Den store påskeferieguide: 15 børneoplevelser i Aarhus

Ah! Påskeferien venter på jer! Vi guider jer til de allerbedste forårs-hits med børn i Aarhus og omegn.

Foto: Pexels
21. marts 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annoncer

Børneaktiviteter i Aarhus

Foto: Charity Børnebazar 

Børnebazar til fordel for indlagte børn

Smut til Charity Børnebazar til fordel for Legeheltene i Aarhus søndag den 2. april. Gå på opdagelse i alverdens lækre børneprodukter og hjælp samtidig med at indlagte børn i Danmark får et aktivt frirum i hverdagen. Der vil være produkter fra PlusPlus, bObles, Hasbro, MAKI, Dantoy, Andemors Verden og mange, mange flere – alle sammen til gode priser denne dag.

Hvor? Charity Børnebazar på Savvaerket, Søren Nymarksvej 8A, 8270
Hvornår? 2. april kl. 10:00-15:00 

Foto: Storcenter Nord

Påskefestival i Nord

Nu kan I igen opleve den magiske påskefestival med nuttede påskeharer, æggejagt, konkurrencer og shows i Storcenter Nord. Det er helt gratis at deltage i alle herlighederne.

Hvor? Storcenter Nord
Hvornår? Frem til 8. april

Foto: Naturhistorisk Museum 

Sidste chance: Nå forbi og mød dragerne

Nå forbi Naturhistorisk Museum, hvor udstillingen om Drager og andre Mytiske væsner venter på jer. Her kan ungerne stå ansigt til ansigt med søuhyrer, monstre og gigantiske drager. Med udgangspunkt i mødet mellem naturvidenskab og fantasi, føres gæsten gennem de myter, der har præget menneskets syn på naturen og videnskaben så langt tilbage vi ved. 

Hvor? Naturhistorisk Museum
Hvornår? Kører frem til 10. april 2023 

Foto: Monstrum

Påskehygge på DOKK1

Besøg DOKK1 i påskeferien, hvor I kan lege og tumle på de store arealer, låne en hyggelig bogstak med hjem til sofaen, eller nyde påskevejret og lege løs på den fantastisk fine legeplads udenfor DOKK 1. Her foregår også mange events - glæd jer f.eks. til: 

Påskeferiefilm for de 3-6-årige / 5. april 
Star Wars Figurspil / 3. april 

Hvor? DOKK1

Foto: Tivoli Friheden 

Tivoli Friheden åbner

Forår = en tur i Tivoli Friheden! Nyd åbningen af Tivoli Friheden indhyllet i forårets flotte farver i påskeferien. Glæd jer til at nyde den smukt pyntede park, tage en tur i forlystelserne og tjekke programmet for sæsonens mange udendørs koncerter. 

Hvor? Tivoli Friheden
Hvornår? Åbner 6. april 2023   

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 25% på entré til Tivoli Friheden

Foto: Popsicle and juices / Aarhus Street Food

Is-sæsonen starter

Kan I nå forbi alle byens isbarer og kåre sæsonens bedste is i påskeferien? Mange af byens isbarer åbner op netop nu, så det er bare at vælge, om I er i humør til jordbær, chokolade, karamel eller... Gå på is-jagt med ungerne - en perfekt påskeferie-disciplin.

Foto: Den Gamle By

Bliv klog på påske i Den Gamle By

Tag hele familien med på opdagelse i påskens traditioner i Den Gamle By den 1.-10. april. Fold jeres egen nipnapper, lav gækkebreve og påskekyllinger og led efter æg i haven i Havbogade. Mød byens borgere og tjenestefolk og gå på opdagelse i folks hjem, hvor der er blevet pyntet op til højtiden.

Hvor? Den Gamle By
Hvornår? 1.-10. april 2023 

Foto; Christina Smedegaard

Domen åbner op igen

Besøg Domen og dens hyggelig cafe, som åbner 1. april 2023. En fin oplevelse med ungerne. Nyd udsigten og starten på foråret i Domen - som jævnligt holder events og workshops med fokus på grøn omstilling og medborgerskab. Det kan være en rar aktivitet med familien i påskeferien at smutte forbi Domen og nyde lidt fra cafeen i den smukke kuppel.

Hvor? Inge Lehmanns Gade, Pier 2, 8000 Aarhus C

Tjek åbningstider

Foto: Last Hope. Fra udstillingen på ARoS af Chiharu Shiota

Nå forbi: Smuk udstilling på ARoS

Giv ungerne en stor oplevelse - tag på ARoS, hvor I bl.a. kan nå at opleve udstillingen af den japanske kunstner Chiharu Shiota. De imponerende værker vil tryllebinde børn og voksne. I kan også snuppe en familieomvisning, besøge museets hyggelige cafe eller købe et lille minde med hjem fra museumsbutikken. 

Hvor? ARoS
Hvornår? Chiharu Shiotas udstilling kan opleves frem til 16. april 2023 
✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat på årskort til ARoS.

Foto: Moesgaard Museum

En dag på Moesgaaard

Sæt en hel dag af til at besøge Moesgaard  - hvor I kan starte med at udforske de smukke omgivelser, og nyde en madpakke i det spirende forår. Her kan ungerne løbe frit og forældrene mærke ferie-roen sænke sig. Fortsæt ind på Moesgaard, der venter med store udstillinger om menneskets udvikling, og tjek også udstillingen KAOS.

Hvor? Moesgaard Museum, Moesgård allé 15, 8270 Højbjerg 
Hvornår? Åbent alle dage i påskeferien

Foto: Unsplash

Oplev foråret

Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgskovene, og nyd at foråret er kommet. Oplev dyrene, der bevæger sig frit rundt blandt træer og parkens besøgende, imens I nyder at have ferie sammen. I kan også gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte hver dag kl. 12, hvis de royale er hjemme.

Hvor? Carl Nielsens Vej, 8000 Aarhus C

Ud af byen

Foto: Ree Park Safari

Påske og sæsonåbning med kreativitet

Tag familien med til Ree Park Safari i påsken, og oplev en verden af dyr og natur på en sjov og kreativ måde. Blandt de mange begivenheder og aktiviteter, der finder sted i Ree Park Safari i påsken, kan du opleve Dyreunge Safari og Æggemysteriet.

Hvor? Ree Park Safari
Hvornår? 1. april

Foto:  Riplay / René Jørgensen

Besøg Danmarks største legepark

Pak madpakken og tag turen til Ribe, og besøg Riplay, den 12.500 m2 store legepark - her er gratis adgang. Børnene kan gå på opdagelse i Riberhus Slot, klatre op i Stormflodssøjlen, svæve som fuglene i Vadehavs-området, eller hvad med en tur på en af parkens 20 rutsjebaner? Alle aktiviteterne er omkranset af en 400 meter løbebane, ligesom der er gå-stier rundt i parken. 

Hvor? Sportsvej 8, 6760 Ribe

Foto:  Connect Me_Foto_Trapholt_Kenneth Stjernegaard

Vidunderlig kunstoplevelse

Lige nu kan I opleve udstillingen CONNECT ME på Trapholt. I udstillingen møder I bl.a. et stort digitalt kirsebærtræ, der blomstrer, når personer omfavner det. I kan også gå på vandet og påvirke det med jeres spejlinger, få solsystemets planeter til at synge, komme tæt på et 11 meter højt grantræ fra top til rod og mærke på egen krop, hvordan kunstig intelligens påvirker og udfordrer os i kunsten som i hverdagen.

Hvor? Trapholt
Hvornår? Kører frem til 13. august 2023

Fotos: Thomas Dambo

Ta' på troldejagt

Hvis feriens lange gåture skal krydres med lidt spænding, kan I med fordel tage en lille skattejagt, hvor I leder efter de trolde og kæmper, som Thomas Dambo har gemt over hele landet. Prøv f.eks. at finde Vild Emil i Holstebro, Julian & Anine i Horsens eller Stærke Storm i Silkeborg. 

Foto: Maja Teodoraki

Påskejagt på Herningsholm

Tag turen til herregården Herningsholm, der venter med hyggelig påskestemning i de historiske rammer. Her kan I opleve smuk papirkunst og kreativt værksted, samt lade jer friste af et Retro, vintage & Design marked. Påsken på Herningsholm er for hele familien, så børnene kan glæde sig til at gå på påskejagt i de historiske omgivelser.

Hvor? Herningsholm, Herregårdsparken 1, 7400 Herning
Hvornår? 6. -7. april 2023 / Kl. 10.00-17.00 

Foto: Kattegatcenteret

Tæt på pingvinerne

Tag en dag i Kattegatcentret, hvor ungerne kan komme tæt på livet i havet. Oplev det nye Pingvinanlæg, tjek hajerne, de mange hundrede fisk og de sødeste sæler. Her kan I hurtigt få en hel dag til at gå.

Hvor? Kattegatcentret,  Færgevej 4, 8500 Grenaa
Hvornår? Åbent i hele påskeferien

Påskehygge derhjemme

Foto: Caroline Hemmingsen

Krea med ungerne

Ryd spisebordet derhjemme, og sæt i gang med limstifter, pailletter, glimmer, karton og piberensere. Brug ferien på at kreere hyggelige kyllinger, påskeharer og æggebægre sammen med børnene. Vi har bl.a. testet perleler og vandperler fra Panduro, se her.

Foto: Caroline Hemmingsen

Påskefrokost i børnehøjde

Lad børnene være med til at forberede årets påskefrokost. Pynt sammen bordet, tag de små med i køkkenet og sørg for, at påskefrokosten foregår på en måde, så børnene føler, de er med til at holde en lille påskefest.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben