Byens 5 særlige museumscafeer, som gør børnene nysgerrige

Sænk farten - tag på museumscafé. Her kan I nyde kage, snacks og et hvil i indbydende omgivelser, som gør børnene nysgerrige. Vi guider til 5 af Aarhus' fineste museumscaféer.

1. november 2022
Af Rikke Reffelt
Foto: Den Gamle By

Café Bonnich: På konditori som i gamle dage

Hvor? Konditoriet Café Bonnich, Viborgvej 2, 8000 Aarhus

Besøg Den Gamle By i Aarhus og smut forbi Café Bonnich - et konditori der lokker med klassikere som gåsebryst, medaljer, napoleonshatte og varm chokolade. Her kan børnene nyde atmosfæren i det smukke serveringslokale og drømme sig tilbage til 1922, hvor Café Bonnichs lokaler blev skabt for første gang. Husk at gå en tur gennem resten af Den Gamle By og lev jer ind i, hvordan alting var dengang i gamle dage. 

Foto: Lise Balsby 

ARoS Café og Orangeri: Kunstpause i grønne omgivelser

Hvor? Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

På ARoS kan I tanke op på varme og kolde drikke, snacks, børnemenu og meget mere, imens I tager et hvil i caféen eller det skønne, grønne Orangeri. Der er gratis adgang til både Café og Orangeri, men I kan selvfølgelig også købe billet til museet, som lokker med skiftende store udstillinger, børne-workshops og meget mere. 

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20 % rabat på årskort til ARoS. 

Foto: KØN fotograf Josefine Amalie

KØN Café: En stemningsfuld oase

Hvor? KØN Café, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C

Besøg KØN Café - en hyggelig oase midt i Aarhus med stemningsfulde lokaler, hvor børnene vil nyde at tage et lille hvil.  Her er alle retterne lavet fra bunden med afsæt i bæredygtighed og økologi. Glæd jer til de lækreste kager, en god børnetallerken, nybagte boller, lun kakao med flødeskum og meget mere. Har I lyst, kan I fortsætte ind på museet, som har skiftende udstillinger og en fast børnevenlig, om pigernes og drengenes historier. 

Foto: Aarhus Kunsthal 

Café Kunsthal: God plads og hjemmebagt kage

Hvor? J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C

Besøg Café Kunsthal, som tilbyder de perfekte rammer til en hyggelige stund, et stykke hjemmebagt kage, en sandwich og meget andet lækkert. Her er masser af kroge og plads til at være sammen med ungerne på en afslappet og nærværende måde. Aarhus Kunsthal byder på skiftende, inspirerende kunstudstillinger, som hele familien med garanti vil få noget ud af. Fri entré. 

Foto: Sciencemuseerne

Cafeen i Væksthusene: Drik kakao tæt på tropiske planter og sommerfugle

Hvor? Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C

Nyd kage, sandwich, børnetallerken og meget mere i Væksthusenes Cafe, som er en ganske særlig oplevelse. Her kan I spise jeres snacks tæt på tropiske planter og kigge ud på Botanisk Have gennem ruderne. Efterfølgende kan I fortsætte videre i Væksthusene, som er en del af Sciencemuseerne, hvor I kan blive klogere på smukke blomster og sjældne planter. Fri entré. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben