De 7 fødselsforberedelsesforløb

Har du en baby i maven, og går du og tænker lidt over, hvordan din fødsel mon bliver? Forbered dig bedst muligt – tilmeld dig et af byens mange fødselsforberedelsestilbud – vi har udvalgt de bedste lige her!

1. november 2022
Af Rikke Reffelt

Den populære: MamaProfylax

Hos MamaProfylax bliver der i høj grad taget hånd om den gravide og hendes fødselshjælper. Gennem samtaler og øvelser omdannes fødselsangst til fødselsglæde, og mange oplever på den måde at være mere rolige op til fødslen. Fødselsforberedelsespakken indeholder ni lektioner fordelt på tre mødegange, online kursusmateriale, bogen "10cm" og forfriskninger under kurset. Der er desuden mulighed for at tilmelde sig en tre timers temadag om smertelindring. 

Den uden smerte: Smertefri fødsel

Anja Bay, der står bag ”Smertefri fødsel”, tilbyder kurser i fødselsforberedelse. Her lærer du, ved hjælp af konkrete fødeteknikker, at du selv kan tage kontrol over fødslen og opleve en fødsel uden angst og med meget mindre smerte. På kurserne, som kombineres med hjemmetræning, trænes bl.a. vejtrækning, presseteknik, fokusvisualisering og kombinationsafspænding. Kurserne foregår i København K og kan også følges i Aarhus.

Meyermetoden. Foto: Jess Lycoops

Den for par: Meyermetoden

Heidi Meyer Vallentin står bag metoden, der i særdeleshed bygger på fællesskabet omkring en fødsel, og partneren spiller en stor rolle til fødselsforberedelseskurset Fødsel i Fokus med Meyermetoden. I lærer fokus på vejrtrækningsteknikker, som beviseligt afleder smerteoplevelsen, samt den konkrete teknik Meyermetoden, som anerkendes af jordemødre. Der er mulighed for deltagelse på hold eller private konsultationer alt efter jeres behov.

Den på hold: APA

Apa er en aftenskole i København – holdene forgår på Østerbro og Islands Brygge. Om I som par vil gå til fødselsforberedelse, om du vil gå alene eller måske er solomor, så har APA holdet til dig. Her er fokus på øvelser der styrker og bevidstgør. Der arbejdes med åndedrættet og så får du viden om fødslen og dens faser – også alle de ting, du ikke kan læse dig til. Du bliver klædt på til den første tid med den lille baby – hver time afsluttes med fælles te, hvor der er tid til at dele oplevelsen af at være gravid.

Foto: Jordemoderhuset

Den med mindfullness: Jordemoderhuset

Jordemoderhuset ligger i indre København og tilbyder bl.a. fødselsforberedelse for dig alene, for par og kombineret med yoga og mindfullness. Her bliver du undervist i fødselsforløbet, smertehåndtering, vejrtrækningsøvelser, forskellige hensigtsmæssige måder at bevæge sig på gennem fødslen, smertelindring, jeres og rolle under fødslen, amning og barselspleje.

Den mentale og fysiske: Mindful Moving

Mindful Moving arbejder med at give viden til de gravides hoved og krop, fordi de mener, at fødselsforberedelse fungerer bedst, når den læres med både hoved og krop. Undervisningen varetages af psykomotoriske terapeuter med en professions bachelor i afspænding og psykomotorik, ligesom der er tilknyttet en jordemoder på hvert hold. Her er der også afsat tid til at snakke om hverdagen som nybagte forældre.

Foto: Den rigtige Jordemoder

Den klassiske: Den rigtige jordemoder

Den rigtige jordemoder tilbyder fødselsforberedelse – også for par. Det foregår over en dag på 7 timer, hvor du bliver undervist af en jordemoder. Forløbet indeholder forklaring af fødslens forskellige faser – snak om smertelindring, hvordan du slipper angsten, konkrete øvelser til at afspænding og vejtrækning. Du bliver også rustet til, hvordan I forbereder jer godt på den gode amning. Kurserne forgår på Frederiksberg og der er også mulighed for kurser hjemme hos en selv.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben