Valby er vidunderlig med børn! Her er spækket med gode legepladser og grønne områder. Derudover er der masser af muligheder for caféhygge, shopping, bio og teater. Bliv guidet her.

LEG OG FRISK LUFT

val
Valbyparken
har egentlig adresse i Sydhavnen, men eftersom den hedder Valbyparken, kommer den med her. Valbyparken har det hele – store, åbne græsarealer, Københavns Kommunes største naturlegeplads, en rosenhave og i øvrigt en del andre temahaver, deriblandt en handicapvenlig nyttehave. Naturlegepladsen er sjov for både store og små. Mens ungerne løber rundt og leger, kan du på en sommerdag snildt smide dit tæppe på græsset eller varme dig ved bålpladsen på en vinterdag.

Damhussøen deler Valby med Vanløse og Rødovre, som også grænser op til. Det er meget populært at løbe og gå omkring (og da Pokémon Go feberen var på sit højeste, var det nok mest de små, der gerne ville ud at gå). På Vanløse-siden ligger Damhuskiosken, som også er meget populær på en solskinsdag til is, vafler, kaffe og varm kakao. Og melder sulten sig, kan du få en cowboytoast! Også på Vanløse-siden ved Damhusengen ligger der en mindre, men meget velbesøgt naturlegeplads.

Andre anbefalelsesværdige legepladser:

Legepladsen ved Valby Skole
Legepladsen ved Steins Plads
Legepladsen ved Trekronergade
Legepladsen ved Kirsebærhaven
Troldelegepladsen på Carl Langes vej
Legepladsen ved Hanssted Skole (også god til rulleskøjteløb)
Sportslegepladsen (inkl. indhegnet fodboldbane) ved Carl Th. Dreyers vej/Den grønne sti
Legepladsen ved gadekæret bag ved Tingstedet

UNDERHOLDNING

Teater V
I Prøvehallen mellem Valby Skole og Spinderiet finder du det fine teater Teater V, som, ud over mange virkelig gode voksenforestillinger på programmet, også altid har en god børneforestilling.

Valby Kino er vildt hyggelig! Biografen har en ikke ikke-mainstreamet indretning og er drevet af frivillige ildsjæle. Du kan se de nyeste film og der er også mange børnefilm på programmet. Det er muligt at købe slik, popcorn, cola og kaffe i biografens kiosk.

Valby Vandkulturhus ligger i Valby Idrætspark imellem Valby Hallen og Hafnia Hallen og der er 1.500 gratis p-plader ude foran. Svømmehallen har masser at byde på – varmtvandsbassin, legeområder med grotter, en rutsjebane, stillezone, tunnel med modstrøm og vandfald. Du finder dog ikke vipper. På førstesalen er der foruden varmtvandsbassin indrettet et wellness-område med aromasauna, panoramasauna og infrarød sauna. Svømmehallens gæster har fri adgang til wellness-området.

MAD & KAFFE


Cafe on the Six er en utrolig hyggelig lille café, der ligger lige rundt om hjørnet fra den store familierestaurant Bone’s. Fin indretning, imødekommende personale, skøn mad til meget rimelige priser. Et sted hvor service og kunder er i centrum. Det er muligt at sidde udenfor i baggården, men der er kun et bord, så der er rift om pladserne. Undertegnedes datter er vild med deres açaí bowl og så laver de nogle meget lækre avocado sandwiches, som også hitter, hvis man er til det.

Prøv et lille stykke New Zealand i Valby: Wild Kiwi Pies. Noget nær magisk krydrede tærter – enten med kød eller vegetar – i nøje udtænkte kombinationer. Børnene er vilde med tærterne. Ud over god service og den lækre mad, er stedet også bare virkelig hyggeligt og spækket med kort, bøger og souvenirs fra New Zealand, så du for en kort bemærkning glemmer, du er i Valby.

Er du til indisk, ligger en af de bedste af slagsen i Valby: Mumbai. Med deres buffet kan man smage alle de forskellige indiske retter til basmatiris, papadam, naan og yoghurt raita dip, som alt sammen er med i buffeten. Og det er en meget lille og attraktiv buffet, modsat dem, hvor det er tydeligt, at der har været 50 kunder før dig.

Riccos Kaffe på hjørnet af Mosedalsvej og Valby Langgade i downtown Valby er et hit. Skøn kaffe, dejlig indretning, og meget uformel. Altid velbesøgt, både inde, ude og ovenpå, hvor folk arbejder på deres laptop over en kop kaffe eller holder møde om det runde bord. Der er også et lille sofaareal, hvor du sagtens kan have børn med. Og så er det nemt med en barnevogn ved bordene udenfor eller i deres lille patio, hvor du også sidder under åben himmel.

Kaffebaren Impact Roasters er åbnet på en ellers ret så kedelig og forladt togstation. Kaffebønnerne kommer fra Etiopien og det er også her ejeren selv kommer fra. En del af overskuddet fra kaffesalget går til at støtte kaffebønderne og lokalsamfundet (i Etiopien), hvor kaffen kommer fra. Du kan sidde indenfor og arbejde, mens du nyder din kaffe eller sætte dig ud foran på pallerne, hvis vejret er til det. Deres Flat White er rigtig god. Og skal du på legeplads med ungerne, så snup en to-go og støt et godt formål.

I Valby er der også en del caféer lige omkring Tingstedet. Børnenes favoritter er Phenix og Ciré. Derudover er der andre meget børnevenlige kæde-restauranter som Halifax, Bone´s, Sticks’n’Sushi, Wokshop og Wokbaren Spicylicious.

SHOPPING

No 217
Den helt igennem stilede og tjekkede interiørbutik No 217 i udkanten af Valby Langgade er sådan en butik, hvor man har lyst til at købe ALT i butikken! Perfekt til gaver til vennerne eller til lækkerier til dig selv. Ud over dejligt interiør får du fantastisk betjening.

Særlig er en ny lille perle i Valby – lige ved siden af den store Irma på Valby Langgade. Dejligt interiør, smukke smykker, utrolig lækkert strik og nips ting til både mor og baby og i det hele taget bare en meget hyggelig stemning.

Få mange flere tips til skønne Valby på rejsebloggen Janeaway.dk her og her.

Fotos: Jane Hemmingsen

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.