Sjov udendørs kunst i Aarhus

Aarhus emmer af kunst for både store og små, og den findes alle vegne – selv ude i det blå. Vi guider til sjove kunstneriske oplevelser i børnehøjde, hvor ungerne kan slippe nysgerrigheden løs og udforske kunstens verden udenfor.

Foto: Nana Bech Eneqvist
21. november 2022
Af Sabrina Melina Andersen

Sea Pink

Et andet sjovt kuntværk som med garanti kan sætte lidt kulør på hverdagen er kæmpeskulpturen Sea Pink. De store briller med lyserødt glas, der oprindeligt også var en del af ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea, er lavet af den schweiziske kunstner Marc Moser. Lad ungerne interagerer med kæmpebrillerne, tag sjove billeder og se en farverig pink verden!

Hvor? Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø

Foto: Kirstine Kirk

Kunstrute med Fuglen Pip

Fuglen Pip er hjemvendt fra Australien, og er landet på de aarhusianske fortove! Den nye kunstrute henvender sig til børn fra 3-8 år, og tager jer med på en farverig og hyggelig tur rundt i byen. Med Opdag Aarhus-appen, kan I under "ruter for børn" finde søde historier, der knytter sig til hver af de små kunstværker. En rigtig fin måde for de mindste at opdage byen på!

Hvor? Over hele byen

Foto: Astrid Gjesing/Måne·Hav·Sten

Kunst i vandkanten på Moesgaard Strand

Syd for Aarhus, omkranset af skov og bakker, ligger den velbesøgte Moesgaard Strand. Om sommeren er stranden et hit, og selv i de kolde måneder er den et besøg værd. Går I langs stranden fra Fiskerhuset mod Fiskerhage, finder I nemlig nogle smukke, store sten med inskriptioner, som ligger i vandkanten. Inskriptionerne er en del af værket Måne·Hav·Sten skabt af kunstneren Astrid Gjesing i 1998, og består af 23 sten, som har fået indgraveret navnene på de såkaldte månehave, som astronomerne i gamle dage troede eksisterede på månen.

Hvor? Moesgaard Strand

Foto: Claus Bonnerup/Marselisborg Slotspark

Marselisborg Slotspark

Der er rig mulighed for at få røde kinder og samtidig opleve en masse kunst i Marselisborg Slotspark, som er omkring 13 hektar. Parken består af store græsplæner omgivet af træer, søer og bevoksede små bakker samt en urtehave, rosenhave og mere end 20 skulpturer, som er spredt over hele parken. Blandt kunstværkerne er den 4,78 meter høje Marselisborg-krukke af Peter Brandes, Claus Ørntofts Tre løver og ni hjerter og ikke mindst adskillige skulpturer udført af Prins Henrik. Der er fri adgang til slotsparken, når den kongelige familie ikke har residens på slottet.

Hvor? Carl Nielsens Vej 17, 8000 Aarhus

Foto: Forstbotanisk Have 

Den hemmelige have

Skjult bag Marselisborg Slotspark ligger Forstbotanisk Have, der også er kendt som Forsthaven eller ”Den Hemmelige Have”. Haven rummer et fåtal af kunstneriske skulpturer men den imponerende samling af cirka 900 forskellige planter, træer og buske fra hele verden skaber en fortryllende stemning i den smukke have, og gør den bestemt et besøg værd.

Hvor? Skovridervej 20, 8000 Aarhus C

Foto: Aarhus I Billeder/Den Uendelige Bro

Den Uendelige Bro

På badebroen og kunstværket Den Uendelige Bro kan I blive ved med at gå og gå og gå uden at nå til ende. Den runde badebro, som ligger ved Varna Strand, var oprindeligt en del af ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea i 2015, og da udstillingen lukkede ned, ønskede mange aarhusianere den endeløse bro tilbage, og det kom den så. Den populære bro og kunstinstallation er dog lukket i vinterhalvåret, men fra april 2021 kan hele familien igen gå uendeligt rundt i de smukke omgivelser.

Hvor? Ørneredevej 3, 8000 Aarhus C

Foto: Cristina Reuter/Deep Forest Art Land

Deep Forest Art Land

Sæt hverdagen på pause, slip fantasien og nysgerrigheden løs og gør jer klar til en oplevelse udover det sædvanlige! Deep Forest Art Land, også kendt som Skovsnogen, er nemlig et udstillingssted for samtidskunst under åben himmel. Kunsten i skoven udfolder sig som en række natur- og oplevelsesrum, som bindes sammen af en 3 km lang rute med over 80 unikke værker – og der kommer hele tiden nye til! Her er aktiviteter som spænder fra fysisk udfoldelse til eftertanke og fordybelse, så hele familien kan være med.

Hvor? Sdr. Ommevej, 6933 Kibæk

Foto: Adam Mørk/Godsbanen

Bliv en del af kunsten på Godsbanen

På Godsbanen finder I kultur i alle afskygninger. Både den slags I kan opleve, og den I selv kan skabe. Her har I nemlig adgang til åbne værksteder, hvor I kan få hjælp til jeres kreative og kunstneriske udfoldelser, hvad enten det er inden for tekstil, træ, metal, grafisk arbejde, print eller formning. Derudover er der kunst- og fotografiudstillinger, teater, tøjmarkeder og meget mere. Her er der plads til fantasi og kreativitet, og så er bygningens flotte arkitektur en oplevelse værd i sig selv!

Hvor? Skovgaardsgade 3, DK-8000 Aarhus C

Foto: Mikkel Kaldal/Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus skulpturpark

Tag på kunstvandring i parken omkring Kunsthal Aarhus og lad jer forundre og betage af de mange kunstinstallationer. Parken blev i 2017 til en skulpturpark med værker af både danske og internationale kunstnere, og giver alle mulighed for at opleve og sanse kunst på alle tider af døgnet. Der kommer hele tiden nye værker til samlingen, så en tur i parken er sjældent den samme oplevelse!

Hvor? J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C

Foto: Flodhest i sten

Gå på opdagelse i byen

Når I går en tur i jeres lokalområde, handler det bare om at holde øjnene åbne! Mange steder er der placeret flotte og sjove skulpturer, statuer og alverdens kunstværker, som er nemme at overse i det daglige. Så på med overtøjet, og tag på jeres egen lille kunstjagt i byen.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben