Indendørs oplevelser for større børn i Aarhus

På jagt efter indendørs oplevelser for større børn? Så læs med her, hvor vi guider jer til fede steder i Aarhus.

16. november 2022
Af Julie Hedelund
Foto: RUSH

Danmarks største trampolinpark

RUSH er en sjov trampolinpark for børn, voksne og alle med et indre legebarn. Parken er fyldt med trampoliner på både gulve og vægge, og så har de masser af sjove aktiviteter. Prøv f.eks. Dogdeball på trampolinerne, kæmp på Battle Beam eller giv jer i kast med det populære Wipeout.

Hvor? RUSH / Søren Nymarksvej 8, 8270 Højbjerg 

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos RUSH

Foto: DGI-huset Aarhus

Sjov Søndag

Pak tasken og smut en tur forbi DGI-huset, når de hver søndag åbner hallerne og klatrevæggene og springsalen tages i brug. Alle redskaberne bliver naturligvis også fundet frem, så I kan tumle, lege, hoppe og springe til den helt store guldmedalje under kyndig opsyn af husets instruktør.

Hvor: DGI-huset / Værkmestergade, Aarhus C

Foto: Storcenter Nord

Storcenter Nord

I foyeren i Storcenter Nord er der næsten altid et eller andet sjovt at foretage sig for børn og deres voksne. I øjeblikket kan I komme med på opdagelse i dybet og dykke ned i fiskenes verden samt et hav af sjove oplevelser. Rundt i centret kan I desuden opleve den farverige udstilling, boltre jer på undervandslegepladsen, spille sjove luftskyde- og vendespil og så kan I gratis hente et gemmehæfte fyldt med opgaver og seje facts om udstillingen.

Hvor? Storcenter Nord / Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N

Foto: KØN

KØN - Gender Museum Denmark

Tag børnene med på Danmarks eneste museum for køn og bliv sammen klogere på kønnets betydning i en historisk, aktuelt og fremtidig kontekst. Museet har en utrolig fin formidling i børnehøjde gennem der skiftende udstillinger og genstande. Hvis børnene bliver mættet af historier om Rødstrømper og kvinders stemmeret, kan I tage dem med på skattejagt i udstillingen ”Pigernes og drengenes historier” som viser børneliv gennem 150 år.

Hvor? KØN / Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C

Foto: Børn i byen

Legepladsen Kappelvænget

Kappelvænget er mest kendt for dets udendørs dyreliv, men faktisk er pladsens indendørs lokaler også fyldt med sjove og kreative aktiviteter. Her kan I male, sy eller prøve kræfter med at dreje ler, der efterfølgende kan brændes i en keramikovn. Stedet har også et tilhørende cykelværksted, hvis cyklen trænger til en kærlig hånd - her kan I snildt få en dejlig eftermiddag til at gå!

Hvor? Kappelvænget 52, 8210 Aarhus V

Foto: Aarhus Skøjtehal og Skøjtebane 

Isdisco

Kom med, når Aarhus Skøjtehal skruer ned for lyset og op for de farverige lamper og discomusikken, når der afholdes børnedisco i skøjtehallen. Her er rig mulighed for at øve sine dansemoves eller skøjteteknik til den helt rigtige musik - mor og far er selvfølgelig også velkomne!

Hvor? Aarhus Skøjtehal / Gøteborg Allé 9, 8200 Aarhus N

Foto: ARoS 

Kreative udfordringer for hele familien

Det er altid et hit for børnene at løbe op ad den store vindeltrappe i ARoS, og se Aarhus oppefra i alle Regnbuens farver. Men vidste du, at museet faciliterer kreative udfordringer for hele familien i Studio på niveau 3 med udgangspunkt i en aktuel særudstilling? En skøn måde at samle familien på!

Hvor? ARoS / Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på årskort til ARoS

Foto: Naturhistorisk Museum

En verden af dyr og samlinger

Naturhistorisk museum Aarhus er Danmarks næststørste af sin art med millioner af spændende dyr og samlinger. Museet har både permanente og særudstillinger, hvor der lægges stor vægt på en god børneformidling i øjenhøjde. Henover efteråret kan I f.eks. blive klogere på ulvens historie i Danmark og blive klogere på de 99 arter, som museet opfordrer alle til at stifte bekendtskab med i deres levetid.

Hvor? Naturhistorisk Museum / Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C

Foto: Legelandet.dk

Indendørs legepladser

Der venter også et væld af indendørs legepladser rundt om i Aarhus. Nogle af dem har I formentlig allerede stiftet bekendskab med, men ellers kan I læse dem i vores guide til indendørs legepladser.

Hvor? Forskellige steder i AarhusFå 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben