Har I lyst til en ferie tæt på naturen, men er I hverken til hårde liggeunderlag eller klamme soveposer? Så er glamping måske noget for jer! Det er en ferietrend for livsnydere, som vil koble af i naturen uden at få jord under neglene. Vi har samlet 10 familievenlige glamping-oplevelser i Danmark.

1. Camøno Camp - luksustelte på Møns Klint

På Camøno Camp får I en gennemført og luksuriøs campingoplevelse på kanten af de berømte klipper på Møn. De æstetiske telte er fuldt udstyrede med madrasser, dyner, håndklæder, køleskab, varmeovn, opholdsstue, grill og tekøkken. I højsæsonen er der sjove udendørs arrangementer, og den kendte vandrerute "Camønoen" ligger lige uden for teltet, og kan bestiges i børnevenlige etaper. Når solen går ned og ungerne er lagt, kan I nyde den smukke stjernehimmel fra den luksuriøse telthybel.

Læs mere om Camøno Camp her

2. Bamsebo Camping - luksus kanotur på Gudenåen

Bamsebo Camping tager børnefamilierne i hånden med en arrangeret 3 dages kanotur, hvor der er sørget for alt. I overnatter i lækre glamping-telte, og bliver transporteret til og fra kanoen, så I ikke behøver at tænke over logistik og oppakning. Det er en helt ideel ferieform for livsnydere, der gerne vil opleve Gudenåen fra vandet uden selv at skulle stå for praktik. Udover de flotte naturoplevelser tilbyder Bamsebo Camping masser af aktiviteter for børefamilier, men kan benytte sig af, når man er retur fra dagens kanotur. Der er blandt andet legeplads, minigolf og swimmingpool.

Læs mere om Bamsebo Camping her

3. Stavehøl - landlig idyl på Bornholm

Oplev Bornholms smukke natur hos Stavehøl, hvor I kan overnatte i eksotiske telte midt ude i den smukke eng - tæt på vandfaldet Stavehøl. Stavehøl ligger tæt på Gudhjem, og tilbyder overnatning i kirgisiske jurte eller fuldt møblerede, lotus-formede klokketelte midt i den landlige bornholmske natur. Teltene ligger spredt ud på et stort naturområde, så I kan få oplevelsen af at have al naturen for jer selv. Udover at gå på opdagelse i engområdet, er der også en legeplads og sandkasse på grunden for de mindre børn, og så kan der lejes cykler.

Læs mere om Stavehøl her

4. Svendborg Sund Camping - luksustelte ved sundet

Hos Svendborg Sund Camping kan I overnatte i store, lyse bomuldstelte med panoramaudsigt over sundet. Teltene er indrettet med komfortable senge og bløde lænestole, køleskab, grill og loungesæt, og har sengepladser til 3-7 personer. I forlængelse af pladsen ligger en børnevenlig badestrand, hvor I kan nyde solnedgangen og se på skibene, der sejler forbi. I højsæsonen er der underholdning ved bålet og mini-zoo. Der kan desuden bestilles morgenmad, som leveres ved teltet. 

Læs mere om Svendborg Sund Camping her

5. Nordliv - ved havet på Bornholm

Hos Nordliv på den bornholmske vestkyst, kan I overnatte bekvemt på gode madrasser i bomuldstelte, mens I falder i søvn til lyden af havets bølger. Om morgenen bliver I vækket af fuglekvidder og en lækker morgenmad med bornholmske råvarer. Der er adgang til udekøkken og udebad, og i nærområdet er der en stor legeplads, badestrand, vandland og havnebad med bassiner.

Læs mere om Nordliv her.  

6. Ribehøj - luksusbjælkehytter i Sønderjylland

Glamping behøver ikke kan at være en teltferie - det kan også være en overnatning i en bjælkehytte i naturen. Hos Ribehøj kan I overnatte i bjælkehytter i et parkområde med udsigt til sø, park og skov. Her går gourmetoplevelser, natur og eksklusivitet op i en højere enhed - flere af hytterne har blandt andet jacuzi, og fra restauranten kan man bestille gourmetmad. I nærområdet ligger det storslåede naturområde Vadehavet, og så kan I være heldige at opleve naturfænomenet sort sol.

Læs mere om Ribehøj her

7. Kaløvig Center - trætophus ved Mols Bjerge

Helt ud til vandet, omringet af Mols Bjerge, ligger Kaløvig Center, hvor I kan overnatte i en eventyrlig trætophytte til lyden af fuglekvidder. Den arkitekttegnede træhytte er smukt designet i fransk stil med udskæringer og flotte detaljer - blandt andet en meget hyggelig og privat terrasse med udsigt over parken. Hytten er møbleret med borde, stole og en dobbeltseng med dyner. Man kan være op til 2 børn og 2 voksne, hvor børnene dog må sove på stedets oppustelige liggeunderlag, hvis ikke der er plads i smørhullet. Overnatning inkluderer eftermiddagskaffe med hjemmebagt kage, samt aftensmad, aftenkaffe, morgenmad, sengetøj og linned.

Læs mere om Kaløvig Center her

8. Oh So Quiet - rolig vandreferie i Nordjylland

På en vandreferie kan I opleve ro, nærvær og gode snakke. Men det kan også være en logistisk udfordring, særligt for børnefamilier. Med vandrekonceptet Oh So Quiet kan I komme på 3 dages vandretur, uden at skulle bekymre jer om noget praktisk undervejs. Der er sørget for en god rute, I går fra hus til hus - og når I kommer frem, står der en måltidskasse pakket klar med lokale råvarer, så I nemt kan tilberede et nemt aftensmåltid, morgenmad og madpakke til næste dags vandretur. Der er også sørget for sengelinned og rengøring - det eneste, I skal have med, er tøj og gode vandresko! For at gøre oplevelsen god for børnene, er det en god idé at forberede dem på turen, samt at udforske dyr og planter undervejs. Der kan vælges mellem ruter i de naturskønne områder Nationalpark Thy og Jammerbugten.

Læs mere om Oh So Quiet her

9. Sonnerupgaard Gods - luksus tæt på byen

Kun 45 minutters kørsel fra København kan I få en skøn glamping-oplevelse ved Sonnerupgaard Gods. Omringet af skove, bakker og enge i Nationalparken Skjoldungernes Land kan I sove i de lækreste telte - og der er sørget for alt. Hvert af de rummelige telte har egen bålplads og alt, hvad I skal bruge, for at få et luksusophold midt i naturen. Læg jer til rette i de opredte senge, og lyt til nattens lyde i skoven - og nyd morgenmaden fra jeres egen private terrasse. 

Læs mere om Sonnerupgaard Gods her

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% 

10. Løvtag - trætophotel i Himmerland

Langt væk fra store turistmasser i en lille skov i jyske Himmerland, ligger Danmarks første trætophotel Løvtag. De eksklusive trætophytter er arkitekttegnede og moderne indrettet med store vinduer, og i midten af hytten skyder et levende træ op, så I kan føle jer helt tæt på naturen. For både børn og voksne er det en gennemført eventyrlig oplevelse at kigge ud på trætoppene, og opleve at være en del af skoven. Der er 4 sovepladser i hver hytte, der også har en terasse, hvor I kan nyde jeres morgenmad. 

Læs mere om Løvtag her

OBS: Lavtag er pt. fuldt booket flere måneder frem, men de arbejder på at lave flere locations. Vi opdaterer her på sitet.

BONUS-TIP!

Glamping i haven - indret jeres eget telt

Glamping behøver ikke at være langt væk hjemmefra for at være skønt. Har I egen have, kan I skabe jeres eget lille private getaway, og gøre oplevelsen endnu mere personlig. Indret teltet sammen med ungerne, og skab det fineste glamping-telt med jeres egne møbler, hyggeting og nips. Ungerne vil elske at være med til at indrette, og teltet i haven vil formentligt blive et stort hit for alle i familien. Børnene får et helt nyt legerum, og om aftenen kan det være et romantisk spot for de voksne. Og selvom det selvfølgelig er mere komfortabelt at sove indenfor, er det oplagt at hele familien tager nogle nætter sammen under teltdugen!

Køb for eksempel jeres glamping-telt hos Eventyrsport lige her eller vælg et af de smukke telte fra Bell Tent Boutique lige her


Vidste du at...

Glamping er en sammentrækning af glamour og camping? Du får nemlig både friluftsliv og luksus på samme tid.

Glamping er "plug and play", hvilket vil sige, at alt står klar, når du ankommer? Det er uanset, om du vælger telt, hytte eller anden form for glamping. 

Glamping ikke behøver at være i telt? Det kan også være i et træhus, en tipi eller lignende, så længe man er tæt på naturen.

Du kan finde meget mere info om glamping på GoGlamping.dk?

Fotos: 1) Richard Clark, Camøno Camp 2) Bamsebo Camping 3) Stavehøl 4) Svendborg Sund Camping 5) Nordliv 6) Kaløvig Center 7) Mette Johnsen 8) Sonnerupgaard Gods, GoGlamping.dk 9) Søren Larsen, Løvtag 10) Emily Salomon 11) Pexels