De 5 med hjemmelavet og -malet keramik to-go

Skal der ske noget sjovt, så slip kreativiteten og fantasien løs med hjemmelavet keramik og skab et frirum med ungerne, hvor der både er plads til leg og fordybelse. Vi guider til fem keramiksteder i København og omegn med keramikpakker to-go.

Foto: Creative Space
20. oktober 2022
Af Sabrina Melina Andersen
Foto: Creative Space

Creative Space

Som noget nyt kan I hos Creative Space, som ligger på både Frederiksberg og Østerbro, også tage keramikken med hjem og male hele familiens personlige kopper eller måske fødselsdagsgaven til bedstemor. Keramikken bestilles online med tre valgfri farver for hvert stykke keramik, og prisen inkluderer også brændning. I skal selv afhente keramikken i den hyggelige cafébutik, hvor I også kan vælge at male jeres keramik, mens I får noget varmt at lune jer på.

Foto:  Slow Studio

Slow Studio

Hos Slow Studio tror man på, at man lever livet bedre ved at leve langsommere. Og at skabe kopper, skåle, sjove skulpturer eller noget helt fjerde, er måske et lille skridt i den rigtige retning. Så sæt hverdagens trummerum på hold for en stund, og lad hele familien fordybe sig! Slow Studio tilbyder keramikpakker for op til fire personer, hvor man hver især må lave to ting, som brændes og glaseres i en valgfri farve. Pakkerne indeholder alle stentøjsler og instruktioner, og med i prisen følger brænding, glasering og returfragt. Vær opmærksom på, at værktøjet her skal købes seperat.

Foto:  Kreamik 

Kreamik

Her kan I selv vælge, om I vil sysle med keramik hjemme i stuen eller tilbringe dagen sammen i Kreamiks hyggelige og børnevenlige malercafé i Frederikssund, som også byder på lækkert hjemmebag og varme drikke. Uanset hvad I beslutter jer for, så er keramikken allerede lavet for jer, så I skal sådan set bare slippe jeres indre Picasso løs og male! Kreamik har et stort udvalg af kopper, tallerkener, skåle, fade, figurer, tepotter, vaser og meget mere. I vælger selv jeres farver, og både glasering og brænding er med i prisen. Vælger i to-go pakken med hjemmekeramik, skal I dog være opærksomme på, at pakken skal afhentes fysisk og penslerne er til låns.

Foto: Brændt 

Brændt

Mal-selv-caféen Brændt, som ligger i Gentofte, byder på intet mindre end 130 forskellige slags færdiglavet keramik, og her finder I mange søde og sjove figurer, sparebøsser og små krukker, som børnene vil elske at male på. Keramikken kan forudbestilles sammen med tre farver efter eget valg, og skal afhentes i butikken. Vær opmærksom på, at I minimum skal købe for 500 kroner for at bestille to-go. I kan også lade kreativiteten få frit løb i mal-selv-caféen, hvor I kan sidde i op til to timer og male jeres keramik. Som gæst i caféen er der intet minimumsbeløb, og så er der også åbent om søndagen!

Foto: AdobeStock

Selvhærdende ler

Gør lidt ekstra ud af hverdagens små øjeblikke med ungerne, og slip fantasien løs med en omgang selvhærdende ler. Leret, som I kan finde i de fleste hobbyforretninger, er nemt at bruge, har en tørretid på 24-72 timer, og så kan I lave lige så meget I vil, så længe der er ler nok! Lad børnene forme søde pyntefigurer, finurlige køleskabsmagneter eller måske ophæng til juletræet, og brug de faldne efterårsblade eller andre sjove ting fra naturen til at lave aftryk i leret med. Når leret er tørt, kan I male på det med akrylmaling eller akrylmalingtuscher og dekorere med pailetter, perler, fjer, små sten eller andre sjove ting. Kun fantasien sætter grænser! Vær opmærksom på, at det færdige ler ikke tåler vand, og derfor er det ikke beregnet til vaser eller kopper, hvor der skal væske i.Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben