Tivoli popcorn

Har du nogensinde undret dig over, hvordan de laver farvede popcorn i film og i Tivoli? Nu skal du ikke undre dig mere, for her kommer en opskrift på de sukkerfarvede popcorn! Helt perfekte til børnefødselsdagen.

Foto: Alberte Cornelius
14. december 2022
Af Alberte Cornelius

Næsten alle elsker popcorn. De hører på en måde bare med til en hyggelig filmaften. Selvom de smager godt bare med salt, er det muligt at opgradere sine popcorn. De kan laves i alle slags farver og i alle mulige smagsvarianter. Dette er en af de mere usunde af slagsen, der skal nemlig bruges rigeligt med sukker. Til gengæld kan man ikke spise så mange af dem.

Det skal du bruge

  • 1 dl majskorn
  • 2 spsk neutral olie, som f.eks. solsikkeolie
  • Eller: Du kan selvfølgelig også købe en pose popcorn, der skal i mikroovnen, men det er slet ikke lige så sjovt!
  • 4 dl sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Frugtfarve (til denne portion skal der kun bruges et par dråber)
  • Salt
Foto: Alberte Cornelius

Sådan gør du

Varm olie og majskorn op i en stor gryde. Når de begynder at poppe, putter du låg på. Sørg for at ryste gryden, så der ikke er nogle, der brænder på. Løft låget en smule en gang i mellem, så popcornene ikke bliver fugtige.

Fordel popcornene på to bageplader klædt med bagepapir. Sørg for, at de ikke ligger oven på hinanden. Lad popcornene køle.

Derefter varmer du sukker, glukosesirup og madlavningsfløde op i en stor gryde. Når massen bobler og begynder at blive en smule tyk, tilsætter du vaniljesukker og fordeler derefter massen over i det antal gryder, som der skal være farver. Her blev massen fordelt i to gryder, da der skulle bruges to farver. Hæld et par dråber farve i hver gryde.

Den eller de gryder, som du fordeler massen over i, må gerne stå på lav varme, da massen ellers godt kan størkne lidt for hurtigt. Put den mængde popcorn over i den farvede masse, som ønskes. Sørg for at rør popcornene godt rundt, så de alle bliver farvede. Så skal de bare tilbage på bagepladen, og fordeles ud igen. Drys med salt, imens de er kilstrede, så saltet sidder fast.

Efter ca. 1,5 time er de klar til at komme i poser og blive spist. MUMS!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben