Er babyerne ved at være store nok til at ville udforske verden, og har I spist rigeligt med hjemmebagte boller med urolige babyer på skødet? Så læs med her, hvor vi guider til mødre- og fædregruppe-aktiviteter på Amager.

Den Blå Planet

Hvis I har brug for at se noget andet end den sædvanlige trillerute og hjemmets fire vægge, så kan vi anbefale at tage en tur i Den Blå Planet. De smukke fisk fanger babyernes opmærksomhed, og det er samtidig en hyggelig tur for forældrene. De har en lækker café, hvor der både er højstole og mikrobølgeovn. Der er også et hyggeligt område, hvor hjemmebragt mad kan nydes.

Bonderen

Hver onsdag kan I besøge Bonderen, der afholder gratis events for småbørn, som f.eks. babyrytmik. Hvis ikke lige eventet passer til behovet, kan I altid trille rundt og kigge på de søde dyr. Bonderen har blandt andet geder, grise og kaniner. De har også mini-ponyer, som kan prøverides af børn fra 0-6 år hver eftermiddag, og hver formiddag i weekenden. Perfekt både til mødre- og fædregruppen, den lidt større legegruppe - eller måske du hjemmepasser?

Foto: Alberte Cornelius

Eberts

Skal I ud og udforske Amager og har krydset fingre for, at alle babyer sover samtidig? Så har I helt sikkert brug for en kop god kaffe eller te, og måske også en croissant eller noget andet sødt? Så sving barnevognen forbi Eberts, hvor I kan bestille i døren, så I ikke skal vige fra barnevognen. Eberts har også et virkelig fint legehjørne for de lidt større børn.

Babysvømning

Det der med at komme ud af døren til et bestemt tidspunkt, kan godt være en OL-disciplin i sig selv. Kastrup Svømmehal har regnet den ud, og tilbyder hver onsdag og fredag familiesvømning i varmvandsbassinet. Onsdage fra kl. 9-12 og fredage fra kl. 14-17. Der kræves ikke tilmelding, så man dukker bare op, som det lige passer med luren den dag.

Foto: Alberte Cornelius

Mad og Kaffe

Er de små helt færdige efter babysvømning, og forældrene ved at sulte? Så fortvivl ej. Hos Mad og Kaffe kan I nyde en lækker brunch eller frokost, hvor I samtidig kan holde øje med barnevognene. I kan bestille de små retter til brunch, hvor de lidt større babyer også kan få lidt af den lækre mad. Her er gratis vand, og gode puslefaciliteter - også et minitoilet, hvis I har storesøster eller storebror med.

Babysalmesang

Her skal I være ude i god tid og tilmelde jer. De fleste kirker tilbyder babysalmesang, som er gratis. For eksempel Filips Kirke på Amager. 

Foto: Alberte Cornelius

Baglokalet

Er I på udkig efter et sted, hvor I kan spise tidlig aftensmad til en rimelig pris, og hvor der er plads til, at en baby bliver utilfreds? Så kan I nyde en aften hos Baglokalet. Her er hver dag dagens ret lavet af gode råvarer, foruden deres burger, som altid er på menukortet til en 50’er. Måske de små synes, det er hyggeligt at kigge på, når der bliver spillet fodbold på fodboldbanerne?

Legestuer

Hver fredag er der barselsformiddag i Kvarterhuset fra kl. 10-12. Den første og sidste fredag i måneden er der et oplæg, som koster 40 kr. at deltage i. De resterene fredage er legestuen gratis. Til børn fra 0-2 år.

Kulturhuset Islands Brygge har det unikke tilbud, at I kan deltage i en legestue, hvor der er tilknyttet en sundhedplejerske. Det er hver onsdag fra kl. 13.30-15.30 i lokalet Lys. Desuden kan far også hive de andre fædre med til “Fars legestue” hver torsdag fra kl. 13-15.30 i lokalet Undergrunden. 

Børnekulturhuset Ama’r tilbyder hver tirsdag gratis legestue for børn i alderen 0-2 år.