De bedste familie-spots på Nørrebro

Hyggelige lokalmiljøer og en multietnisk atmosfære karakteriserer Nørrebro, der byder på folkekøkkener, grønne oaser og smalle gourmetbutikker.

Foto: MONSTRUM
20. januar 2023
Af Trine Abildgaard Andersen

Is, kage og snacks

RO Chokolade. Foto: Stephanie Mielnicki

RO Chokolade

RO Chokolade og Karamelleriet, begge beliggende i Jægersborggade, tilbyder gourmetlækkerier på højeste niveau. RO Chokolade byder på kulørte chokoladekunstværker i alverdens farver og faconer, lige til at falde i svimer over. De indkøbte sukkerskatte kan nydes ved borde og stole i butikken. Karamelleriet, som har produktion og butik i ét lokale, laver de lækreste blødeste karameller og har ofte smagsprøver. Karamellerne blander man selv og betaler efter vægt.

Kaffekilden

på Tagensvej serverer god kaffe og har et fint udbud af smoothies, juice og kakao til børnene. De har et par af de klassiske caféspil og ikke mindst et godt gammeldags Kalaha-spil, som er hyggeligt at sidde og spille sammen, hvis man har et lidt større barn med sig.

Brødkunsten

på Jagtvej er en fremragende bager, og en god optankningsstation i ulvetimen. Her kan trætte børn og forældre gøre ophold på vej hjem fra børnehaven, og fordøje dagens indtryk over en Toscanabolle med smør. Sæt jer til rette på de høje barstole ved vinduet og betragt det pulserende gadeliv. Til de mindre børns glæde, findes der gratis rosiner i en hemmelig skuffe i børnehøjde. Når først skuffen, der prydes af en fin lille træmus, er fundet, vender børnene tilbage igen og igen.

Kaffehuset

på Nørrebrogade har først og fremmest rigtig meget plads. Faktisk så meget, at man kan tage barnevognen med sig indenfor. Af samme grund er det et yndet sted for mødregrupper at mødes. I tillæg har de Nørrebros bedste cheesecakes og et fint legehjørne til børnene med blandt andet legekøkken og tegnesager.

Vildglad

Vildglad is i Blågårdsgade tilbyder hjemmelavet italiensk is, baseret på gode råvarer, uden tilsatte konserveringsmidler. De har et stort udvalg af både flødeis og sorbet, og laver specielle børneis hver eneste dag.

Shopping

Foto: Dimseriet

Dimseriet

Oooh, at eje en mintgrøn legetøjsscooter med sidevogn. i Stefansgade er et slaraffenland af poetisk og finurligt legetøj af høj kvalitet. Børnene vil elske at snuse rundt og lade de nysgerrige pilfingre gå på opdagelse. For eksempel kan de muntre sig med at fylde en lille stofpose med legetøjsgrønsager af træ i den fineste lille bland-selv-bod. I den anden ende af butikken findes æstetisk brugskunst og en stor blomsterafdeling. Butikken er aldeles leveringsdygtig i gaveideer, men er også glimrende til et spontant besøg, hvor mor eller far kan overtales til at købe en lille kulørt vindmølle, bare fordi det er lørdag.

Divaen og Krudtuglen

i Elmegade forhandler lækkert kvalitetsbørnetøj fra 0-14 år, heriblandt mange danske mærker og tøj af egen produktion. Desuden har de trælegetøj, spisestel, sengetøj og indretningsting.

Cirkelines æske

i Blågårdsgade er en hyggelig genbrugsbutik. Ud over legetøj og genbrugstøj, er der et rigtigt fint udvalg af nyt hjemmestrikket tøj, doneret af Cirkelines Strikkeklub – en samling af frivillige strikkeentusiaster, der mødes en gang om måneden og strikker tøj til butikken.

Gå Grøn

i Jægersborggade er en butik der udelukkende sælger bæredygtige, miljøvenlige og økologiske kvalitetsprodukter. Heriblandt har de et lille udvalg til de små. For eksempel kan man erhverve sig øko-modellervoks fra Bornholm, spisesæt i bambus og havre & dødehavssalt til babybadet.

Spisesteder

Foto: Stefanos Pizzabar

Stefanos Pizzabar

i Stefansgade leverer intet mindre end fantastiske pizzaer. Varmen fra den store stenovn bølger ud i rummet og de friske råvarer bugner i alskens farver. Tempoet er højt og menneskemængden tæt i det populære pizzeria. Udenfor kan maden nydes ved hyggelige rustikke træborde, men næsten endnu bedre er det, at tage pizzaen med sig og indtage den på legepladsen i Nørrebroparken, lige over på den anden side af gaden. Her er der en græsplæne i midten af legepladsen der egner sig perfekt til formålet.

Café au Leg

Hos Café au Leg kan I nyde økologisk kaffe, hjemmelavede kager og lækker mad. Cafeen har også "hjerterummet", hvor der er en hule og legetøj til ungerne. Der er plads til barnevogne både indenfor og udenfor samt puslebord.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% på drikkevarer hos Café au Leg

Bodega

og børn lyder umiddelbart som et temmelig skævt match, men lad dig ikke narre. Cafeen og spisestedet Bodega på Kapelvej er meget langt fra brun indretning og røgfyldte lokaler. Her er derimod lyst og lækkert, og de store vinduespartier tiltrækker ofte det barnevognstrillende folk, der kan indtage en tiltrængt kaffe mens de holder øje med barnevognen ude foran vinduet. Bodega er drevet af et par ualmindeligt søde, servicemindede og imødekommende ejere, og hele stedet er karakteriseret ved en høj grad af rummelighed og fleksibilitet, der gør det nemt, dejligt og afslappet at have børn med. Der er udendørs servering, og om sommeren falder solen fra tidlig eftermiddag til ud på aftenen.

Ristorante Quattro Fontane

i Guldbergsgade er en klassisk italiensk restaurant, der ikke gør noget stort nummer ud af sig selv, og derfor er den også lidt overset. Det er synd og skam. Restauranten er særdeles børnevenlig. Der er børnemenu og børnestole, hurtig servering, god plads, venlig betjening og ikke mindst får børnene udleveret farveblyanter så de kan tegne på papirdugen mens de venter på maden. 

Gonzo

Gonzo i Jægersborggade er en hyggelig og lokal cafe med børnehjørne og fællesspisning hver mandag for både børn og voksne.

Nørrebros folkekøkken

Fællesspisning findes også i på Kapelvej og det mellemøstlige folkekøkken Ishtar i Korsgadehallen. At tage til folkekøkken, er en hyggelig og nem måde at spise på som børnefamilie, og så er det en god mulighed for at møde andre børnefamilier i lokalområdet. Ofte er der mange jævnaldrene børn og masser af plads til at børnene kan løbe og lege sammen, både før og efter maden.

Leg og frisk luft

Foto: Osramhuset

Kulturhuse

Støberiet, kulturhus på Blågårds Plads, og Osramhuset, kulturhus i Valhalsgade på ydre Nørrebro, tilbyder begge en række børnearrangementer. Blandt andet rytmik, dans og andre bevægelsesaktiviteter. Ofte også forskellige kreative aktiviteter. Hold øje med deres hjemmesider der opdateres løbende.

Den bemandede legeplads i Nørrebroparken

Den bemandede legeplads i Nørrebroparken er en stor grøn legeplads med masser af aktivitetsmuligheder. Temaet for legepladsen er Bermudatrekanten, og af samme grund er der et nedstyrtet fly, en synkende skude og en hval, børnene kan kravle på. Udendørs findes f.eks. bordtennis, legecykler, bålplads, sandkasser og soppebassin i sommerhalvåret. Indenfor i aktivitetshuset kan man spille brætspil, tegne, spille bordfodbold, se på akvariefisk og meget mere.

Byoasen i De Gamles By

Byoasen i De Gamles By er en grøn perle og et fantastisk sted for børn og deres voksne. Der er små kolonihaver, drevet af institutioner, og orangeri med eksotiske planter, hvor man kan sidde indenfor og nyde sin medbragte mad. Hos Byoasen er der geder, høns, kaniner, marsvin, bier og fugle. Der er bålplads, svævebane, legetøj til udendørs brug og gratis åbne arrangementer mindst én gang om måneden.

Superkilen

Superkilen på ydre Nørrebro består af Den Røde Plads med skaterbane, sjove motoriske udfordringer og store gyngebænke. Den Sorte Plads har stenborde med indbyggede spilleplader til skak og backgammon, store palmetræer, grill, springvand, en sjov kringlet blæksprutte-rutsjebane og en høj stejl bakke der både er sjov at bestige og giver sus i maven at løbe ned af.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben