Bloggeren Cathrine Brandt giver jer her hendes mormors opskrift på lækre, børnevenlige fødselsdagsboller, værsgo'!
Smørret smeltes i en gryden og derefter tilsættes mælken, så det er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål og vand og sukker tilsættes. Gæren røres ud heri. Smør og mælkeblandingen hældes i gærblandingen. 3 æg slås ud i blandingen, saltet kommes i og melet tilsættes lidt efter lidt, hvor det hele tiden røres ud og rundt. Ælt dejen godt ved at ”løfte” den opad mod skålens sider – se filmen nedenfor. Når dejen er æltet godt og den er glat og skinnene, så vendes den ud på et meldrysset bord og samles. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 45 minutter. Når dejen er hævet, så formes det til boller og sættes på en beklædt bageplade – se filmen nedenfor. Tænd for ovnen på 175grader varmluft. Et æg piskes sammen med en lille smule mælk og bollerne pensles. Når ovnen er helt varm bages bollerne i ca. 20 minutter. Bag én plade af gangen, så er du sikker på en mere jævn bagning.
Bollerne smager også fantastisk på alle andre dage end fødselsdage. Lav rigeligt – de forsvinder hurtigt!