Der er intet så skønt som en tur i svømmehallen, hvor man kan plaske og øve sig på sin bedste bombe. Vi har fundet 5 fede, børnevenlige svømmehaller i og omkring Aarhus.
 
OBS: Grundet Covid-19 gælder specielle tiltag i svømmehallerne som fx lukning af saunar o.l., samt at legetøjet mange steder er pakket væk. Tjek de enkelte hjemmesider, for at være opdateret på reglerne. 


Badeanstalten Spanien, Aarhus C.

Hvor: Badeanstalten Spanien
Pris: Voksne 50 kr. / børn (4-14 år) 30 kr. (børn op til 3 år kommer gratis ind)

I hjertet af Aarhus finder du Badeanstalten Spanien, og selvom navnet måske leder tankerne hen på gammeldags dampbade, så gemmer der sig et topmoderne svømmebad indenfor. Der er både et varmtvandsbassin (34 grader og en vanddybde på 60 cm), et trænings- og motionsbassin (28 grader og en vanddybde på 112-180 cm) samt et børnebassin med en lille rutchebane (28 grader og en vanddybde på 90 cm). Omklædningsrummene er særdeles baby- og børnevenlige med kravlegård, puslepladser, badekar mv.
Er du på udkig efter en anderledes svømmeoplevelse, så besøg Grossererbadet på 3. sal. hvor der er fokus på velvære. Grossererbadet er for hele familien, men husk at reservere plads, da der her er begrænset antal pladser.

Lyseng Svømmebad, Højbjerg

Hvor: Lyseng Svømmebad
Pris: Voksne 50 kr. / børn (4-14 år) 30 kr. (børn op til 3 år kommer gratis ind)

Lidt uden for Aarhus ved Højbjerg ligger Lyseng Svømmebad, som byder på varmtvandsbassin (33 grader og en vanddybde på 90 cm) med tre rutchebaner, et springbassin (27 grader og en vanddybde på 4,2 meter) samt et trænings- og motionsbassin (27 grader og en vanddybde på max 180 cm).
Motionsbassinet deles i to sektioner, hvor der er mulighed for banesvømning i den ene, og sjov og leg i den anden. Lyseng har to familie-omklædningsrum, hvor hele familien har mulighed for at klæde om sammen. Det er dog ikke muligt at lade sit tøj blive liggende her. Man kan i stedet låse det inde i skabe i selve svømmehallen. I de almindelige omklædningsrum finder du badekar, pusleplads og kravlegård.
Lyseng Svømmebad afholder desuden Aqua Days, hvor der er vandbane, trope- og polarland.

Gellerupbadet, Aarhus V.

Hvor: Gellerupbadet
Pris: Voksne 50 kr. / børn (4-14 år) 30 kr. (børn op til 3 år kommer gratis ind)

I Gellerupbadet finder du både varmtvandsbassin (34 grader og vanddybde på 60 cm), trænings- og motionsbassin (27 grader og en vanddybde på 155 cm) samt et stort legebassin (30 grader og vanddybde på 80 cm), hvor der er rutchebane, skumlegetøj og meget mere.
Til de større børn (8-12 år) er det desuden muligt at købe et Svømmepas, som gør det muligt at benytte faciliteterne uden en voksen. Man skal gennemføre en mindre svømmeprøve for at blive godkendt til et Svømmepas.

Hinnerup Badet, Hinnerup

Hvor: Hinnerupbadet
Pris: Voksne 45 kr. / børn 30 kr.

Hinnerupbadet betegner sig selv som et familiebad, og her finder man både et almindeligt motionsbassin, et børnebassin (27 grader med vanddybde på 60-90 cm), et varmtvandsbassin (34 grader med en vanddybde på 120-140 cm)
og til de helt små er der sågar en strandbred, hvor vandet er 34 grader med vanddybde på 0-30 cm. Til de fartglade vandhunde er der desuden også vandrutchebaner. Omklædningsrummene er forsynet med puslefaciliteter samt badekar til de helt små.

OBS:
Badeanstalten Spanien, Lyseng Svømmebad og Gellerupbadet er alle en del af By i Bevægelse. Det betyder, at du har mulighed for at købe klippekort til bl.a. babysvømning, og du kan derfor deltage i babysvømning, hvor og hvornår det passer dig. Du kan læse meget mere om By i Bevægelse og de forskellige muligheder for aktiviter her

Lidt udover det sædvanlige:

Water & Wellness, Randers

Hvor: Water & Wellness
Pris: Voksne fra 70 kr. / Børn (0-14 år) fra 60 kr.

Skal det være den helt store badetur, er Water og Wellness i Randers stedet. Her finder du både store vandrutchebaner og et morskabsbassin, hvor I kan lege med skum- og legeredskaber. Fra morskabsbassinet kan man svømme ud under broen til udendørsbassinet. Her finder du massagebrikse og vandsprøjt. Vandet i morskabsbassinet er 29 grader både inde og ude. Der er desuden en behagelig lufttemperatur i badelandet på 35 grader, så man ikke kommer til at fryse, når man er på land.
Udover morskabsbassinet er der et lækkert varmtvandsbassin (34 grader) samt et motionsbassin (27 grader), hvor der i weekenden er fokus på aktiviteter, der henvender sig til børn og familier. Der er både familieomklædningsrum samt almindelige omklædningsrum, hvor der ligeledes er puslepladser og badekar.
Du kan købe både 3 timers-billetter, dagsbilletter samt familliebilletter.

 

Fotos: 1) Badeanstalten Spanien 2) Shutterstock 3) Water & Wellness

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.