5 gode sommerfødselsdags-locations

Er ungerne så heldige at kunne holde fødselsdag om sommeren, så er det bare med at komme ud. I stedet for at være pakket sammen i lejligheden, så lav en picnickurv og nogle slikposer, og tag ud på en af disse 5 fortryllende lokationer København.

Foto: Unsplash
5. maj 2023
Af Nanna Enevoldsen

1. Den i Indre by

Bor I i indre by, er Kongens Have et helt oplagt sted at holde børnefødselsdag. Her er store grønne arealer, toiletter, masser af skyggemuligheder og ikke mindst gratis marionetteater sommeren igennem. Marionetteatret spiller dagligt kl. 14 og 15. og er god underholdning for børn fra 2 år og op - læs mere her. Ud over Marionetteater, er der også ”Talende træer i Kongens Have”, sommeren igennem. Her fortæller træerne historier fra kvarterets 400 år gamle historie. Der vil i denne forbindelse ofte være gratis aktiviteter i haven. Læs mere om de talende træer her. Og se Børn i byens videoreportage fra Kongens Have her:

2. Den på Østerbro

På Østerbro er Fælledparken en sikker vinder. Med alskens legepladser som f.eks. Tårnlegepladsen og Trafiklegepladsen samt alle de almindelige legeområder og boldbanerne, kan ungerne underholde sig selv i timevis. Der er masser af plads til picnictæppet, samt borde og bænke med plads til grillen, så medbring evt. pølser og brød og kør sommerfødselsdagen fuldt ud.

3. Den på Nørrebro

Nørrebroparken er indehaver af både skaterbaner, fodboldbaner, basketbaner, volleyballbaner, højbede og ikke mindst Bermudatrekanten Legeplads. Bermudatrekanten er indrettet med en flyvemaskine, skibe og en stor hval til glæde og gavn for de besøgende børn. Her kan ungerne både spille bordtennis, soppe i soppesøen, gynge, cykle og meget mere. Inde i aktivitetshuset kan der spilles brætspil, tegnes og dystes i bordfoldbold. Alternativt kan Assistens Kirkegård besøges. Her er eventyrligt og oplagt til skattejagt med poster på nogle af de kendte gravsteder, som f.eks. H.C. Andersens.

4. Den på Vesterbro

På Vesterbro findes de to store legepladser: Skydebanehaven og Enghaven. Begge legepladser egner sig godt til picnic og har alle de legeredskaber hjertet begærer. Dog vil vi anbefale en mere skjult perle, nemlig Carlsberg Akademiets Have, som hører til Gl. Carlsbergs hovedbygning. Her finder i en dejlig park med store træer og sjældne buske, masser af græs og en lille andedam. I det hele taget er Carlsberg-byen et besøg værd på en børnefødselsdag, med de små legepladser og Klatreskoven, hvor børn i alle aldre kan prøve deres færdigheder mellem træerne.

5. Den på Amager

Naturcenter Vestamager har åbne vidder, et rigt dyreliv og er et perfekt sted til en børnefødseldag. Her er masser af bålpladser, og der kan i den forbindelse lejes små pander til at lave pandekager på. Der er også aktivitetskasser specielt til børnefødseldage, hvis I har brug for lidt inspiration til dagens aktiviteter. Stedet er desuden helt oplagt til en skattejagt og metroen kører lige til døren.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben