Gør dit barns fødselsdag til noget helt specielt og hold den et sjovt sted ude i byen. Vi har samlet en række seje fødselsdags-locations til jer her.

svømmehal fødselsdagDen med vand

Er børnene pjattede med vand? Så hold fødselsdagen i din lokale svømmehal eller på DGI-Byens store vandlegeplads, hvor der er bassiner til børn i alle aldre, legeredskaber, vipper, varmvandsbassin mv. I kan også holde en fødselsdag med en helt anden form for vandoplevelse - nemlig hos Flyvefisk - en hyggelig båd, der kan lejes til sejlads både vinter og sommer. 

Den med leg

Hold fest i Dinos Legeland. Her indeholder en fødselsdagsfest entré, partybord, gave til fødselaren, kaffe til de voksne, servering, afrydning og mulighed for at tilkøbe eller medbringe mad. Lidt større børn kan også få en actionpræget dag hos Paintball Arena på Refshaleøen. Her kan der prøves kræfter med bl.a. sumostafet, gladiatorkamp, human football, laserskydning og multisport. En anden mulighed er, at holde fødselsdag i trampolinparken XJUMP, hvor hele familien eller alle vennerne kan hoppe rundt og prøve de forskellige aktiviteter. 

Escape RoomDen mystiske

Går junior med en lille Sherlock Holmes i maven, så hold fødselsdagen i et Escape Room, f.eks. hos ClockedIn eller Escape Room by Midgaard Event. Her er der lagt op til yderst spændende, mystiske og sjove fødselsdage, hvor deltagerne sammen skal løse et mysterium for at slippe ud af et aflåst rum. Deltagerne kommer endnu tættere på hinanden, da samarbejdet virkelig er i fokus.

zoologisk have fødselsdagDen med historie, natur og dyr

Hold børnefødselsdag i naturen! Naturcenter Amager har åbne vider, et rigt dyreliv og så kører metroen lige dertil. Her er masser af bålpladser, og I kan leje små pander, så I kan lave jeres egne pandekager - der er også aktivitetskasser specielt til børnefødseldage. I Zoologisk Have kan I holde fødselsdag med kryb og kravl. For 259 kr. pr. barn får I undervisning, byg-selv-burgere i spisehuset FOLK samt skattejagt. I kan også besøge Den Blå Planet, hvor børnenes dyrepasserdrømme blive til virkelighed, når de får lov at håndtere kryb og kravl samt forberede hajernes middagsmad. På Mosede Fort kan I dykke ned i en glemt periode af Danmarkshistorien, og gå på opdagelse i den 100 år gamle kasematbygning og blive klogere på, hvad der skete i Danmark under 1. Verdenskrig. Fødselsdagen kan også fejres på Ungdomsøen, hvor en flok unge, der er flyttet ud på fortet, sørger for sjove friluftsaktiviteter i naturen, der omgiver det gamle fort. 

Den med udstillinger

Hold en rigtig musikfødselsdag på Musikmuseet, som både byder på musik, dans og skattejagt i udstillingerne. Der vil selvfølgelig også være mulighed for at prøve de mange flotte instrumenter. På Statens Museum for Kunst kan man fejre fødselsdag for børn fra ca. 3 år og opefter, med en omvisning på museet og kreativ udfoldelse i deres dejlige værksted. På et helt andet museum - Cirkusmuseet - kan fødselsdagen ende ud i en cirkusforestilling med fødselsdagsgæsterne på scenen! På Arbejdermuseet kan børnene komme på en skattejagt rundt i museets udstillinger, og får en lille præmie. Der er endvidere kage, saft og kaffe til de voksne. På Louisiana kan I invitere til en kunstnerisk fødselsdag med omvisning på museet og aktiviteter i værkstederne. Og på Zoologisk Museum kan I komme med på en videnskabelig rejse, tilbage i tiden som fossil-jæger og se en kæmpe dinosaur i øjnene.

Den med film

I kan også besøge Cinematekets filmstudier, FILM-X, og lave jeres egen film til børnefødselsdagen. Forløbet varer 2½ time, og I når at optage og klippe en film på 1-2 minutter, som I slutter med at se i stedets biograf. I kan også smutte i Børnebiffen og se korte film eller i Grand Teatret - her tilbyder de matiné-visninger med en række fortryllende animationsfilm af Hayao Miyazaki, samt naturfilm henvendt til det yngre publikum.

børn musikDen med musik

Har børnene en drøm om at blive sangstjerner eller rockstjerner, så kan drømmen endelig udleves. Hos Sangstjerne kan man invitere op til 30 gæster med til et event på 3 timer. Her får man både lov til at indspille en sang og lave en musikvideo. Folkene bag er erfarne producere, der vil guide jer igennem de 3 timer. Hvis I er mere til at gå rock-amok, kan I også bestille et af deres andre events, hvor man kan indspille en sang med instrumenter. 

Den kreative

Hold en kreativ børnefødselsdag og lav jeres egen keramik. Line Rønnest Ceramics tilbyder en keramik workshop, hvor børn og voksne får undervisning i at lave keramik. Alt der bliver lavet til workshoppen, kan tages med hjem. I kan også holde fødselsdagen hos Creative Space, der findes flere steder i byen - med deres partyløsning vælger I selv, om I vil være i en af butikkerne, eller om kreasagerne skal med hjem som takeaway. 

Valby kulturhus fødselsdagDen med god plads

Er lejligheden for lille til 25 børn på besøg til børnefødselsdag? Og skal der være rum til at danse og have det sjovt? Så skal I leje 300 m2 i Valby Kulturhus med plads til en hel skoleklasse eller 30 børn. Fødselsdagene er tiltænkt børn i alderen 0-12 år, og lokalerne kan lejes i 5 timers blokke lørdage kl. 12-17. Tidsrummet er inkl. opsætning og oprydning.

 

Fotos: 1) Pexels 2) Dinos Legeland 3) Escape Room by Midgaard Event 4) Københavns Hestetaxa 5) Zoologisk Have 6) Cirkusmuseet 7) Film-X, Jan Buus 8) Pexels 9) Creative Space 10) Valby Kulturhus af Daniel Liversage

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.