Byens 7 gemte sommeroaser for børn

Hemmelige badespots, uimodståelige is og skjulte haver. Vi serverer 7 gemte sommeroaser i København, som vil give børnene en eventyrlig dag.

3. februar 2023
Af Rikke Reffelt

Se dem lige her.

Foto: Uganda Ismejeri

Uganda Ismejeri: Isidyl i Kastrup

Tag turen til Kastrup - nærmere betegnet Ugandavej. Her har de to tvillinger Christian og Michael åbnet et ismejeri, hvor de producerer uimodståelig, økologisk is, som de langer over disken fra det fineste, idylliske bondehus. Når isen er bestilt, kan I nyde den fra pladserne udenfor og lade hele familien tage et lille hvil. er et perfekt mål for en sommerudflugt. Uganda Ismejeri

Hvor? Ugandavej 3, 2770 Kastrup

 Foto: @juliegrath

Sydhavnstippen: Sig hej til lamaerne

Kun 20 minutters cykeltur fra Rådhuspladsen finder I det naturskønne område Tippen, som er særligt kendt for sit rige dyreliv. Et perfekt udflugtsmål for børnefamilier, når de skal på sommerudflugt tæt på byen, og vil opleve noget unikt. Området byder på den ene overraskelse efter den anden - og den største må næsten være de fritgående får og alpakaer, I møder på jeres tur.

Hvor? Fragtvej 9, 2450 København SV

Foto: Kalvebod Fælled - Caroline Meldgaard

Kalvebod Fælled badebro: Hemmeligt badeparadis

Langt ude på Kalvebod Fælled, efter I har krydset skov og fuglereservater, og hvor I kun kan komme til enten til fods eller med cykel, ender I med udsigt over Øresund ved Kalvebod. Helt ude ved Søndre Pumpe Station er der bygget en badebro med et plateau ud i vandet. Vandet er overraskende lækkert, rent og lagune-agtigt. Der er masser af spændende at lave på Kalvebod Fælled, så tag madpakken med og brug en hel dag her.

Hvor? Kalvebod Fælled

Foto: Konditaget Lüders

Konditaget Lüders: Leg løs i 24 meters højde

Konditaget Lüders gemmer sig på toppen af et stort parkeringshus i Nordhavn. Og ved første øjekast kan man ikke se, at der ligger en stor, fed legeplads på toppen af det 24 meter høje p-hus, men det gør der altså! Her er både trampoliner, klastrespiral, gynger, masser af træningsfaciliteter og selvfølgelig en fantastisk udsigt over havnen og Øresund - et perfekt sted at nyde sommeren med børnene.

Hvor? Helsinkigade 28, 2100 Kbh Ø

Foto: Glyptoteket - Ana Cecilia Gonzalez © Ny Carlsberg Glyptoteket

Glyptotekets tagterrasse: Udsigt over hele København

Måske forbinder I kun Glyptoteket med udstillinger fra oldtiden. Men faktisk har den smukke bygning en imponerende tagterrasse, hvor I får serveret en vidunderlig panoramaudsigt ud over byen. Efter et besøg på museet, der tit har sjove aktiviteter for børn, bør I unde jer selv et hvil på tagterrassens brede trappe og nyde den unikke sommerudsigt over jeres København.

Hvor? Dantes Plads 7, 1556 Kbh V

Foto: Sylten - Alberte Cornelius

Cafe Sylten: Sommerstemning ad libitum

Lige udenfor Dragør midt mellem hybenblomster og sandklitter finder I .Cafe Sylten. En skøn oase, som emmer af vaskeægte sommerstemning og idyl - et paradis for børn! Det føles som at sidde midt i en sandkasse, hvor borde, bænke og liggestole står spredt i klitterne - alle med skøn havudsigt. Her kan I bestille både brunch, frokost og aftensmad og her er selvfølgelig også børnemenu. Vandet er lavt, så ungerne trygt kan soppe.

Hvor? Søndre Strandvej 50, 2791 Dragør

Foto: Bibliotekshaven - Malthe Ivarsson

Bibliotekshaven: Ro, fred og hemmelighedsjagt

Bag Det Kgl. Biblioteks høje mure ligger Bibliotekshaven, en fredfyldt oase lige midt i København. Her kan I søge ro og pause fra sommerstress og jag mellem havens planter. Får I lyst, kan I gratis hente en oplevelsesæske på Den Sorte Diamant, som sender hele familien på hemmelighedsjagt i Bibliotekshaven. Mød en berømt konge, en tankefuld forfatter og mange flere historiske karakterer rundt på jeres jagt.

Hvor? Den Sorte Diamant og Bibliotekshaven

Foto: Skinnecykel - Viggo Lundberg

Skinnecykel: En eventyrlig oplevelse

Prøv en tur på en vaskeægte skinnecykel på de gamle skinner. Træd i pedalerne og lad børnene sidde og udforske den 1,2 km lange strækning, som giver ro, lidt sved på panden, eventyr og nærvær. En sjov og anderledes oplevelse. Det foregår hver anden søndag i ulige uger fra klokken 12:00-15:00, og så er det tilmed ganske gratis.

Hvor? På hjørnet af Vermlandsgade og Uplandsgade

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben