Den store genbrugsguide: her kan du shoppe secondhand til dit barn

Vil du gerne købe mere genbrug til dit barn? Vi guider her til 15 butikker i København, hvor du finder lige, hvad junior har brug for - alt sammen preloved af et andet sødt barn.

Foto: Little reshop
5. januar 2023
Af Stephanie Mielnicki

3 gode grunde til at købe brugt til ungerne

1. Skån miljøet

Vi har aldrig været mere opmærksomme på at værne om miljøet, end vi er i øjeblikket. Og det er ingen hemmelighed, at særligt tøjindustrien er en stor synder, når det kommer til de omfattende klimaproblemer. Vi bør derfor mindske overproduktionen ved at forbruge mindre, og i stedet gøre brug af de ressourcer, vi allerede har.

2. Spar penge

Udover at skåne miljøet, sparer du også en masse penge, når du køber brugt. Dit barn vokser hurtigt ud af tøjet, og legetøjet skal pludseligt kunne noget andet end i sidste måned. Det kan hurtigt blive en stor udgift, hvis alt købes fra nyt til fuld pris. Så hvorfor ikke tjekke, hvad du kan finde brugt i stedet? Så kan du også få fat i nogle dyrere kvalitetsting, som du måske normalt ikke ville have råd til.

3. Undgå farlig kemi

Vores små er det dyrebareste vi har, så vi gør alt for at beskytte dem mod alt muligt. Ved at købe brugt undgår du mange af de farlige kemikalier, som meget nyproduceret tøj indeholder. Tøjet har nemlig allerede været vasket og båret, hvilket gør materialerne væsentligt sundere for dit barn at iføre sig eller sutte på.

For at bidrage til det cirkulære forbrugsmønster, så husk også at genbruge de ting, dit barn vokser fra. Enten ved at give det videre til mindre søskende, familiemedlemmer eller venner, eller ved at sælge videre eller donere til en genbrug. 

Brugt tøj i butikker

Mødrehjælpen

Hos Mødrehjælpen gør du ikke bare miljøet og din pengepung en tjeneste - du støtter også et godt formål, når du køber brugt tøj til din lille. Overskuddet fra butikkerne går nemlig til sårbare og udsatte gravide og børnefamilier over hele landet. Tøjet i butikkerne er pænt og rent og til meget overkommelige priser - og husk, at du nemt kan aflevere aflagt børnetøj som en donation i den gode sags tjeneste.

Hvor? Amager, Frederiksberg, Indre By, Nørrebro, Vesterbro og Valby

Børneloppen

Mangler dit barn tøj, så kan du helt sikkert finde noget hos Børneloppen. Udvalget er meget bredt, og du finder tøj i alle prisklasser og kvaliteter. Reolerne er fyldt med tøj fra private garderober, og det føles lidt som at være på loppemarked, når du browser gennem de mange fine ting. Oplevelsen gøres dog meget overskuelig, da alt er markeret med både pris og størrelse, så du nemt kan danne dig et overblik. 

Hvor? Valby, Vanløse, Vallensbæk mfl.

Brugt tøj online

Foto:  Little reshop 

Little reshop

Little reshop forhandler secondhand tøj til børn, som næsten ikke føles som genbrug. Det er altid af højeste kvalitet og nøje udvalgt, så der er en rød tråd mellem stil, farver og mønstre på shoppen. Kan du godt lide stilen, kan du altså være sikker på at forelske dig i samtlige af de ting, der bliver lagt online. Det nemme er, at du kan sidde hjemme i varmen og klikke det brede udvalg hjem, og ikke selv skal på loppejagt ude i verden. 

Secondtots

Hos Secondtots vægter tankerne om en bæredygtig cirkulation af børnetøj højt. Siden er tænkt som en måde at gøre det nemt for travle børnefamilier at få tømt ud i de enorme bunker af brugt tøj, der hurtigt hober sig op. Du skal bare bestille afhentning af det aflagte tøj, og så står Secondtots for at kvalitetstjekke, prissætte, fotografere og så videre, så du kan bruge tiden med dine børn. Herefter sættes det hele til salg online, så det også er nemt tilgængeligt for køberne. 

Little used

Der er fokus på prisen hos Little used, som sælger størstedelen af deres sortiment til 30-50 kroner, hvilket gør, at de fleste kan være med. Alt tøjet er kvalitetstjekket og fejler ikke noget, så selvom det er billigt, skal du ikke være bange for at modtage noget, som er hullet, plettet eller helt forvasket. Du kan både filtrere i forhold til størrelse, pris og mærker på shoppen, hvilket gør det nemt at navigere blandt de mange fine sager.

