Er du til smukke udsigter over havet og skoven eller til sjove udsigter til byens pulserende liv, så er der noget for enhver smag i Aarhus. Børn i byen har været på jagt efter den gode udsigt. 

UDSIGT TIL TRAVLE FØDDER

Hvis du gerne vil opleve Aarhus set fra neden vil du nyde at sidde i kælderen i Bülows kaffebar og se byens liv gå sin gang. Her har du udsigt til travle ben, der suser ned af Jægergadesgade, cykler der zigzager ind mellem bilerne og forældre der tålmodigt lader  børnene sætte tempoet. Alt i mens du nyder en god kop kaffe og måske en lille kage i den lille kaffebar, hvor stemningen er i top.

UDSIGT OVER AARHUS' TAGE

Hvis du vil se Aarhus fra oven skal du tage de 60 meter op i Rådhustårnet. Herfra kan du se byens seværdigheder, skibstrafikken i bugten og de mange grønne område tæt på byen. Du vil også kunne opleve klokkespillet med 43 klokker helt tæt på. Det er vigtigt at nævne, at det kun er muligt at komme op i toppen på udvalgte tidspunkter. For yderlig information se Aarhus kommunes hjemmeside.

UDSIGT TIL MINDEPARKEN OG HAVET

Mens børnene leger på den fantastiske legeplads i Mindeparken, kan du sidde og nyde udsigten ned gennem parken og ud over bugten.  En smuk udsigt, der er værd at opleve på alle tidspunkter af året, både når sneen ligger smukt over parken, når de japanske kirsebærtræer blomstrer eller når vinden rusker. 

UDSIGT TIL TOGENE

Der er noget specielt ved at se toge ankomme og afgå til og fra en by. På 6 sal i Bruuns Galleri i cafeen Kong Venience har du mulighed for at betragte banegården højt hævet over larm og røg. Her er ungerne underholdt, da togene jævnligt triller ind på perronen, og du kan nyde en kop kaffe i ro og mag. 

UDSIGT TIL VAND

Det er altid fascinerende at se verden fra oven. På en cykel- eller gåtur rundt om Brabrand- eller Årslev Engsøen, har du mulighed for at kravle op i fugletårne og kigge ud over søerne. Plancher viser dig hvilke fugle, du kan være heldig at se. Hvis ikke du er fugleinteresseret, er det skønt bare at nyde den smukke natur. Du kan læse mere om søerne, hvor du finder parkering og fugletårnene her.