Miniferie: 10 hyggelige ophold i Danmark for hele familien

Trænger I til et lille break fra hverdagens hurtige tempo? Book en miniferie og kom helt ned i gear på et af Danmarks smukke, små hyggelige hoteller. Vi guider jer afsted lige her!

Foto: Mette Holm
25. maj 2023
Af Rikke Reffelt

1. Hotel Residens Møen

Hotel Residens Møen ligger ud til kysten med udsigt ud over Stege Bugt og er placeret i hjertet af den smukke købstad Stege. Her kan I tage en tiltrængt pause fra hverdagen og koble fra med en overnatning. Glæd jer til moderne lejligheder med plads til den aktive familieferie på et af Danmarks mest klimavenlige hoteller.

Foto: Rødvig Kro 

2. Rødvig Kro og Badehotel

Smut på kro med familien i Rødvig, der ligger smukt med udsigt over Østersøen og Unesco Verdensarv Stevns Klint. Her kan I lade op på de charmerende værelser, smage den uimodståelige kromad og ikke mindste gå skønne ture eller leje en cykel eller kajak på kroen og nyde den ret fantastiske natur i området.

3. Hotel Oasia

Lad charmerende Aarhus give jer et par skønne familiedage og overnat på Hotel Oasia Aarhus, hvor indretningen har fokus på æstetik og funktionalitet, så I kan læne jer tilbage og slappe fuldstændig af, inden I suser ud og i smilets by og oplever alt fra Den Gamle By og ARoS til Musikhuset og Moesgaard Museum.

Foto: Munkebo Kro 

4. Munkebo Kro

På smukke Fyn venter den 200 år gamle Munkebo Kro, der danner perfekte rammer for et lille minibreak med familien. Her kan I nyde udsigten over Kertinge Nor og en afslappet stemning. Tag på dagsture til fx Odense og Kerteminde og vend hjem til den hyggelige kro og bliv mætte af gode, danske retter.

Foto: Absalon Hotel 

5. Absalon Hotel

Ta' på en forlænget weekend i København - nærmere bestemt på urbane Vesterbro, hvor Absalon Hotel inviterer til et trygt og afslappet ophold i hotellets familieværelser. Her kan I føle jer hjemme, inden turen går ud i København i børnehøjde. Absalon Hotel ligger blandt andet tæt på Tivoli, hyggelige cafeer, Glyptoteket, Nationalmuseet og mange flere børnehits.

Foto: Claus Haagensen

6. Gjerrild Kro

Tag mod Djursland og stop ved Hotel Gjerrild Kro, der ligger smukt kun 10 minuttes gang fra Gjerrild Nordstrand. På kroen kan I lade op fra en hektisk hverdag, lege på stedets legeplads og nyde god mad fra kroens landkøkken. Ikke langt derfra finder I skøn natur, Djurs Sommerland, Ree Park og mange flere oplevelser, som vil hitte hos de små.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste dyreparker i Danmark

7. Hovborg Kro

Hotel Hovborg Kro er verdenskendt, i hvert fald i Jylland, for sin lækre jyske mad, der laves som i de gode gamle dage. Book et ophold på den historiske kro, der ligger naturskønt og har egen park og legeplads, som ungerne kan løbe løs i. Kroen ligger bl.a. tæt på Legoland, hvilket poderne nok ikke vil brokke sig over.

Foto: Skovshoved Hotel 

8. Skovshoved Hotel

Styr mod Nordsjælland og tjek ind på Skovshoved Hotel, hvor I mødes af en unik stemning og den dejligste udsigt udover havnen og Øresund. Når batterierne er ladt op på familieværelset, kan I tage en tur i Jægersborg Dyrehave og hører I til de morgenfriske, skal I kun gå nogle få skridt ned til badebroen for en dukkert. Hotellets restauranten er A Hereford Beefstouw, som både store og små vil elske.

Foto: Søren Gylck 

9. Hotel 6400

I udkanten af hyggelige Sønderborg finder I Hotel 6400 Sønderborg, som er et lille, nyt og enkelt hotel med gode senge og en gedigen morgenmad. Her er stemningen casual og nede på jorden. Når maverne er mættet kan I drage på udflugt til pulserende Sønderborg, skov, strand, Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle.

Fotos: Kim Karstensen

10. Hotel Kirstine

I Næstved finder I en særlig perle, nemlig det charmerende Hotel Kirstine, som lokker med familevenlige og smukke rammer. Den hvide bindingsværkgård er helt tilbage fra 1745 og emmer af idyl. Maden er af kvalitet, klassisk dansk og så er der selvfølgelig også børnemenu. Her er I tæt på Gavnø Slot, BonBond-Land og det skønne Karrebæksminde.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben