8 børnevenlige caféer & spisesteder i Aarhus

Sukker I efter et børnevenligt spisested eller en god cafe, hvor der er plads og luft til ungerne, så I kan sænke skuldrene og nyde maden? Vi guider til Aarhus' bedste!

Foto: Aarhus Streetfood
4. december 2022
Af Tine Kjær
Foto: Popsicle, Aarhus Streetfood

Aarhus Streetfood: Mere end 20 forskellige madboder

Hos Aarhus Streetfood, behøver I ikke at blive enige om, hvad I skal have at spise. Her er nemlig over 20 forskellige madboder med alt fra ”Mormors Køkken” til ”American Street Kitchen” og lækre desserter som smukke ispinde fra Popsicles. Hallen har plads til barnevognen og et fint lille legehjørne. Hvis vejret er til det, kan I sidde ude - enten under åben himmel eller på den overdækkede terrasse med varmelamper. 

Hvor? Ny Banegaardsgade 46, 8000 Århus C

Piccolina: Den bedste pizza

På Piccolina kan du få rigtig gode pizzaer – også for børn. Piccolina betyder ”lille pige” på italiensk, som ejerparret har ikke mindre end fem styks af! Så det er måske ikke så underligt, at børn altid er velkomne. Børnene kan vælge en ”pizza bambino” og få serveret en pizza med form som en bamse!

Hvor? Skolegyde 8, 8000 Århus C

Foto: Canva

Toast it: Et sikkert børnehit

På Toast it laver de – gæt en gang – toasts! Så hvis I er vilde med sprødt toastbrød og smeltet ost i gourmet-version, skal I kigge forbi. Du kan selvfølgelig have ungerne med, som vil elske sprøde toasts og ikke mindst deres lækre milkshakes! Her er højt til loftet og plads til barnevognen.

Hvor? Klostergade 68, 8000 Århus C

Restaurant Sevags: Køreturen værd

Hvis I har mod på at køre lidt uden for Aarhus, er Restaurant Sevags, eller ”Grækeren” i folkemunde, et oplagt sted at tage hen med hele familien. Her er lækker græsk mad og god uformel stemning, hvor børn er mere end velkomne. I bliver mætte til fornuftige priser, og maden kan også bestilles som take away.

Hvor? Skæring Strandvej 3, 8250 Egå

Foto: Spiselauget - Tine Kjær

Spiselauget: Perfekt familiested

Prøv det nye koncept hos Spiselauget - her serveres økologisk mad på højt niveau. I sidder ved langborde og stemningen er uformel, maden er lækker, og der er noget for hele familien. Her er både brunchbuffet og lækre frokost- og aftensmads-serveringer, som gør hele familien mætte.

Hvor? Skovgaardsgade 3, Aarhus

The Grill: Bowling og mad i én

Hos Bowl'n'Fun kan I spise lækkert og børnevenligt på restauranten The Grill. Her står kokkene klar ved åbne grill og tilbereder lækre specialiteter, mens I kan gå ombord i den store buffet. Børn under 12 år spiser til halv pris og børn fra 0-3 år kan blive mætte helt gratis. Snup et spil bowling efter maden!

Hvor? Skanderborgvej 226, 8260 Aarhus (Viby J)

Foto: Visit Aarhus

Salling ROOFTOP: Plads til børnene

På toppen af Salling finder I udover en fantastisk udsigt, et stort udvalg af dejlig mad. Fra cafeen kan I spise sandwich, børnetapas og meget mere, eller I kan vælge kage og en varm drik. Nyd de lækre sager fra det den imponerende tagterrasse, som har både gynger, god plads til friske børn og en fænomenal udsigt over smukke Aarhus. 

Hvor? Søndergade 27, Aarhus C

Restaurant Vinde: Akvarium og legerum

Er I til kinesisk mad, så skal I et smut forbi Restaurant Vinde, hvor I kan vælge præcis det, som ungerne kan lide i den store, lækre buffet. Her er der god plads til ungerne, som kan hygge sig i restaurantens legerum eller beundre eksotiske fisk i stedets fine akvarium.

Hvor? Viborgvej 161 . 8210 Aarhus V

Foto: Grillen Burgerbar

Grillen Burgerbar: Milkshakes og børneburger

Inviter familien på Grillen Burgerbar - her kan ungerne nyde en lækker, saftig børneburger med sprøde fritter og blød børnevenlig bolle. Top hyggen med stedets syndige milkshakes med fx Oreo-krymmel, som med garanti kan få ungerne til at hvine.

Hvor? Klosterport 2, Aarhus C.

Emma, Emma: Højt til loftet og lækker mad

Emma, Emma er et af de nyere skud på stammen i det Aarhusianske café-liv, og hvor er vi glade for, at de er her! Menukortet er foranderligt, men byder altid på gode råvarer og spændende smagssammensætninger. Der er børnestole, fine puslefaciliteter og det sødeste personale. Stedet kan ikke andet end blive jeres nye yndlingscafe.

Hvor? Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben