Fødselsdagen er årets højdepunkt for de fleste børn. Vi forældre vil gerne indfri barnets forventninger - og mere til, men hvordan gør man dagen til noget helt særligt? Har man ikke lige en stor stue eller en kæmpe baghave, kan det være en god ide at holde fødselsdagen ude af huset. Vi har samlet en række mindeværdige fødselsdags-locations i byen! 

Den med vand

Er børnene pjattede med vand? Så hold fødselsdagen i din lokale svømmehal eller på DGI-Byens store vandlegeplads, hvor der er bassiner til børn i alle aldre, legeredskaber, vipper, varmvandsbassin mv. I kan også holde en fødselsdag med en helt anden form for vandoplevelse - nemlig hos Flyvefisk - en hyggelig båd der kan lejes til sejlads både vinter og sommer. 

OBS: DGI-Byen er i øjeblikket under ombygning, og forventes at genåbne i november 2021.

Den med leg

Er det koldt og regnfuldt udendøre, kan I booke jer ind hos Dinos Legeland. Her kan der vælges imellem 3 forskellige fødselsdagspakker - alle med entré til legelandet og opdækket bord. For lidt større børn er der mulighed for en mere actionpræget dag hos Paintball Arena på Refshaleøen. Her kan der prøves kræfter med bl.a. sumostafet, gladiatorkamp, human football, laserskydning og multisport. En anden mulighed er, at holde fødselsdag i trampolinparken XJUMP, hvor hele familien eller alle vennerne kan hoppe rundt og prøve de forskellige aktiviteter. 

Den mystiske

Går junior med en lille Sherlock Holmes i maven, så hold fødselsdagen hos ClockedIn. Her er der virkelig lagt op til en yderst spændende, mystisk og sjov fødselsdag, hvor deltagerne sammen skal løse et mysterium for at slippe ud af et aflåst rum. Deltagerne kommer endnu tættere på hinanden, da samarbejdet virkelig er i fokus. Der er 3 forskellige rum med forskellige temaer, som man frit kan vælge mellem. Deltagelse kræver dog minimum to voksne, da en fødselsdag hos ClockedIn ikke tilbydes som en ren børne-oplevelse - hertil er udfordringen for svær. Derfor er en fødselsdag hos ClockedIn især fed som en familierelateret event.

Den med historie, natur og dyr

Hold børnefødselsdag i naturen! Naturcenter Amager har åbne vider, et rigt dyreliv og så kører metroen lige til. Her er masser af bålpladser, og du kan leje små pander, så I kan lave jeres egne pandekager - der er også aktivitetskasser specielt til børnefødseldage og så er der oplagt til skattejagt. I Zoologisk Have tilbyder de også forskellige fødselsdage for børn. Her kan børnene enten holde fødselsdag som dyrepasser, tæt på kryb og kravl eller som dyredetektiv. Hos Den Blå Planet kan børnenes dyrepasserdrømme blive til virkelighed, når de får lov at håndtere kryb og kravl samt forberede hajernes middagsmad. På Flakfortet kan man komme på spøgelsesjagt, spille minigolf eller drøne afsted på skattejagt - en vild dag for ungerne! På Mosede Fort dykker I ned i en glemt periode af Danmarkshistorien, og går på opdagelse inde i den 100 år gamle kasematbygning og bliver  klogere på, hvad der skete i Danmark under 1. Verdenskrig. Fødselsdagen kan også fejres på Ungdomsøen, hvor en flok unge, der er flyttet ud på fortet, sørger for sjove friluftsaktiviteter i naturen, der omgiver det gamle fort. 

Den med udstillinger

Hold en rigtig musikfødselsdag på Musikmuseet, som både byder på musik, dans og skattejagt i udstillingerne. Der vil selvfølgelig også være mulighed for at prøve de mange flotte instrumenter. På Statens Museum for Kunst kan man fejre fødselsdag for børn fra ca. 3 år og opefter, med en omvisning på museet og kreativ udfoldelse i deres dejlige værksted. På et helt andet museum - Cirkusmuseet - kan fødselsdagen ende ud i en cirkusforestilling med fødselsdagsgæsterne på scenen! På Arbejdermuseet kan børnene komme på en skattejagt rundt i museets udstllinger, hvor alle gæster ender vinder en præmie. Der er endvidere kage, saft og kaffe til de voksne. På Louisiana kan I invitere til en kunstnerisk fødselsdag med omvisning på museet og aktiviteter i værkstederne. Og på Zoologisk Museum kan I komme med på en videnskabelig rejse, tilbage i tiden som fossil-jæger og se en kæmpe dinosaur i øjnene. Der kan desuden gås på opdagelse i konservatorens værksted hvor insekter, fugle, fisk og pattedyr gøres klar til samlingerne og forskernes undersøgelser. 

Den med film

Weekender og fredag eftermiddag kan I tage i FILM-X og lave jeres egen film til børnefødselsdagen. Forløbet varer 2½ time og I når at optage og klippe en film på 1-2 minutter, som I slutter med at se i stedets biograf. I kan også smutte i Børnebiffen og se korte film eller i Grand Teatret - her tilbyder de matiné-visninger med en række fortryllende animationsfilm af Hayao Miyazaki, samt naturfilm henvendt til det yngre publikum.

Den med musik

Har børnene en drøm om at blive sangstjerner eller rockstjerner, så kan drømmen endelig udleves. Hos Sangstjerne kan man invitere op til 30 gæster med til et event på 3 timer. Her får man både lov til at indspille en sang og lave en musikvideo. Folkene bag er erfarne producere, der vil guide jer igennem de 3 timer. Hvis I er mere til at gå rock-amok, kan I også bestille et af deres andre events, hvor man kan indspille en sang med instrumenter. 

Den kreative

Hold en kreativ børnefødselsdag og lav jeres egen keramik. Line Rønnest Ceramics tilbyder en keramik workshop, hvor børn og voksne får undervisning i at lave keramik. Alt der bliver lavet til workshoppen, kan tages med hjem. Man kan støbe op til 4 ting pr. person, så der er rig mulighed for at udfolde sine kunsteriske sider. I kan også holde fødselsdagen hos Creative Space, der findes flere steder i byen - med deres partyløsning vælger I selv, om I vil være i en af butikkerne, eller om kreasagerne skal med hjem som takeaway. 

Den med god plads

Er lejligheden for lille til 25 børn på besøg til børnefødselsdag? Og skal der være rum til at danse og have det sjovt? Så skal I leje Zone2 i Valby Kulturhus - her er nemlig god plads til at lege og have det sjovt. Stedet kan lejes til børn i alderen 0-12 år, og for kun 750 kroner får man fem timer til at gøre klar, holde fest og rydde op igen. Læs mere om mulighederne her.

 

Fotos: 1) Unsplash 2) Dinos Legeland 3) Jumpstory.dk 4) Københavns Hestetaxa 5) Zoologisk Have 6) Cirkusmuseet 7) Film-X, Jan Buus 8) Jumpstory.dk 9) Line Rønnest Ceramics 10) Zone2 i Valby Kulturhus

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.