Brugt legetøj

Foto: Stephanie Mielnicki 

PRIK

PRIK er et sandt paradis for alle børn og barnlige sjæle. De overfyldte hylder bugner nemlig med legetøj i alle afskygninger - et godt mix af nyt, brugt og hjemmelavet - og mangler du en gave til et barn, er det et oplagt sted at lede, uanset om det er en baby, der er mest til uroer og bamser eller et større barn, som ønsker sig alt fra hjemmestrikket dukketøj til seje legetøjsbiler. 

Hvor? Gammel Kongevej 127, 1850 Frederiksberg C

Charitoys

Hos Charitoys kan du donere dit barns gamle legetøj, som så bliver sat til salg på Instagram, eller du kan købe noget af det, dit barn eller et andet barn, du kender, ønsker sig. Overskuddet hjælper udsatte børn over hele verden, så du kan med god samvittighed donere og shoppe løs! Instagramprofilen gør det samtidigt lækkert at købe brugt med flotte billeder i tiltalende farver. 

RePlay

Gå på opdagelse blandt uanede mængder af lækkert secondhand kvalitetslegetøj hos RePlay på H.C. Ørstedsvej. Butikken er den perfekte gavebod til børn i alle aldre, og du kan være sikker på at gå derfra med en gave, som vil falde i god jord hos den lille modtager. Der er noget hyggeligt og personligt over at bruge tid på at udvælge et stykke legetøj i stedet for at følge en ønskeliste fra BR. 

Hvor? H.C. Ørstedsvej 8, 1879 Frederiksberg C

Brugt udstyr

Foto: Stephanie Mielnicki

Reshopper

Appen Reshopper er en nem måde at sælge og købe brugte ting til sine børn direkte fra private sælgere. Det er især et godt sted at søge udstyr som pusleborde, slyngevugger, babyalarmer og så videre, som de fleste har brug for, men som kun bruges i en begrænset periode, og derfor ofte har masser af liv tilbage i sig, når en familie vokser fra dem. Og der er altså mange penge at spare, hvis du undgår at købe dem fra ny. 

Klods Hans

På Amager ligger Klods Hans, som er en genbrugsbutik, hvor du finder alt fra vogne til tøj og legetøj. Butikken er proppet med alt det udstyr, dit barn har brug for - og mere til - så det er bare at gå på opdagelse blandt det brede udvalg til meget fornuftige priser.

Hvor? Amagerbrogade 170, 2300 København S

DBA

Er du på udkig efter noget specifikt - for eksempel en barnevogn, et puslebord , en vugge eller en blespand, kan du med fordel søge på DBA, hvor du med garanti finder lidt af hvert inden for de forskellige kategorier. Det er private sælgere, så priserne og kvaliteten svinger meget, og du bør derfor være opmærksom på, at du ikke betaler overpris for noget, der er meget slidt. 

Brugt interiør

Foto: Childlikeliving

Childlikeliving

Ønsker du at indrette dit barns værelse med retro- og vintagemøbler af høj kvalitet, finder du helt sikkert noget, du kan lide hos Childlikeliving. Der sælges nemlig nøje udvalgte fund, som vil give indretningen et skævt og personligt touch. Og så er de gamle møbler som regel lavet i så god kvalitet, at holdbarheden varer ved mange år fremadrettet. 

Smukt Brugt

Hos Smukt Brugt på Amager finder du lækre, brugte vintage items fra perioden 1930-1980. Der er alt fra tøj og sko til nips og større møbler. Og der er også en masse at komme efter for de små. Kig forbi butikken og gå på opdagelse blandt det brede sortiment, og fald over noget fint, som du ikke anede, at du manglede. 

Hvor? Amagerbrogade 201, 2300 København S

Godt-brugt.dk

Det er ikke hver dag, at der bliver lagt noget nyt i shoppen, men de ting, der ligger der, er rigtig fine. I børnekategorien finder du for eksempel senge, borde, stole og dukkevogne. Priserne er meget fair og bestilling finder sted via mail - du skal bare være opmærksom på, at afhentning finder sted i Nordsjælland efter aftale. Lidt old school, men også en meget hyggelig måde at handle brugt på.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben