Byens bedste kanelsnegle-opskrift

Fyld hjemmet med duften af hjemmebagte kanelsnegle - et sikkert hit hos de mindste - og de voksne! Her får du en god opskrift på de lækre snegle - mmmm!

14. december 2022
Af Rikke Reffelt

Det skal du bruge

Foto: Unsplash

Dej

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • Cirka 9-10 dl hvedemel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • Korn fra ½ stang vanilje
  • 2 spsk stødt kanel
  • Æg til pensling

Sådan gør du

Foto: Unsplash

Dej

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt resten af indgredienserne til dejen. Slå dejen godt sammen og stil dejen til hævning i ½ time.

Fyld

Rør smør, sukker, vanilje og kanel godt sammen.

Ælt dejen igennem del den i to dele. Rul hver del til en firkantet plade på ca. 25 x 40 cm. Fordel fyldet på de 2 dejplader. Rul dem nu fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir. Efterhæves i ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

Dekorer sneglene med glasur og eventuelt fint krymmel. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben