Det glæder vi os til i 2023

2023 er skudt i gang, og forude venter et nyt år fyldt med skønne oplevelser for hele familien.

Foto: Wauww Mads Vegas. Foto: Christoffer Askman
24. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Vi har samlet det, vi glæder os allermest til i det nye år. Læs med her.

LYS TAGFAT af Christian Tesoto. Foto: Christoffer Askman

Copenhagen Light Festival

Lys er altid tiltrængt i vinterhalvåret, og heldigvis vender Copenhagen Light Festival tilbage til hovedstaden i 2023! Glæd jer til spektakulære lysværker rundt omkring i byen - en fed oplevelse for både store og små.

Hvornår? 3.-26. februar 2023

Foto: Enigma

ENIGMA

Til februar åbner det længe ventede Museum for post, tele og kommunikation endelig på Østerbro! Glæd jer til at besøge det spritnye museum, hvor ungerne bl.a. kan besøge legepladsen Teleportalen og arkadehallen fyldt med gamle spillemaskiner.

Hvornår? 25. februar 2023

Foto: Iwan Baan

Arkitekturhovedstad 2023

I 2023 er København udnævnt til hele verdens arkitekturhovedstad af UNESCO, og det betyder, at I hele året kan opleve fede events med arkitektur som omdrejningspunkt. Deltag bl.a. i arkitekturløb, besøg nye udstillinger og kom med på guidede ture.

Hvornår? Hele året

Foto: Refik Anadol, Machine Memoirs – Space, 2021. © Refik Anadol Studio

Refik Anadol på Arken

Til februar indtager Refik Anadols spektakulære installationer Arkens største udstillingsrum. Glæd jer til at opleve udstillingen "Nature Dreams", der består af tre værker, som alle tager udgangspunkt i massemediernes visuelle fremstilling af naturen. Bliv blæst bagover af digital kunst baseret på kunstig intelligens, og bliv opslugt af en totalinstallation, hvor alle sanser bliver bombarderet! En vild oplevelse for både babyer, børn og voksne.

Hvornår? 10. februar - 27. august 2023

Foto: Lagkagehuset

Fastelavnsbollesæsonen

Er det skørt at glæde sig til, at fastelavnsbollesæsonen starter? Ikke hvis I spørger os! For hvis der er noget vi har brug for i den kolde og kedelige tid efter jul, så er det da lækre flødeskumsfyldte boller fra bageren! Mon der kommer nye smagsvarianter på tapetet  i 2023?  Vi guider jer fra starten af januar, følg med på sitet...

Hvornår? Start januar

Foto: Cinemateket

Nyt filmtag på toppen af Cinemateket

Det her må være en af de ting, vi glæder os allermest til i 2023! Et nyt filmtag på toppen af Cinemateket - hvor sejt lyder det ikke lige? Den 1700 kvadratmeter store tagterrasse bliver et oplevelsessted med udstillinger, cafe og filmvisninger for hele familien under åben himmel. Og endnu bedre: der kommer en sej legeplads inspireret af  "Den utrolige historie om den Kæmpestore Pære", som vil have udsigt over Kongens Have i forlængelse af Meyers madbar.

Hvornår? Forventes at åbne maj 2023

Foto: DR

MGP 2023

Glæd jer til børnenes MGP 2023! Det bliver som sædvanlig en brag af en fest, når Arena Næstved danner rammen om årets musikfest for børn. Skal I sikre jer billetter til showet live? Eller foretrækker I at se med hjemme fra sofaen med popcorn, pynt og stemmesedler?

Hvornår? 18. februar

Foto: Pexels

MGP MEGA SHOW

En måned efter MGP 2023, genforenes de otte finalister i et sandt overflødighedshorn af fest og farver i MGP MEGA SHOW, der afholdes i Jyske Bank Boxen - hvor fedt lyder det ikke lige?

Hvornår? 18. marts

Foto: Kimsooja, To Breathe, 2015by Jaeho Chong

KIMSOOJA i Cisternerne

Til marts indtager den kvindelige, sydkoreanske kunstner Kimsooja de underjordiske kamre i Cisternerne med en helt ny udstilling. Her vil I træde ind i en totalinstallation - et illusorisk rum, hvor lys spaltes i alle regnbuens farver og forvandler det tidligere vandreservoir til et sakralt lyshav, wow!

Hvornår? 12. marts- 30. november 2023

Stacy's Diner Køge. Foto: Caroline Hemmingsen

Stacy’s Diner

Inden længe kan byens børnefamilier indtage farvestrålende milkshakes og saftige burgere i ægte 50'er-diner-stemning på Østerbro! Kæden Stacy's Diner planlægger nemlig at åbne deres tredje restaurant i bydelen i 2023.

Hvornår? 1. marts 2023

Foto: DR

Ramasjang Show

Glæd jer til et kæmpe show med de elskede favoritter fra DR Ramasjang: Motor Mille, Hr. Skæg, Onkel Reje og Kristian & Mysteriet! Det bliver en sand fest med gode historier, grin og musik i Jyske Bank Boxen.

Hvornår? 18. marts

Foto: Marionet Teatret

Marionet Teatret x Tal R og Emma Leth

Hvert år glæder vi os til sommerens dukketeaterforestillinger i Kongens Have - og år 2023 er ingen undtagelse! I 2023 kan I glæde jer til parret og kunstnerne Tal R og Emma Rosenzweigs forestilling "Sol står op, fugl falder ned", som er instrueret af Rolf Søborg Hansen.

Hvornår? 20. maj - 23. juli

Foto: Heine Pedersen

Børn i byen Prisen

Vi havde den skønneste dag, da Børn i byen Prisen 2022 blev afholdt på Designmuseum Danmark tilbage i november. Vi glæder os til at gentage succesen i 2023 med et prisshow, der hylder børnekulturen og alle jer, der gør livet lidt federe for børnefamilier over hele landet.

Hvornår? November 2023

Foto: Heartland

Sommerens festivaler og festuger

Vi glæder os selvfølgelig også til alle sommerens festivaler, der byder på musik, sjov og underholdning for hele familien. Her er et par af dem, som er oplagte at besøge med børnene:

Foto: Djurs Sommerland

Vilde nyheder i Djurs' Dinosaurland

I 2023 investerer Djurs Sommerland i omegnen af 50 millioner kr. i 3 kæmpe nyheder i det populære Dinosaurland! Glæd jer til at suse frem og tilbage på ryggen af et kæmpe dinosaurskelet med 70 km/t i "SpinOsaurus" – Danmarks eneste Disk’o Coaster. I "Motorbike Derby" får I fuld fart på i seje motorcykler med sidevogne, og i "Fossilvaskeren" får knoglerne en rundtosset rystetur.

Hvornår? 29. april

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben