Om I er på besøg eller bor her fast, er der en række obligatoriske klassikere i København, som jeres børn bare skal opleve. Her guider vi til 15 af byens must sees, I ikke vil gå glip af.

Foto: Terry Mclaughlin, Copenhagen Media Center

Vagtskifte på Amalienborg

Hver dag kan I opleve Livgardens vagtskifte på slotspladsen omkring kl. 12:00. Og når Dronningen har residens på Amalienborg, vil det endda være med musik og optog gennem byen. På disse dage er der nemlig vagtparade fra Livgardens Kaserne i Gothersgade kl. 11:27, hvorfra musikere, tambourer og gardere marcherer forbi både Rundetårn og Kongens Nytorv på deres vej mod vagtskiftet på Amalienborg. Det er altid en sjov oplevelse for de små.

Hvor? Amalienborg Slotsplads 5, 1257 København K

Foto: Cinemateket

Børne- og Familienbiffen i Cinemateket

Cinemateket byder hele familien velkommen, når de lukker dørene op for både Børnebiffen og Familiebiffen. I Børnebiffen bliver der vist skæve, sjove, tankevækkende og alderssvarende film for de 3-7-årige biogæster, mens de 7-12-årige filmelskere kan se de bedste film for større børn i Familiebiffen. Efter filmen er der mulighed for at stille sulten i biografens café, hvor I også kan spise jeres medbragte madpakker i fred og ro.

Hvor? Gothersgade 55, 1123 København K

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% rabat på billetterne

Foto: Monstrum.dk

Tårnlegepladsen i Fælledparken

Den populære tårnlegeplads i Fælledparken, som skildrer Københavns ikoniske tårne, der stikker op over byens tage, lægger op til interaktiv leg, hvor børnene bliver klogere på byens historie - og den er helt klart et besøg værd! Desuden kan de store se, hvor højt de kan klatre op af de høje tårne på det bløde underlag, mens de små rutsjer, leger gemmeleg eller bygger fine sandslotte.

Hvor? Frederik V's Vej 4, 2100 København Ø

Foto: GoBoat

Oplev København fra søsiden med Goboat

Oplev København fra vandet. Hop på en GoBoat og tag familien med en tur rundt i Københavns hyggelige kanaler og sydhavnens skjulte kroge. Hos GoBoat på Islands Brygge kan I leje jeres egen solcelledrevne båd, som I selv styrer. I kan nyde jeres egen medbragte mad og drikke, mens I oplever København fra en helt ny vinkel.

Hvor? Islands Brygge 10, 2300 København S

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du op til 20% rabat

Foto: Peter Holliday, Copenhagen Media Center

Det farverige fristadsliv på Christiania

Lad dine børn opleve mangfoldigheden og en anderledes måde at leve på ved at besøge Københavns helt egen fristad. Christiania er en farverig plet med skøre og skæve huse, interessante eksistenser, hyggelige spisesteder og en sjov legeplads og skaterrampe. Når I træder ind på Christiania, er det som om, at tiden går i stå, og I bevæger jer rundt i en hyggelig og afslappet - men også rodet - boble af liv, kærlighed og kaos.

Hvor? Prinsessegade, 1422 København K

Foto: Lasse Salling

En tur i Tivoli

Ingen Københavner-tur uden et smut i Tivoli! Der er sjov for alle pengene, og både store og små vil have en fest med at drøne rundt blandt forlystelser, legepladser, teaterscener og søde sager, samt de betagende udsmykninger, som Haven efterhånden er mindst lige så kendt for. Der er desuden mulighed for, at I kan holde picnic på plænen, aflevere jeres sutter til sovetrolden i Lykkerosen og spise jer gennem de mange restauranter inde i haven eller boderne i Tivoli Foodhall.

Hvor? Vesterbrogade 3, 1630 København V

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% i udvalgte perioder

Foto: Vandkulturhuset: DGI-Byen

Sjov i DGI-Byen

DGI-byen byder på et væld af aktiviteter for hele familien. I kan boltre jer i de lækre svømmebassiner i Vandkulturhuset, hvor store og små bl.a. kan hoppe fra vipper, lege, plaske, dyrke motionssvømning og tage til babysvømning. I kan også få en sjov oplevelse i deres bowlingcenter, hvor der er 16 bowlingbaner med lounge, bar og restaurant, eller I kan prøve kræfter med det 18 meter høje klatretårn, som fra toppen giver jer én af byens bedste udsigter.

Hvor? Tietgensgade 65, 1704 København V

Foto: Romeika Cortez

Mød dyrene i Zoologisk Have

Københavns ZOO er et sikkert hit for børnene! I kan hilse på alt fra pandaer og isbjørne til slanger og dovendyr, mens I kan stille sulten i de mange foodtrucks, der byder på et bredt udvalg af street food, snacks og drikkevarer. I Børnezoo finder I desuden en kæmpe legeplads, som ungerne vil kunne bruge timevis på, når de skal finde ud af, om de løber hurtigere end en gepard og kan svinge sig rundt som en chimpanse.

Hvor? Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% i udvalgte perioder

Foto: Dansk Arkitektur Center

En tur i DAC Slide

Dansk Arkitektur Center hører til i BLOX med den dejligste udsigt over vandet. Udover en lang række børnevenlige aktiviteter og spændende udstillinger inden for arkitektur og livet i byen, byder huset på kunstner Carsten Höllers DAC Slide. En 40 meter lang rutsjebane, der snoer sig ned gennem husets etager. Her kan børn og barnlige sjæle droppe trappen og elevatoren til fordel for kilden i maven og glade hvin.

Hvor? Bryghuspladsen 10, 1473 København K

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Foto: Statens Museum for Kunst

Kunst og krea på SMK

Med et besøg på Statens Museum for Kunst, får I ikke kun et kig på de interessante udstillinger. Børnene kan også lade kreativiteten flyde i Børnenes Værksted, hvor de kan male og tegne på livet løs. Husets billedkunstnere står klar til at give en hjælpende hånd, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Udover værkstedet og udstillingerne, er museet i sig selv et besøg værd med dets spektakulære arkitektur, der forener den historicistiske hovedbygning fra slutningen af 1800-tallet med den modernistiske tilbygning fra 1990'erne.

Hvor? Sølvgade 48-50, 1307 København K

Foto: Rundetaarn

Udsigten fra Rundetaarn

Tag ungerne med i Rundetaarn, og lad dem blive rundtossede af at suse op og ned gennem den lange, snoede sneglegang, der fører jer hele 35 meter over jorden. Fra toppen kan I se hele byen oppefra - og hvis I ser godt efter, kan I måske endda se helt til Sverige. I sommermånederne kan I forsøde jeres tur til toppen med en is fra Topkiosken. På udvalgte dage kan I også besøge tårnets observatorium, som er Europas ældste.

Hvor? Købmagergade 52A, 1150 København K

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% på voksenbilletter

Foto: Thomas Dambo

På skovtur med De glemte kæmper

Tag ud i det blå, og gå på opdagelse i skoven på Københavns Vestegn. Blandt buskadser og trætoppe finder I nemlig de seks glemte kæmper, Teddy Venlig, Oscar Under Broen, Sovende Louis, Lille Tilde, Thomas på Bjerget og Bakke Top Trine, der alle er lavet af lokale genbrugsmaterialer og med hjælp fra frivillige. Pak picnickurven, og drag afsted på den helt store skattejagt, som er sjov for hele familien - hvem spotter mon først den næste kæmpe?

Hvor? Taastrup, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk, Albertslund og Hvidovre

Foto: David Trood

Lærerig leg på Experimentarium

Er vejret ikke med jer, har byen heldigvis også en masse bud på indendørs oplevelser, I ikke vil gå glip af! Tag for eksempel forbi Experimentarium i Hellerup, hvor de mange interaktive udstillinger indbyder til leg, som samtidigt vil gøre jer klogere på alt mellem himmel og jord gennem videnskabelige eksperimenter, som I selv er en del af. Her kan børn og voksne i alle aldre lade sig fascinere og inspirere af de mange interessante forsøg.

Hvor? Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat på entréen

Foto: Carlsberg Byen

Nyt møder gammelt i Carlsberg Byen

Carlsberg Byen er en af Københavns nyeste bydele, selvom byen i sig selv er en ældre sag. Det historiske område, som blev grundlagt af J.C. Jacobsen helt tilbage i 1847, er nemlig i rivende udvikling, og skal med tiden udgøre en helstøbt bydel med butikker, parker, skoler og lejligheder. Udover at være et interessant sted rent historisk og arkitektonisk, er der også en række aktiviteter på vej i Carlsberg Byen, der skal gøre stedet attraktivt for børnefamilier.

Hvor? Mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro

Foto: Caroline Meldgaard

På ski og kælk på CopenHill

Drømmer I om en skiferie med fart under skiene, behøver I ikke at drage mod fjerne himmelstrøg, hvor der er ægte sne og kulde. For i København kan I stå på både ski og snowboard hele året rundt. CopenHill er nemlig et kunstigt anlagt vinterlandskab med skibakke, vandreruter og klassisk afterski-hygge. Så om I er til slalomløb på pisterne, kælkning eller en vandretur med god udsigt, er CopenHill et besøg værd - for hvor tit støder man lige på et skisportssted midt i storbyen?

Hvor? Vindmøllevej 6, 2300 København S

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10%