Når sommeren går på hæld og regnvejrsdagene kommer tilbage, er det ikke lige så sjovt at være udenfor. Men der er heldigvis masser af indendørs legepladser og museer i Aarhus, hvor børnene kan lege i tørvejr!

OBS: Vi opfordrer til, at I tjekker særlige åbningstider og restriktioner i forbindelse med Covid-19, før I begiver jer ud i regnen. God fornøjelse!

Museer

1. Væksthusene

I Væksthusene kan I gå på opdagelse i de fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Spire Ib giver de mindste børn ledetråde, så planterne kan opleves i børnehøjde. Brug øjnene og find spor efter en elefant og bjergged eller lugt med næsen og find krydderurterne. 
Pris: Gratis.
Alder: 5-10 år.

2. Kvindemuseet

Ta' familien med på museum, og lær noget du ikke vidste før! I Kvindemuseets faste udstilling ”Pigernes og drengenes historier” kan børn og deres voksne synge, føle, lege, ae og tegne sig vej til at blive klogere på køn og barndomskultur. Det er en god mulighed for at lege og lære. Bagefter kan I få et stykke kage på museets café.
Pris: Børn er gratis, Voksne: 75 kr.
Alder: 6-17 år.

3. Aros

Ta' familien med på Aros, hvis det regner. Det er altid en sjov oplevelse at gå en tur i regnbuen og besøge den kæmpestore dreng BOY. For 25 kr kan hele familien være kreative i værkstedet Aros Studios, som har skiftende aktiviteter der tager udgangspunkt i de aktuelle udstillinger. 
Pris: Børn er gratis, voksne 150 kr.
Alder: 6-17 år.

Indendørs legepladser

4. Børnenes Jord

Legepladsen Børnenes Jord på Thunøgade har et lækkert udeareal med dyrehold, som for tiden består af geder, kaniner og fugle. Inde er der mulighed for forskellige aktiviteter, som blandt andet billard, bordtennis, bordfodbold og andre forskellige spil. Der findes desuden et træværksted, samt et rum, hvor der kan laves lektier eller forskellige kreative udfoldelser alt efter årstiden.
Pris: Gratis.
Alder: 11-17 år.

5. Legepladsen Kappelvænget

Foruden dyrene udenfor, kan man indenfor i lokalerne på legepladsen Kappelvænget være kreativ i deres kreahus Hobbyborgen. Her kan ungerne male, lave ting i ler og glad og efterfølgende få det brændt i kreamikovnen. Der er også mulighed for at lave glasperler og andre smykker. Børnene kan også tage deres lektier med og få lavet skoleopgaver i ro og fred. Selv cyklen kan blive fikset i deres cykelværksted!
Pris: Gratis.
Alder: 6-17 år.

6. Legeland Langenæsstien

At træde ind i Legeland Langenæsstien er som at træde ind i en tredimensionel billedbog - en skov af sanseindtryk, der inspirerer til leg. Et overflødighedshorn af muligheder og udfordringer. Der er teaterscene med udklædningstøj, dukketeater, bøger, spil, planter, dukkehus mm., og mulighed for at tegne, male, klippe og klistre. En dejlig tumleplads for de små, deres kreativitet og fantasi. Der er mulighed for at stille barnevognen ude foran, og I kan desuden spise jeres medbragte mad både inde og ude.
Pris: Gratis.
Alder: 0-6 år.

7. Legelandet.dk

Legelandet.dk er et mekka for både store og små, hvor man nemt kan bruge det meste af en dag. Store oppustelige rusjebaner, trampoliner, kugler og et kæmpemæssigt legetårn er hovedattraktionerne, der suppleres af spillemaskiner, minigolf og meget andet. Der er både aktiviteter for store og små. Der er café med mad og drikke og god plads til forældre og madpakker.
Pris: Børn 60-120 kr, afhængig af dag og alder. Voksne gratis.
Alder: 2-17 år.

8. Leos legeland

Lige overfor IKEA finder du Leo's Legeland. Et slaraffenland for legeglade børn og voksne. Der er både boldpool, piratskib, adskillige rusjebaner og meget mere. Desuden er der en Mini World - et område for de allermindste, hvor man bl.a. finder klodser og andet sjovt i miniature. Her kan man virkelig få mange timer til at gå.
Pris: 70-149 kr. for børn, afhængig af dag og alder. Voksne gratis.
Alder: 2-17 år.

9. Legelandet Storcenter Nord

Her er god mulighed for at kombinere indkøbene med et pusterum for børnene. Det store legeland er for børn op til 8 år, og tumlingeområdet i bunden af smilehullet er for børn mellem 0 og 3 år, der vil lege i sikre og bløde omgivelser. Legelandet byder på legeredskaber, rusjebaner og tumlepuder omgivet af akvariefisk i alle regnbuens farver.  
Pris: Gratis.
Alder: 0-8 år.

10. Dokk1

I regnvejr er det oplagt at tage på biblioteket og kigge i bøger, så pak madpakken og tag en tur ned på Dokk1. De har meget mere at byde på end bøger, og der er noget for enhver størrelse på de forskellige etager. I de små sale for de mindste kan der klatres og rutsjes på små ufarlige forhindringsbaner. Der er også et boltre-rum med sansegynger og madrasser. En afdeling med udklædningstøj for de lidt ældre, samt playstation, brætspil og andet sjov for de store. 
Pris: Gratis
Alder: 0-17 år

Fotos: 1) Væksthusene og Botanisk have Aarhus 2) Kvindemuseet 3) Aros 4) Børnenes Jord 5) Børn i byen 6) Legeland Langenæsstien 7) Legelandet.dk 8) Alberte Cornelius 9) Børn i byen 10) Tine Kjær

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.