De bedste familie-spots i Sydhavnen

Københavns sydlige havneområde byder på masser af børnevenlige oplevelser. Her kan I klappe søde alpacaer, spise frikadeller med udsigt eller hoppe i havnebadet. Her er de 10 bedste spots i Sydhavnen!

Foto: Stephanie d'Acqueria
19. september 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Børnevenlige caféer

Foto: Romeika Cortez

Café Syd

Om sommeren er Café Syd i Fiskerihavnen absolut et besøg værd! Her kan man nyde udsigten over havnen, og spise højtbelagt smørrebrød i alle afskygninger, som også børnene vil elske. Èn mad mætter godt og koster mellem 40-60 kroner. De har også dagens ret.

Tutten på Mellemfortet

Tutten på Mellemfortet ligger lige ved siden af Café Syd, og byder derfor også på en skøn udsigt over vandet. Her serveres der traditionelle, danske retter, f.eks. kan I få lækre frikadeller til kun 15 kr. Ingen går sultne eller rippede derfra!

Café Rallys

Når solen ikke skinner, og udelivet stopper, er den trendy, nyere Café Rallys i den gamle bydel et godt bud på en børnevenlig café, hvor der er god plads at boltre sig på. Her har de en svedig toast til en 50'er, kaffe og gode retro sodavand, der slukker tørsten hos den, der har en sød tand.

Riccos

I hjertet af Sydhavn, på Sluseholmen finder I også café Riccos. Her er der højt til loftet og et lille legerum, hvor ungerne kan boltre sig. Riccos serverer altid kvalitetssikret kaffe og søde sager i hyggelige omgivelser, men her på Sluseholmen 28 står den virkelig i børnefamiliernes tegn.

Kultur og leg

Foto: Romeika Cortez

Karens Minde Kulturhus

Karens Minde Kulturhus er Sydhavnens kulturbase. Her foregår der dagligt kulturelle tiltag af forskellig art. Her har børn mulighed for at gå til dans, gymnastik, malekursus, yoga, teater - you'll name it! Det er virkelig et aktivt kulturhus, hvor mange kulturinstitutioner har til huse, f.eks. er Sydhavn Teater at finde i bygningen.

Kvartershuset

Kvartershuset på Borgbjergvej har for nyligt åbnet et legeland for de mindste (ca. 0-6 år). Her kan børn og forældre komme og bruge den nyrenoverede multihal med hoppeborge og andet indendørs legetøj Det koster 30 kr. pr. person at komme ind (børn under 1 år er dog gratis) og så er der gratis kaffe til forældrene. De holder også åbent hver onsdag fra kl. 15-17, hvor det koster 20 kr. pr. person. Læs mere om minilegelandet her. hver lørdag fra kl. 10-16.

Tæt på dyr

Foto: Julie Grath

Tippen

Tippen, også kendt som Sydhavnstippen, er et super lækkert åndehul, der ligger 20 minutter fra Københavns centrum, og er en del af Kbh SV. Her er der et rigt fulgleliv, og både får, alpacaer og mange andre dyr, som børnene kan hilse på. Stedet er også et oplagt picnicmål, hvor man kan nyde en god frokost med udsigt over vandet.

Børnenes Dyremark

Lige udenfor Karens Minde Kulturhus ligger Børnenes Dyremark, som er Sydhavnens åbne mini-zoo med heste, får/lam, kaniner, høns og alpacaer. Foreningen er frivillig, og har til formål at give børn mulighed for at komme i et grønt miljø, hvor der er plads til at lære om dyr og give plads til hinanden på en givende og omsorgsfuld måde. På Dyremarken kan du opleve højt græs, hanegal og træde i en hestepære!

Frisk luft

Foto: Stephanie d'Acqueria

Naturlegepladsen i Valbyparken

Ikke bare Sydhavnens, men Københavns bedste legeplads ligger i Sydhavnen! I Valbyparken (som har 2450-postnummer og derfor "snyder" med navnet) ligger den store naturlegeplads, der er Kbhs største af slagsen. Her kan man få mange timer til at gå imellem store træer, en sjov rutsjebane, en bakke med forhindringer og frisk luft.

Havnebadet Sluseholmen

I de varme sommermåneder fra 1. juni-31. august er Havnebadet på Sluseholmen absolut et besøg værd med ungerne. Badet består af et beskyttet lagunelignende område med fire bassiner: et børnebassin, et ungdomsbassin samt to bassiner til motion og udspring. Anlægget er under opsyn af livreddere, og der er gratis adgang.

Få flere tips til børnevenlige aktiviteter i Sydhavnen på Sydhavnsmor.dk

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben