Vinterferie i Aarhus: Byens bedste børnehits

Vinterferien kalder på jer! Aarhus lokker med et væld af dejlige familie-oplevelser, så er det bare at vælge, om I skal i teatret, se på kunst eller måske en tur ud af byen?

Foto: Naturhistorisk Museum
3. februar 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annonce 

Ta' på vild dragejagt i vinterferien

Kalder alle dragejægere! På med rustningen, og grib mobilen – der er Dragejagt i NORD! Den gale videnskabsmand, Dr. Grum, er rejst ind i dragernes verden og har stjålet 5 magiske drageæg. Med æggenes magiske kræfter kan han blive verdens mægtigste mand og overtage jorden - åååhh nej. De har brug for din hjælp til at finde drageæggene i NORD og stoppe den onde Dr. Grum! Når missionen er løst, så får du en lækker slikkepind som præmie.

Hvor? Storcenter Nord
Hvornår? 11.-19. februar kl. 10:00-16:00

Praktisk: Dragejagten starter i foyeren og du skal huske en smartphone, så du kan finde de skjulte drage æg 

Foto: KØN

Alletiders legetøj

KØN inviterer børnefamilier til at være kreative og blive klogere på legetøj gennem tiden. Fold jeres kreativitet ud i legetøjsværkstedet eller gå på opdagelse i museets legetøjssamling, der sætter gang i samtalen om køn og legetøj.

Hvor? KØN - Gender Museum Denmark
Hvornår? 11.-19. februar kl. 10:00-16:00

Foto: Den Gamle By 

Vinterferie i Den Gamle By

Hver dag i vinterferien kan I tage på en udendørs og indendørs tidsrejse fra 1864 til 1974. I kan lave jeres eget fastelavnsris og Kongen af Danmark bolsjer eller smage gammeldags fastelavnsboller hos konditoriet Cafe Bonnich. Oplev også  miljø- og klima-særudstillingen ”Jorden kalder” på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By. Gå ikke glip af Aarhus Fortæller - et stort underjordisk interaktivt univers om Aarhus’ historie.

Hvor? Den Gamle By 
Hvornår? Åbent i vinterferien 11.-19. februar 2023

Foto: Naturhistorisk Museum 

Vild vinterferie på Naturhistorisk Museum

På Naturhistorisk Museum i vinterferien kan I opleve en dissektion af et dyr, møde SEJENS-teamet, vinde fede præmier i QuizBattles, besøge museets udstillinger om blandt andet drager - og så er pandekageboden åbent alle dage.

Hvor? Naturhistorisk Museum
Hvornår? Åbent hele vinterferien

Foto: Teaterhuset Filuren

Ta' i teatret og se Billes bekymring

Den 17.-18.2 kan børn fra 9 år opleve BILLES BEKYMRING. Om Bille, der har en fortællerstemme indeni. En forestilling med humor og masser af dybde, om svære følelser. En ængstelig tour de force mod at lære at blive venner med fortællerstemmen.

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 17.-18. februar 2023

Foto: ARoS

Vinterferie på ARoS

Fra den 11.-19. februar står ARoS i vinterferiens tegn! Kreative workshops, kunstguides for hele familien, gratis familierundvisninger og muligheden for at skabe et kæmpe fælles kunstværk af garn. Gratis entré for alle under 18 år.

Hvor? ARoS
Hvornår? Åbent tirsdag-søndag

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du  20 % rabat på årskort til ARoS.

Foto: Teaterhuset Filuren

Se Tyren Ferdinand i vinterferien

Den 12.2, 13.2 og 15.2 kan børn fra 5 år og deres voksne til at opleve Tyren Ferdinand - en nyskabt og fantasifuld dukketeaterforestilling, bygget over Munro Leaf og Robert Lawsons fantastiske bog fra 1936 om den pacifistiske tyr Ferdinand.

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 12., 13. og 15. februar 2023

Foto: Det flyvende kuffertcirkus

Gratis: Det flyvende kuffertcirkus

Smut til forestillingen, hvor Søren optræder med jonglering, balance, en lille smule magi og en frygtelig masse snak. Efter forestillingen kan børn og voksne prøve kræfter med jonglering, balance, stylter, diablo, ethjulede cykler og meget mere. 

Hvornår? 14. februar 2023, kl. 14:00-15:30
Hvor? DOKK1

Tour-de-fastelavnsbolle

Med fastelavn lige om hjørnet, bugner byens bagerier med cremefyldte, sprøde, glasurpyntede fastelavnsboller i alle regnbuens farver, som både børn og voksne kan køre ned i spandevis. Brug vinterferien på at finde byens bedste fastelavnsboller.

Foto: Teaterhuset Filuren 

Oplev Lydkompasset

Vil du med på en rejse fyldt med lyde - rundt i fantasien? I LYDKOMPASSET, den 16.2 og 19.2, tages børn fra 4 år med på en rejse rundt i farmors minder. Denne interaktive forestilling er sjov og tankevækkende for både børn og voksne.

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 16. og 19. februar 2023

Foto: Pressefoto - Moesgaard Museum, Ud af kaos – mellem Roms ørne og Odins ravne

Store udstillinger på Moesgaard Museum

Oplev den nye særudstilling Ud af Kaos - mellem Roms ørne og Odins ravne, som handler om perioden fra ca. 300-600 e.Kr, dvs. tiden mellem det vestlige Romerriges fald og vikingetiden.  I kan også skyde med bue og pil i stenalderen, røre ved en ægte runesten fra vikingetiden eller deltage i et jernalderslag, hvor I befinder jer midt på slagmarken.

Hvor? Moesgaard Museum
Hvornår? Åbent alle dage i vinterferien

Foto: Teater Fantast 

Børneteater på Godsbanen

Gal eller genial? Slem frø eller succesfuld kunstner? Imens to kustoder stiller op til en udstilling med Lille Frø's kunstværker, fortælles historien om dens liv. Om hvordan det viste sig, at den nogle gange var MEGET SLEM. Og om at blive træt af at få skæld ud og rejse langt væk hjemmefra. Men også at være god nok, som den man er. Forestillingen er baseret på bogen Lille Frø af Jakob Martin Strid

Hvor? Godsbanen
Hvornår?  16.-18. februar 2023
Hvem? 4-8 år 

Foto: Canva 

Magisk værksted: Lav jeres egen tryllestav

Lav jeres helt personlige tryllestav i vinterferien. Vær med, når I med inspiration fra Harry Potter-universet kan lave tryllestave i det magiske værksted på DOKK1.  Så tag afsted og lad ungerne komme hjem med deres helt egen tryllestav.

Hvor? DOKK1
Hvornår? 15. februar / Eventet er gratis, men du skal bestille billet

Foto: Unsplash

Hils på dyrene i Ree Park Safari

Tag en tur til Ree Park Safari, hvor dyrene står klar til at at sige god vinterferie til ungerne. Her kan I hurtigt få en hel dag til at gå med at tage på dyresafari og opleve dyr fra hele verden, lege løs på legepladserne og meget mere.

Hvor? Reepark
Hvornår? Reepark holder særligt åbent i vinterferien d. 11.-26- februar 2023

Foto:  Alexander Håkansson

Prøv den eventyrlige legeplads i Skanderborg

Besøg den nye legeplads i byparken i Skanderborg, som er inspireret af børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaards fortællinger. Legepladsen er bygget op med genkendelige former, figurer og farver fra bøgernes historier, hvor I kan ride på næsehornet Otto, gemme jer for Orla Frøsnapper i cirkusvognen, hoppe på trampolin og meget mere.  

Hvor? Byparken 3, 8660 Skanderborg

Holder I vinterferie i København? Så se vores vinterferieguide til København her.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben