10 ideer: Det kan I lave mellem jul og nytår i Aarhus og omegn

Fyld dagene mellem jul og nytår med kvalitetstid, hvor I tanker op på nærvær og oplevelser med familien. Vi guider til 10 gode børneaktiviteter

Foto: Foto: Lise Balsby
20. december 2022
Af Rikke Reffelt

I juledagene mellem jul og nytår er det en god ide at få pulsen lidt ned med børnene. Brug dagene på at opleve byen i et roligt tempo, imens I får tanket op på ny energi til et helt nyt år. 

Foto: Lars J Lykke, Moesgaard Museum 

En dag ved Moesgaard Museum

Tag turen til Moesgaard og gå en tur i de smukke naturomgivelser, som hele familien vil nyde. Besøg så museets udstillinger, hvor I blandt andet kan opleve udstillingen Ud af kaos. Her kan I blive klogere på Romerrigets fald og vikingetiden. Husk at snuppe et hvil i museets cafe, der byder på en skøn udsigt. 

Hvor? Moesgaard Museum 
Hvornår? 26. - 30. december 2022

Foto: Lise Balsby 

Kunsthygge på ARoS

Det er altid en god ide at se på kunst - så tag på ARoS, hvor I kan gå en tur gennem museets skiftende udstillinger, og netop nå at se den spændende udstilling "Sten Saks Papir", inden den slutter i januar. Husk også at besøge Studios på Niveau 3, hvor der er gang i de kreative sysler for hele familien.

Hvor? ARoS
Hvornår? 26.-30. december 2022

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du  20 % rabat på årskort til ARoS.

Foto: Naturhistorisk Museum 

Mød en drage på Naturhistorisk Museum

Porten til eventyrland står vidt åben, når naturvidenskab møder fantasien i udstillingen "Drager og andre mytiske væsner" på Naturhistorisk Museum, som er fyldt med havfruer, enhjørninger, drager og andre mytiske væsner. Perfekt destination med børnene. 

Hvor? Naturhistorisk Museum
Hvornår? 26.-30. december 2022

Foto: Aarhus Havnerundfart

Ta' en tur med juleskibet

Hop med på juleskibet mellem jul og nytår. Her kan I tage på havnerundfart  i Aarhus havn.  Glæd jer til en idyllisk tur gennem Aarhus' kanaler på den smukt pyntede båd, som vil være en stor oplevelse for børnene.
Hvor ? Afgange ved DOKK1
Hvornår ? Fra d. 27.-30. december. Book billetter.

Foto: Børnenes Jord 

Klap en ged på Børnenes Jord

Besøg fristedet Børnenes Jord, hvor børnene kan lege løs på legepladsen, og ikke mindst sige godt nytår til legepladsens dyr, som tæller geder, kaniner, høns og fugle. Her kan I hurtigt få mange timer til at gå. 

Hvor? Børnene Jord
Hvornår? Altid åbent (dog ikke altid med bemanding) 

Foto: Den Gamle By

Jul i gamle dage

Tag på en tidsrejse i 400 års julehistorie, når Den Gamle By inviterer til julehygge. Oplev, mærk og smag julens traditioner med lysende lanterner, julepyntede gader og lune æbleskiver. Lad børnene gå på opdagelse på nisseloftet og køb julepynt i de historiske butikker.

Hvor? Den Gamle By
Hvornår? Åbent hver dag

Foto: Tivoli Friheden

Snup årets sidste skøjtetur

Spænd skøjterne og snup en tur på den glatte is i juledagene. I år kan I bl.a. stå på skøjter i Tivoli Friheden, som byder på en 270 kvm. stor, udendørs kunstskøjtebane. Rundt om banen kan I nyde de mange juleboder og selvfølgelig snuppe en tur i forlystelserne.

Foto: Badeanstalten Spanien 

En tur i svømmehallen

Hop ned i et lunt bassin - tag i svømmehallen! Her kan børnene brænde krudt af, og de voksne kan skylle julestressen af, imens I leger løs for en stund i bassinerne. Slut af med en tur i saunaen, så er I klar til et nyt år.

Foto: Madsby Legepark 

Ta' på en legeplads, der er værd at køre efter

Pak madpakkerne og de juleglade børn og kør mod en legeplads, I ikke kender nær Aarhus. Her kan I lege løs, få frisk luft, trække vejret helt i bund og lade op til 2023, som venter på jer lige om hjørnet.

Foto: Malte Riis 

Jul i Tivoli Friheden

Vrid det sidste ud af julen - tag forbi Jul i Friheden, hvor hele parken er forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler. Mærk julestemningen ligeså snart, I træder ind i parken med den kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. 

Hvor? Tivoli Friheden
Hvornår? 27.-30. december 2022

Foto: Anna-Sophie Hemmingsen

Bag kransekage med børnene

Begynd på nytårsforberedelserne - gå i køkkenet med børnene og bag jeres egen festlige kransekage. Det er faktisk meget nemmere, end I lige tror - vi guider jer afsted til jeres egen hjemmelavede kransekage.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben