6 børnevenlige kunstmuseer i Aarhus og omegn

Tag dit barn under armen og sæt kurs mod Aarhus og omegns børnevenlige kunstmuseer.

Foto: Randers Kunstmuseum
17. januar 2023
Af Julie Hedelund

Disse seks museer vil med garanti fascinere både små og store gæster.

Boy Ron Mueck. Foto: Anders Sune Berg

ARoS

Kunst er ikke kun for voksne, og med et besøg på ARoS kan børn i dén grad få styrket fantasien, forundringen og fortælleglæden sammen med deres voksne. Museet har nemlig altid børnevenlige udstillinger i huset, og så har de gratis formidlingsmaterialer særligt henvendt til børnefamilier. I de kreative rammer i Studios på niveau 3 kan I desuden sammen prøve kræfter med de kunstneriske processer og anderledes materialer, når museet hver lørdag åbner op for familieworkshops. Som et ekstra børnevenligt tiltag er der gratis entré for børn og unge under 18 år.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på årskort til ARoS

Foto: Museum Jorn 

Museum Jorn

Tag børnene med på Museum Jorn i Silkeborg, hvor de også har særligt fokus på børn og børnefamilier. Alle museets aktiviteter er tilrettelagt således, at børn og voksne i fællesskab kan opleve kunsten på en aktiv måde, der appellerer til alle sanserne; for kunst skal ikke bare ses. Derfor kan I i museets åbne værksted også selv prøve kræfter med de mange kunstneriske eksperimenter og teknikker og få kunsten ind under huden og både i ansigtet og på hænderne. Det er gratis at benytte værksteder, når entréen for de voksne er betalt - børn er gratis.

Foto: Trapholt 

Trapholt

På Trapholt i Kolding kan du og din familie få en kreativ og hyggelig oplevelse sammen, hvor I udover at kaste blikket på kunst og design også kan give jer I kast med masser af børnevenlige aktiviteter. Til museets store særudstillinger hører f.eks. altid opgaver og lege, så kunst og design bliver sjovt og fantasifuldt for både store og små. Desuden kan I som noget særligt på Trapholt skabe jeres helt egen udstilling, som tager udgangspunkt i de af museets værker, som betyder noget for netop jer. Jeres udstillinger bliver vist på en storskærm i museet, og så vil det også være muligt at få den sendt til jeres sociale medier.

Foto: KunstCentret Silkeborg Bad

KunstCentret Silkeborg Bad

Slip fantasien og nysgerrigheden løs hos KunstCentret Silkeborg Bad, der også tilbyder en lang række aktiviteter for kunstinteresserede og vidensbegærlige børnefamilier. Hos kunstcentret kan I f.eks. gå på opdagelse både inden- og udendørs og bruge sanserne på skulpturjagt. Frem med mobilen og se, om I kan finde de mange fascinerende skulpturer, som centret gemmer på og begynd en kunstdialog ud fra spørgsmålene. Børn under 18 år kan selvfølgelig kvit og frit besøge museet.

Foto: Randers Kunstmuseum 

Randers Kunstmuseum

Der er altid noget for børn på Randers Kunstmuseum! Besøg f.eks. glasinstallationen Kosmisk Rum eller oplev museets havfrue, hvor I har mulighed for både at se, tale om og selv eksperimentere med kunst. Museet afholder også løbende aktiviteter, der inviterer børn og voksne til at møde kunsten - ofte på måder, man ikke lige havde regnet med, og som en fast del af museet kan I altid låne farver og tegnebrædder og male jeres eget postkort i FARVELAB. Og også hér er der gratis entré for alle under 18 år.

Foto: Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft

Et museum, hvor kunstudstillingerne er lavet af skrøbeligt glas er formentlig ikke det første sted, du planlægger at tage børnene hen. Men på Glasmuseet i Ebeltoft hilser de selv de yngste gæster velkomne, og faktisk tilbyder de endda en oplevelseskuffert med forskellige remedier, som børn kan bruge til at skabe deres helt egen oplevelse på museet. Og tager du ungerne med på Glasmuseet fra påske til og med efterårsferien, kan I sammen opleve glaspustere i arbejde og følge den fortryllende proces fra flydende glas til det færdige værk - det er svært ikke at blive begejstret!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben