De bedste familie-spots på Christianshavn

Christianshavn er en af byens fineste perler med charmerende brostensbelagte stræder, udsigt til kanalen, gamle byhuse og hyggelige caféer. Her tipper vi om bydelens bedste steder for børnefamilier.

Foto: Alberte Cornelius
19. december 2022
Af Maria Roslev

God mad og plads til børn

Foto: Alberte Cornelius

Parterre

Den lille kældercafé Parterre ligger også ved Christianshavns kanal, men på Overgaden Oven Vandet. Her serverer de nybagte boller og kanelsnegle til morgenmad, og i løbet af dagen kan man både spise avocado på rugbrød og kager. Stedet er uformelt, stemningen hyggelig og lokal, og selvom stedet ikke er stort, er der masser af rummelighed og plads til børn.

Christianshavns bådudlejning og café

Både sommer og vinter er den lille flydende café i Christianshavns kanal ved Overgaden Neden Vandet et besøg værd. Om sommeren kan børnene dyppe tæerne i kanalen, mens hele familien spiser sig mæt i smørrebrød. Man kan også leje en robåd og ro en tur i kanalen, som folk har gjort det her siden 1898. Når vintermørket indhyller byen, forvandles caféen til den hyggeligste vinterhytte med æbleskiver og gløgg. Børnene vil helt sikkert elske modeltoget, der kører oppe under loftet. Juletræet kan også købes her.

Reffen

Når byen viser sig fra sin bedste side og bader sig i varme og solskin i løbet af sommerhalvåret, er Reffen et oplagt sted at nyde et dejlig uformelt måltid med familien. Der er et hav af street food-boder med mad fra alverdens køkkener, så det næsten smager lidt af en eksotisk ferie, når I spiser jer gennem det brede udvalg, der byder på mad for enhver - store som små.

Det nye og det hemmelige

Foto: Maria Roslev

Hal C

Den røde multihal, Hal C, der ligger på Arsenaløen, er samlingspunkt for sporten på Christianshavn. Indenfor kan børn gå til fodbold, håndbold, rytmik, danse og meget andet, og udenfor kan man frit bruge det store grønne anlæg og spille fodbold eller rugby, flyve med drage eller løb om kap på løbebanen. Ud mod kanalen er træplateauerne et oplagt picnicsted, og det er også her, man kan komme til ”Kaj din ven i solen” hver torsdag i sommerhalvåret. Det er elektronisk musik, drinks og sodavand og dans på kajen.

MTB-bane

Bag Hal C og boldbanerne gemmer sig et vildsomt lille skovområde. Det er Christianshavns hemmelighed og et fantastisk sted at gå på opdagelse. Inde mellem træerne ligger en stor og udfordrende mountainbikebane. Christianshavns unge elsker den. En lille, nemmere del af banen passer perfekt til løbecykel, så stedet er også et hit for de helt små. Følger man stien langs vandet, fra Hal C, skal man nok finde MTB-banen.

Fristaden

Fristaden Christiania ligger over for Halvtolv, på den anden side af søen. Følger man stien fra Halvtolv tilbage mod Hal C, kommer man til en ny bro, der fører over til indgangen ved Den Grå hal. I december afholdes der et farverigt julemarked her, der er sjovt for børn. Staden er både smuk natur og funky spillesteder, kreative huse og en anderledes livsstil, så det er et godt sted at gå på opdagelse. Man kan klappe heste og se skøre huse, skate indenfor i Christianias Skatepark Alis Wonderland, blive væk mellem træerne på volden og spise vegetarisk på Morgenstedet.

Kultur og leg

Foto: Alberte Cornelius

Christianshavns Vold legeplads

Legepladsen på Volden er en af Københavns bemandede legepladser, og når der er personale, kan man både låne sjove cykler, sandting til sandkassen og skakbrikker til det store udendørs skakspil. Legepladsen er stor, og man kan spille fodbold eller basketball på en af de mange baner, klatre i det store klatrestativ, gynge, rutsje eller tag en tur i fuldfart med svævebanen. Om sommeren er soppesøen et hit, og børnene elsker, når der bliver stillet en hoppeborg op, vist cirkusforestilling eller lavet snobrød over bål. Om vinteren er der indendørs legestue, spillerum og bordfodbold.

Christianshavns Bibliotek

Christianshavns Bibliotek er et hyggeligt, lille bibliotek tæt ved Christianshavns torv. Det ligger på første sal, så her kan børn, der elsker biler, få det perfekte view over torvegade fra hjørnevinduet i børnebiblioteket. Her er også mange sjove legeting, og både de gamle træfærger og dukketeatret bliver flittigt brugt. Man kan selvfølgelig også låne og læse masser af gode børnebøger. Større børn kan være med i læseklubber, mens de små sommetider kan se børneteater eller tegnefilm.

Vor Frelser kirke

Vor Frelser kirke i Sankt Annæ Gade har et helt særligt kirketårn. Det ligner lidt et snoet sneglehus, der peger med sin spids mod himlen. En trappe snor sig uden på tårnet, og det er populært både for turister og lokale at gå de 400 trin op til toppen. Her får man en fantastisk udsigt over Christianshavn og det meste af København. Det er gratis for børn op til 14 år at gå op i tårnet. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben