Sommerlagkage med rabarber, bær og blomster

Er der fødselsdag i familien i løbet af sommeren? Så lav en smuk og overdådig lagkage fuld af sommerens bær og spiselige blomster – den ser festlig ud og smager skønt. Et sikkert hit!

Foto: Katrine Hemmingsen
14. december 2022
Af Katrine Hemmingsen

Det skal du bruge

  • Lagkagebunde (kan bages selv, men vi købte Irmas luksus-bunde)
  • Cirka 2½ dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Rabarberkompot (se opskrift her)
  • Revet skal fra en økologisk citron
  • Sommerens bær (jordbær, hindbær, brombær, blåbær)
  • Mynteblade og spiselige blomster (stedmoderblomster, fuchsia)
Foto: Katrine Hemmingsen

Sådan gør du

Pisk fløden med vaniljesukkeret.

Læg halvdelen af flødeskumscremen sammen med rabarberkompot mellem lagkagebundene.

Resten af flødeskumscremen lægges på toppen, der herefter drysses med revet citronskal og pyntes med bær og blomster. Læg gerne bær og blomster i en ”rodet bunke” – det giver et dejligt overdådigt look.

Lad gerne kagen stå og trække i køleskabet et par timer før servering.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben