Hverdagsmagi: 10 ting, du kan lave med dit barn om eftermiddagen

Smid lidt magi ind i hverdagen! Vi guider til de særlige små oplevelser, som vil forsøde jeres dag efter arbejde og institution.

1. november 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: Hege Lindeberg 

1. Et break på biblioteket

Sæt kurs mod biblioteket efter du har hentet dit barn - her er der ro og god plads til, at du og din pode kan have en hyggelig stund efter en dag med fart på. Bibliotekets fine børneafdeling, hvor der er legetøj og selvfølgelig massevis af dejlige børnebøger, indbyder til fordybelse og snak. Lån en stak bøger med hjem til sofaen.

Foto: Stephanie Mielnicki

2. Pitstop på legepladsen

Sving forbi en legeplads med ungerne efter børnehave og job - måske har du spottet en ny legeplads i kvarteret, der inviterer ungerne på et helt nyt eventyr af gynger og rutsjebaner, imens forældrene klarer hjernen i den friske luft og lader mobilen blive i lommen. Hvis du også har taget et par snacks med, så er eftermiddagen med ét tryllet fra kedelig til fantastisk.

Foto: Romeika Cortez 

3. En omvej hjem - væk fra byens støj

Gå en anden vej hjem end I plejer - måske gennem en park, et dejligt naturstykke eller tag en tur på stranden, hvor ungerne kan løbe frit, og du selv kan trække vejret helt ned i maven. Nogen gange skal der ikke mere end et lille twist på hverdagen til, før at vi sænker skuldrene og koncentrerer os om det vigtigste: At være sammen.

Foto: Pexels 

4. Cafetur på en onsdag

Præsenter ideen om en tur på cafe, når du henter dit barn og se smilet brede sig på din pode. Find en cafe eller et bageri, der er børnevenligt og marker så en ganske almindelig onsdag med en kop kakao eller måske et stykke chokoladekage. Et hyggeligt forkælelses-pitstop, inden I skal hjem til aftensmad og vasketøj.

Foto: Adobe Stock

5. Stress af i det varme bassin

Snup en kort tur i den lokale svømmehal efter dagens pligter. Dit barn vil nyde at hoppe i det varme bassin og mærke dagens oplevelser sænke sig. Det giver ro i kroppen at blive omsluttet af vandet og være helt tæt på mor eller far. En god afslutning på dagen, inden turen går hjemad.

Foto: Romeika Cortez

6. Spis aftensmad ude

Orker I ikke at lave aftensmad? Så tag familien med en tur på café eller restaurant - der er findes nemlig mange børnevenlige steder med hyggelig og uformel stemning. Når restriktionerne ophører d. 17. januar, kan I også prøve et af byens folkekøkkener, der byder på hyggelig fællesspisning, uformel stemning og allervigtigst: billig, børnevenlig mad. Ungerne vil synes det er temmelig eksotisk at begive sig på "restaurant" en ganske almindelig hverdag og vil huske det som noget særligt.

Foto: SMK 

7. Ta' på museum - en genvej til ro

Måske er det ikke lige et museum, du finder allermest oplagt klokken 15.30 onsdag eftermiddag - men byens museer er i hverdagen tit stille og oplagte til en lille times ro og nærvær, hvor ungerne kan samle tankerne, få nye indtryk og nyde samværet med dig.

Foto: PRIK 

8. Find en genbrugsskat

Tag dit barn med forbi en genbrugsbutik og lad det vælge en lille legetøjsskat for en 20'er. Her kan I få alt fra actionfigurer, biler og børnebøger til bolde, puslespil eller en stak Anders And-blade. Snup fangsten med hjem og leg med den sammen - børnene vil elske jeres særlige stund, som giver hverdagen lidt ekstra hygge.

KU.BE. Foto: Gitte Lotinga

9. Prøv byens kulturhuse

Har I nogensinde besøgt jeres lokale kulturhus? Her er fri leg for børnene, god stemning og højt til loftet - alt sammen noget, der egner sig eminent til et lille eftermiddagsbesøg i hverdagen. Flere kulturhuse rummer også indendørs legepladser, som vil hitte hos ungerne. Det er gratis.

Foto: Pexels

10. Nærvær derhjemme

Glem vasketøj og oprydning for en stund og dediker eftermiddagen til dit barn. Måske skal I bygge en hule, lave en kæmpe togbane, se en hyggelig tegnefilm sammen eller rydde spisebordet og lave perleplader, imens I lytter til lydbog. Bestil takeaway til aftensmad og nyd, at I kan være sammen uden at skulle stresse med madlavning og pligter.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben