25 locations til børnefødselsdagen

Gør børnefødselsdagen til noget helt specielt og hold den et sjovt sted ude i byen. Vi har samlet en række seje locations til dit barns næste fødselsdagsfejring.

Foto: Bette Café
24. oktober 2023
Af Nanna Enevoldsen

Der er noget for en hver smag blandt disse 25 sjove locations!

Foto: Bette Café

Den hyggelige

Hold den næste børnefødselsdag hos hyggelige Café Bette på Nørrebro, hvor ungerne kan boltre sig blandt madrasser og legetøj. Her kan I vælge mellem en morgen/formiddagspakke eller en frokost/eftermiddagspakke med forskellige lækkerier. Der kan også tilkøbes kagekuvert. Bette sørger for at pynte op og rydde op bagefter - så skønt!

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% på eventudlejning hos Café Bette

Foto: Lindgreens

Den med legerum

Hold dit barns fødselsdag hos Lindgreens lokale eller hos Little House (Amager, Valby eller Østerbro). Her sørges for lækker mad og stort legeområde til de mindste i dejlige vante omgivelser. Den populære frokostmenu serveres som buffet, som løbende fyldes op, mens I spiser,  så maden ikke står for lang tid og bliver kedelig. Man er meget velkommen til at medbringe pynt og egen kage.

Foto: GoBoat

Den med vand

Er børnene pjattede med vand? Så hold fødselsdagen i din lokale svømmehal, hvor børnene kan plaske løs og lege i vandet. I kan også holde en fødselsdag med en helt anden form for vandoplevelse - nemlig hos Flyvefisk - en hyggelig båd, der kan lejes til sejlads både vinter og sommer. Eller book et par solcelledrevne og bæredygtige både hos GoBoat og lad børnene se København fra vandsiden.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 5-10% rabat hos GoBoat

Foto: Dinos Legeland

Den med leg

Hold fest i Dinos Legeland. Her indeholder en fødselsdagsfest entré, partybord, gave til fødselaren, kaffe til de voksne, servering, afrydning og mulighed for at tilkøbe eller medbringe mad. Lidt større børn kan også få en actionpræget dag hos Paintball Arena på Refshaleøen. Her kan der prøves kræfter med bl.a. sumostafet, gladiatorkamp, human football, laserskydning og multisport. En anden mulighed er, at holde fødselsdag i trampolinparken XJUMP, hvor hele familien eller alle vennerne kan hoppe rundt og prøve de forskellige aktiviteter. 

Foto: Escape Room by Midgaard EVent

Den mystiske

Går junior med en lille Sherlock Holmes i maven, så hold fødselsdagen i et Escape Room, f.eks. hos ClockedIn eller Escape Room by Midgaard Event. Her er der lagt op til yderst spændende, mystiske og sjove fødselsdage, hvor deltagerne sammen skal løse et mysterium for at slippe ud af et aflåst rum. Deltagerne kommer endnu tættere på hinanden, da samarbejdet virkelig er i fokus.

Foto: Zoologisk Have

Den med historie, natur og dyr

Hold børnefødselsdag i naturen! Naturcenter Amager har åbne vider, et rigt dyreliv og så kører metroen lige dertil. Her er masser af bålpladser, og I kan leje små pander, så I kan lave jeres egne pandekager - der er også aktivitetskasser specielt til børnefødseldage. I Zoologisk Have kan I holde fødselsdag med kryb og kravl. For 259 kr. pr. barn får I undervisning, byg-selv-burgere i spisehuset FOLK samt skattejagt. På Mosede Fort kan I dykke ned i en glemt periode af Danmarkshistorien, og gå på opdagelse i den 100 år gamle kasematbygning og blive klogere på, hvad der skete i Danmark under 1. Verdenskrig.

Foto: Cirkusmuseet

Den med udstillinger

Hold en rigtig musikfødselsdag på Musikmuseet, som både byder på musik, dans og skattejagt i udstillingerne. Der vil selvfølgelig også være mulighed for at prøve de mange flotte instrumenter. På Krigsmuseet kan man fejre fødselsdag for børn fra 5-9 år med en omvisning i udstillingen Danmarks flåde, hvor der skal løses forskellige opgaver. På et helt andet museum - Cirkusmuseet - kan fødselsdagen ende ud i en cirkusforestilling med fødselsdagsgæsterne på scenen! På Arbejdermuseet kan børnene lege sig gennem arbejderhistorien, og blive klogere på, hvordan arbejderne fejrede fødselsdag. Der er endvidere kage, saft og kaffe til de voksne. På Louisiana kan I invitere til en kunstnerisk fødselsdag med en tur i det kreative Børnehus.

Film-X. Foto: Jan Buus

Den med film

I kan også besøge Cinematekets filmstudier, FILM-X, og lave jeres egen film til børnefødselsdagen. Forløbet varer 2½ time, og I når at optage og klippe en film på 1-2 minutter, som I slutter med at se i stedets biograf. I kan også smutte i Børnebiffen og se korte film eller i Grand Teatret - her tilbyder de matiné-visninger med en række fortryllende animationsfilm af Hayao Miyazaki, samt naturfilm henvendt til det yngre publikum.

Foto: Pexels

Den med musik

Har børnene en drøm om at blive sangstjerner eller rockstjerner, så kan drømmen endelig udleves. Hos Sangstjerne kan man invitere op til 30 gæster med til et event på 3 timer. Her får man både lov til at indspille en sang og lave en musikvideo. Folkene bag er erfarne producere, der vil guide jer igennem de 3 timer. Hvis I er mere til at gå rock-amok, kan I også bestille et af deres andre events, hvor man kan indspille en sang med instrumenter. 

Foto: Creative Space

Den kreative

Hold en kreativ børnefødselsdag og lav jeres egen keramik. Line Rønnest Ceramics tilbyder en keramik workshop, hvor børn og voksne får undervisning i at lave keramik. Alt der bliver lavet til workshoppen, kan tages med hjem. I kan også holde fødselsdagen hos Creative Space, der findes flere steder i byen - med deres partyløsning vælger I selv, om I vil være i en af butikkerne, eller om kreasagerne skal med hjem som takeaway. Børnemuseet er også en oplagt location til den kreative børnefødselsdag - her kan børnene give sig i kast med alt fra sæbemageri til graffitikunst. 

Valby Kulturhus. Foto: Daniel Liversage

Den med god plads

Er lejligheden for lille til 25 børn på besøg til børnefødselsdag? Og skal der være rum til at danse og have det sjovt? Så skal I leje 300 m2 i Valby Kulturhus med plads til en hel skoleklasse eller 30 børn. Fødselsdagene er tiltænkt børn i alderen 0-12 år, og lokalerne kan lejes i 5 timers blokke lørdage kl. 12-17. Tidsrummet er inkl. opsætning og oprydning.

Foto: @bowsandballoonscafe

Den med glitz og glam

Skal I holde en rigtig prinsesse-, regnbue- eller enhjørningefødselsdag, så skal I leje Bows and Balloons eventlokale beliggende på Teglholmen Østkaj 69, 2450 Kbh SV. Her går de all ind på glitz og glam, og der kan vælges imellem 3 menuer. Der er plads til 20 personer i rummet, man har det i 3 timer og så får man endda tilknyttet en vært.

Foto: Farverig

Tip: Ansigtsmaling til jeres fest

Skal der farver på børnefødselsdagen, så skal I booke ansigtsmalerne Maria og Gabriela fra Farverig. Ungerne vil elske at blive malet som en farlig dinosaur, sej tiger, smuk sommerfugl eller noget helt fjerde til fødselsdagsfesten. Farverig er super dygtige og søde, og har erfaring fra bl.a. Zoo, Tivoli, Pride mv.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben