Hjemmebagte hindbærsnitter

Få bloggeren Cathrine Brandts opskrift på hjemmebagte hindbærsnitter - perfekt snack, som hele familien kan hygge sig med i weekenden.

Foto: Cathrine Brandt
14. december 2022
Af Cathrine Brandt

De er gode. Sådan rigtig gode. Sprød dej, hindbærfyldt hindbærmarmelade, sød glasur og syrlige frysetørret hindbær. Helt perfekt kombination. Det kan kun anbefales at bage de her helt traditionelle - og meget nemme - hindbærsnitter med glasur.

Det skal du bruge

  • 375 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 120 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 200 g hindbærmarmelade (find opskriften her)
  • Glasur med hindbærsaft eller rød frugtfarve
  • Frysetørret hindbær eller krymmel til pynt

Sådan gør du

Ingredienserne blandes sammen og æltes godt sammen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Del dejen i to lige store portioner og rul hver portion ud til en firkantet plade på ca. 3 mm i tykkelsen. Sørg for at pladerne er nogenlunde lige store og samme form, da de skal ligges ovenpå hinanden efter bagningen. Bag pladerne på 200c i ca. 10 minutter. Når pladerne er helt afkølet smøres den ene med hindbærmarmelade. Den anden plade kommes ovenpå. Rør glasur sammen og kom evt. lidt saft fra hindbærmarmeladen eller lidt rød frugtfarve i for en fin lyserød glasur. Drys med frysetørrede hindbær eller krymmel oven på den våde glasur. Lad glasuren tørre og skær efterfølgende hindbærsnitterne ud i ca. 6 cm brede stykker.

Find flere lækre opskrifter på cathrinebrandt.dk

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben