Hungrer I efter friluftsliv med vind i håret og røde kinder? Så læs med her, hvor vi giver jer 10 bud på børnevenlige outdoor oplevelser i København og omegn.

Top 10 outdoor oplevelser

1. Rideture i det fri
2. Mountainbike i skoven
3. Kano- og kajakture
4. Fisketure på hav og sø
5. Windsurfing og padleboards
6. Klatring
7. Naturskønne vandreruter
8. Orienteringsløb
9. Shelters og bål
10. Ski

Barn på hest1. Rideture i det fri

Der findes næppe en bedre måde at opleve naturen på, end fra en hesteryg! Hos Amager Ridetur kan hele familien komme på en guidet ridetur og nyde skoven på Amager eller roen ved vandet. Alternativt kan I besøge Krathusgaarden i Charlottenlund, der arrangerer rideture på islandske heste i Dyrehaven eller Fortunen Ponycenter i Lyngby, hvor det bl.a. er muligt at leje en trækpony til de små, så I selv kan trække børnene rundt på en hyggelig tur i skoven.

Dreng på mountainbike i skov2. Mountainbike i skoven

Er I mere til jernheste end den ægte slags, skal I måske sætte kurs mod Hareskoven. Med sine 26 km mountainbikespor, er Hareskoven nemlig en ideel outdoordestination for cykelglade familier. Skovens mountainbike-center har både en velassorteret butik med cykler og udstyr, hyggelig gårdhave, toiletter, værksted, cykelvask mm. Der er åbent for udlejning af cykler og åbent i to-go caféen hver dag!

Kanokajakcenter3. Kano- og kajakture

Ungerne vil elske at padle afsted på eventyr, hvad end det er i kano eller kajak. Der er masser af muligheder, I skal bare vælge en rute. Er I f.eks. til storbyens kanaler, så tjek Kayak Republic eller KajakOle. Ønsker I strand og hav, så tjek Kajakhotellet på Amager Strandpark, og hvis I er mere til landlige omgivelser med sø og skov, kan I klikke forbi Nybro Båd- og Kanoudlejning eller Kanokajakcenter, som begge ligger i Lyngby.

Læs hele vores guide til kano- og kajakture lige her.

dreng på fisketur på øresund4. Fisketure på hav og sø

Kribler det i fingrene for at fange fisk ved tanken om en tur på vandet? Så skal I måske booke en fisketur på Øresund for hele familien. Tjek det gode skip M/S Øby fra Sparshipping, der året rundt tilbyder heldagsture og halvdagsture på vandet. I sommersæsonen arrangeres også aftenture.

Tip! Medlemmer af Børn i byen Klubben får leje af 1 fiskestang gratis pr. booking (svarende til 100 kr. rabat).

Vil I hellere fiske i en sø, så tjek Poppelsøen i Ballerup (20 min fra København). Søen ligger i smukke naturomgivelser og har åbent for fiskeri hver dag. Stedet har også en børnesø, der er forbeholdt børn under 12 år, en kiosk, fine toiletfaciliteter mm.

Dreng på strand med surfboard5. Windsurfing og padleboards

Skal der lidt mere action og fart over feltet på jeres tur på vandet, skal I måske prøve kræfter med windsurfing eller padleboards. Begge dele kan opfyldes hos  Kajakhotellet på Amager Strandpark. Alternativt kan I kigge forbi SupSurf, der er Danmarks ældste Standup Paddle Surfskole. Stedet har både udlejning, café, hyggeligt chillout-område, varme bade og mulighed for omklædning.

Gomonkey klatrepark søndermarken6. Klatring

Få adrenalinen helt op at ringe med en klatretur i det fri! Lægger I vejen forbi GoMonkey i Søndermarken, er hele familien garanteret en outdoor oplevelse udover det sædvanlige. Her har I fra trætoppene udkig til savannen i Zoologisk Have på den anden side af Roskildevej. Så bliver klatreoplevelsen ikke meget mere autentisk!

Husk! Du får 20% rabat Med Børn i byen Klubben.

I kan også besøge Frederiksdal Klatrepark i Virum, der ligger i det meget smukke Frederiksdal Skovdstrikt. Her finder I fire klatrebaner i forskellige højder og sværhedsgrader, så der er noget for hele familien.

vandreruter7. Naturskønne vandreruter

At opleve den danske natur til fods, har aldrig været mere aktuelt - så grib vandrestøvlerne og ta' ungerne på ryggen eller i hånden og kom afsted! I Københavnsområdet kan vi anbefale Amarminoen - en 24 km lang vandretur, der går gennem Amagers natur forbi strandenge, fuglereservater og Danmarks største birkeskov.

På Danske Vandrelaugs hjemmeside kan I også finde et godt overblik over apps og digitale kort for danske vandreruter.

LÆS OGSÅ: 5 vandreture med børn i København

Orienteringsløb8. Orienteringsløb

Vidste du, at der er opstillet faste poster til orienteringsløb i flere af Naturstyrelsens skove? Så det er bare om at komme afsted på familieløb! O-løbsposterne er røde pæle markeret med et nummer, og er placeret, så der er udfordringer for både øvede og uøvede. I kan finde løb i bl.a. Søndermarken, Frederiksberg Have, Sydhavnstippen, Amager Strandpark, Naturcenter Amager og Kongelunden.

I kan finde ruter og printe kort lige her. (Det kræver blot, at I opretter en gratis bruger på sitet)

LÆS OGSÅ: Ta’ på troldejagt i Danmark: Her finder I de skjulte kæmper

Bålmad9. Bål og overnatning i shelter

Der findes næppe en hyggeligere friluftsaktivitet end at lave bål og sove i shelter sammen som familie. Ungerne vil elske at riste pølser, skumfiduser og andet godt over bålet, samt at krybe ned i soveposen, når mørket falder på. På Amager kan I f.eks. prøve shelterpladsen Ålen ved Ellevehøjvej, shelter- og bålpladsen i Pinseskoven eller shelter- og bålpladsen ved Fasanskovvej.

Tjek Naturstyrelsens kort over alle bål- og shelterpladser lige her.

Børn der står på ski på Copenhill
10. På ski med udsigt til Øresund

CopenHill er den perfekte outdoor destination for jer, der er skisportsinteresserede - her kan I nemlig stå på ski og kælke året rundt! Stedet byder også på en legeplads og café, og nå ja; en fantastisk udsigt over Øresund fra bakkens 85 meter høje top.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% på skitid og skiudlejning

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: 1. Pexels 2. Pexels 3. Kanokajakcenter 4. Caroline Meldgaard 5. Pexels 6. GoMonkey 7. Pexels 8. Pexels 9. Pexels 10. Copenhill