Det danske vejr er bare ikke altid legepladsvejr, men børnene har stadig masser af energi, der skal bruges. Her er en guide til de bedste indendørs legepladser i Aarhus, hvor børn og voksne kan boltre sig med tag over hovedet.

Legel
Legeland Langenæsstien

At træde ind i Legeland er som at træde ind i en tredimentionel billedbog - en skov af sanseindtryk, der inspirerer til leg. Et overflødighedshorn af muligheder og udfordringer. Der er teaterscene med udklædningstøj, dukketeater, bøger, spil, planter, dukkehus m.m., og mulighed for at tegne, male, klippe og klistre. En dejlig tumleplads for de små, deres kreativitet og fantasi. Her er scene med udklædningstøj, en stort pudebassin, klatreredskaber, rutschebaner og spil for store og små. Der er mulighed for at stille barnevognen ude foran, og I kan desuden spise jeres medbragte mad både inde og ude.
Hvor: Legeland Langenæsstien, Aarhus C.
Pris: Gratis (men for 100 kr. støtter man Foreningen Legeland Langenæsstien, og får et års medlemskab)

Legelandet.dk

Legelandet.dk er et mekka for både store og små, hvor man nemt kan bruge det meste af en dag. Store oppustelige rutschebaner, trampoliner, kugler og et kæmpemæssigt legetårn er hovedattraktionerne, der suppleres af spillemaskiner, minigolf og meget andet. Der er café med mad og drikke og god plads til forældre og madpakker.
Hvor: Legelandet.dk, Aarhus V.
Pris: Børn koster mellem 60-120 kr. / Voksne er gratis ifølge med ét betalende barn

Børnenes Jord
Børnenes Jord

Legepladsen Børnenes Jord på Thunøgade har et lækkert udeareal med legeplads og dyrehold, som for tiden består af geder, kaniner og fugle. Inde er der mulighed for forskellige aktiviteter, som blandt andet billard, bordtennis, bordfodbold og andre forskellige spil. Der findes desuden et træværksted, samt et rum, hvor der kan laves lektier eller forskellige kreative udfoldelser alt efter årstiden.
Hvor: Børnenes Jord, Aarhus C.
Pris: Gratis

LÆS OGSÅ: Guide: 5 fede svømmehaller i Aarhus og omegn

Legeland Storcenter Nord

OBS: Midlertidigt lukket grundet Covid-19.

Her er god mulighed for at kombinere indkøbene med et pusterum for børnene. Det store legeland er for børn op til 8 år, og tumlingeområdet i bunden af smilehullet er for børn mellem 0 og 3 år, der vil lege i sikre og bløde omgivelser. Legelandet byder på legeredskaber, rutschebaner og tumlepuder omgivet af akvariefisk i alle regnbuens farver.  
Hvor: Storcenter Nord, Aarhus N.
Pris: Gratis

Leos
Leo's Legeland

Lige overfor IKEA finder du Leo's Legeland. Et slaraffenland for legeglade børn og voksne. Der er både boldpool, piratskib, adskillige rutchebaner og meget mere. Desuden er der en Mini World - et område for de allermindste, hvor man bl.a. finder klodser og andet sjovt i miniature. Her kan man virkelig få mange timer til at gå.
Hvor: Leo's Legeland, Aarhus N.
Pris: Børn (1 år) 70 kr. / børn (2-17 år) 149 kr. / voksne (børn u. 1 år) gratis
 

KidsTip! Prøv Sjov Søndag

OBS: Midlertidigt på pause grundet Covid-19

Pak tasken og smut en tur forbi DGI-huset, når de hver søndag åbner hallerne, og klatrevæggene og springsalen tages i brug. Alle redskaberne bliver naturligvis også fundet frem, så I kan tumle, lege, hoppe og springe til den helt store guldmedale. Der er instruktør til stede i hallen.

Hvor: DGI Huset, Aarhus C.
Pris: 50kr eller et klip pr. person over 2 år
Fotos: 1) Legeland Langenæsstien 2) Børnenes Jord 3) Leos Legeland 4) DGI-huset Aarhus
 
 
Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram