte, byder på intet mindre end 130 forskellige slags færdiglavet keramik, og her finder I mange søde og sjove figurer, sparebøsser og små krukker, som børnene vil elske at male på. Her kan I lade kreativiteten få frit løb i mal-selv-caféen, hvor I kan sidde og male jeres keramik, og efter en uge kan I hente de fine, færdigbrændte sager.

Hvor? Gentoftegade 56, 2820 Gentofte

Tip! I skal bestille tid, for at være sikre på, at cafeen har åbent.Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben