Det er et hit at tage ud at spise sammen hele familien, men nogle gange kan det være svært at finde et sted, hvor der både er god mad og plads til børn. Her får I inspiration til børnevenlige caféer og restauranter i København.


1. Café Sweet Surrender 

Dybbølsgade 49, 1721 København V
Kender du ikke allerede til Café Sweet Surrender på Vesterbro, må du straks af sted, da den er en af de bedste caféer i byen til dig med små børn. Atmosfæren er meget afslappet, da der stort set kun er andre børnefamilier – så her behøver du absolut ikke at stresse over en grædende baby eller et væltet glas. Til de voksne tilbyder caféen lækre og uformelle salater og sandwiches samt kager og kaffe, og til børnene er der også en masse at vælge i mellem, fx havregrød eller grøntsagsstænger med hjemmelavet hummus. Her er både højstole, hyggehjørne og legetøj samt pusleborde på toiletterne. Som en ekstra bonus huser caféen forskellige aktiviteter, fx babyrytmik hver onsdag (deltagelse koster 50 kr.), førstehjælpskurser og klippe-klistre-dage.
★ HUSK! Alle medlemmer af Børn i byen Klubben får gratis kaffe eller te ved køb af en voksenbrunch.


2. Laundromat Café

Elmegade 15, 2200 København N,
Århusgade 38, 2100 København Ø,
Gammel Kongevej 96, 1850 Frederiksberg C
The Laundromt Café, som findes på både Nørrebro, Østerbro og Frederiksberg, er oplagt til en cafétur med små børn. “Vi kan godt lide børn og bryster” skilter caféen med, og inviterer på denne måde åbent til amning. De tilbyder legehjørne (dog ikke i Elmegade), puslebord, højstole, og den hyggelige og uformelle stemning betyder, at der er god plads til de små. Menukortet er stort og byder på flere forskellige slags morgenmad og brunch, burgers, salater og aftensmad, samt forskellige børneretter. 


3. Wagamama 

Tietgensgade 20, 1704 København V
Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg C

Er I til asiatisk mad, er den japansk-inspirerede Wagamama et sikkert hit for både børn og voksne. I den store restaurant ved indgangen til Tivoli, er der uformel og afslappet stemning med plads til børnetumlen og leg. Restauranten rummer både højstole, pusleborde, ammehjørne og tegnegrej til de små, hvis de keder sig. Udover forskellige asiatiske retter til de voksne, tilbyder Wagamama også et børnemenukort med seks forskellige retter og mulighed for at vælge juice, saftevand eller mælk at drikke til.


4. Tony's Østerbro

Østerbrogade 79, 2100 København Ø
Tony’s på Østerbro er Madklubbens nyeste skud på stammen af uformelle restauranter med overkommelige priser. Den er lillebror til den populære Tony’s på Nyhavn, og specialiserer sig ligesom sin storebror i enkel amerikansk-italiensk mad. På den nye Tony’s Østerbro er der blot endnu mere plads, og den er derfor oplagt til et restaurantbesøg med børn. Restauranten har til huse ved siden af Østerbro Station i de store lokaler, der tidligere husede Park Café. Menukortet byder på forskellige italienske retter, og du kan sammensætte din egen menu med forret, hovedret og dessert for 225 kr. Til børnene fås en børnemenu, som man kan tegne på, og her er det to retter til 100 kr. 


5. Bone's

Valby Tingsted 4C, 2500 Valby
Amagerbrogade 132, 2300 København S
Restaurant Bone’s har i mange år været kendt for deres familievenlige spisesteder, som du kan finde rundt om i hele landet. I København kan de findes i Valby og på Amager, og konceptet er det samme alle steder: Klassiske amerikanske retter som spareribs, burgere og store bøffer, og dertil forskelligt tilbehør, salatbar og soft ice ad libitum. Det er klassisk og nemt, med en masse forskellige valgmuligheder, så der er noget for selv de kræsne. Der bliver rigtig kræset for børnene på Bone’s; de får udleveret legetøj og en ballon ved ankomst, og de kan gå hen og lege i legerummet, mens mor og far spiser færdig.

LÆS OGSÅ: De 10 gode legepladser


6. Københavns madmarkeder

Tivoli Food Hall, Vesterbrogade 3, 1630 København V
WestMarket, Vesterbrogade 97, 1620 København V
Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1360 København K
De senste år er der skudt madmarkeder op flere steder i byen, og med deres uhøjtidelige stemning, hurtige betjening og mange og forskellige boder, ofte med børnenvenlige valgmuligheder, er de et fint alternativ til de almindelige resturanter, hvis man skal en tur ud at spise med ungerne. Det nyeste skud på stammen er Tivoli Food Hall, som åbnede i november 2017 i Tivolis hjørne mellem Bernstoffsgade og Vesterbrogade. Tidligere i år åbnede også Westmarket på Vesterbro, samtidig med at vi desværre sagde farvel til både Copenhagen Street Food på Papirøen og Københavns Mad og Marked i Kødbyen.


7. Café Sonja 

Saxogade 86-88, 1662 København V
Café Sonja, som ligger i Saxogade, og er opkaldt efter 1960’ernes tv-succes Sonja fra Saxogade, er en hyggelig familiecafé med fokus på kvalitet, bæredygtighed og den gode stemning. Caféen har tidligere vundet Børn i byen Prisen, og er en populær café for børnefamilier og mødregrupper. Der er plads til leg og bevægelse i det særligt indrettede børnerum, og stedet har gode puslefaciliteter og godt udsyn til barnevogne. Maden er indbydende og uhøjtidelig, priserne rimelige og menuen børnevenlig. Tjek også deres hyggelige fællesspisninger ud, som er hver torsdag i ulige uger.
★ HUSK! Medlemmer af Børn i byen Klubben får en gratis kop kaffe ved et køb på min. 45 kr. Yderligere kan klubmedlemmer få et gratis børneaftensmåltid på mandage og tirsdage, når barnet er sammen med en voksen, der også køber et aftensmåltid.

8. Boulebar

Nørregade 18, 1165 København K
I efteråret 2016 åbnede Boulebar i Nørregade, og introducerede et helt nyt koncept med en kombination af restaurant og det franske kuglespil petanque - eller boule, om man vil. Boulevar er en sikker vinder, hvis I vil have en ekstra sjov oplevelse sammen med et lækkert måltid. Om aftenen er der høj musik og barstemning, og her er det dermed ikke så oplagt at tage børnene med, men om dagen er der hyggeligt og masser af plads for børnene at boltre sig på. Nyd en lækker tre-retters brunch med alt hvad hjertet kan begære af bl.a. croissanter, ost, pølser, yoghurt og vafler I selv kan lave, og slut af med en petanqueturnering. Mad og petanquebaner kan købes i kombipakker, og det er en god idé at bestille i forvejen, hvis I vil være sikre på, at der er ledige baner.
★ Læs Børn i Byens anmeldelse af Boulebar her.

9. ABSALON

Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Trænger I til en anderledes og uhøjtidelig madoplevelse med langborde, god stemning og fælleskab, så skulle I prøve at tage til fællesspisning i ABSALON. ABSALON er Vesterbros moderne forsamlingshus, indrettet i den gamle Absalonskirke på Sønder Boulevard. De betegner sig selv som en udvidet dagligstue, og det er netop hvad de er; et sted hvor folk i alle aldre kan droppe ind og få sig et lækkert hjemmelavet måltid og en kop kaffe til billige penge. Samtidig har de et utal af forskellige aktiviteter og arrangementer som fx loppemarkeder og banko. Stedet bliver flittigt brugt af småbørnsforældre og mødregrupper, da der er god plads til de små at boltre sig på. Hver aften alle ugens syv dage er der fællesspisning, som kun koster 50 kr. pr person (børn til og med 5 år spiser gratis). Maden serveres på store fade, som man er fælles om at dele ved hvert af de store langborde. Ugens menu kan ses på ABSALONS hjemmeside.

10. Café Bopa

Løgstørgade 8, 2100 København Ø
Er du på Østerbro, er Cafe Bopa et must! På cafeen, der ligger på den lille, charmerende Bopa plads, 200 meter fra Østerbrogade, er børn velkomne og her bydes både på god, klassisk cafémad som burger, salater og moules frites, samt finere franske retter, som er enkle og smukt anrettet. Caféen er især et hit i sommerhalvåret, da der lige ved siden af er en sjov lille legeplads med frugter af træ i overstørrelse og plads til boccia-spil på pladsens grusbane. I sommerhalvåret har caféen udendørsservering på den hyggelige plads, så der er det oplagt at sidde udenfor og nyde den helt særlige stemning og et godt måltid, mens børnene leger ved siden af. 

Fotos: 1, 2, 3, 7. Nanna Andersen, 4. Madklubben. 5. Bone's. 6, 9. Hege Lindeberg, 8. Boulebar 10. Café Bopa

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.