Har du ikke helt styr på, hvor næste familieferie går hen? Bliv inspireret, når vi guider til 10 børnevenlige overnatninger på seje temahoteller - det vil med garanti være et hit for hele familien.

Observatoriet: Ovenat under stjernerne

Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse

Fra den 1. oktober 2021 kan du invitere familien på en magisk overnatning på Observatoriet i Brorfelde. De har nemlig fået bygget 4 stjernekiggershelters med perfekt udsyn til efterårets nattehimmel. De 4 arkitekttegnede shelters er fremstillet i bionedbrydelige materialer i bløde og organiske former, og hvert shelter kan huse 6-8 personer til en overnatning i stjernernes tegn. Der følger desuden en bunke brænde med, når I booker, så I kan tænde op på bålpladsen. 

Kattegatcentret: Zzzzov med hajerne

Færgevej 4, 8500 Grenå

I Kattegatcentret i Grenå kan I blive kloge på alt, hvad der har med hajer at gøre. I kan se de store dyr helt tæt på, fodre dem med blæksprutter og endda sove sammen med dem. Find lommelygter og dyner frem, når lyset i centeret bliver slukket efter en spændende dag med mange aktiviteter, og se havets dræbere på helt tæt hold, inden I lukker øjnene og siger godnat bag glasset i tunnellen. Og så er det bare at vente og se, hvem der står tidligst op - hajerne eller jer!

Grand Circus Hotel: Farverig camping

Södra Bulltoftavägen 51, 2122 Malmø

Det er godt nok ikke i Danmark, men er I til fest og farver, og har I en tryllekunstner eller ballerina gemt i maven, så er Grand Circus Hotel med sikkerhed et hit! I vælger frit mellem de mange farverige cirkusvogne med hvert sit tema, der står parkeret på en legesyg plads i Malmø. Og når nu I alligevel er i Malmø, kan I jo prøve en af byens mere end 20 temalegepladser. Der skulle efter sigende være nok sjov og leg til et par svenske feriedage, hvor hverken børn eller voksne kommer til at kede sig. 

Egeskov Slot: Ryk ind på godset

Bøjdenvejen 33, 5772 Kværndrup

Egeskov Slot er et sted med aktiviteter for hele familien, så I har god grund til at bruge flere hele dage netop dér i det Sydfynske. I kan klatre i trætoppe, lege på de forskellige legeladser, blive væk i labyrinten, gå på opdagelse i den flotte have, se udstillinger og meget mere. Og så er det endda muligt at leje godsbygningen, der hører til slottet, så I også kan bo som i en eventyrdrøm. De store, flotte lokaler på godset kan endda rumme hele 16 personer, så I kan invitere hele familien med på tur.

Knuthenborg: En nat på savannen

Knuthenborg Alle 1, 4930 Maribo

I Maribo ligger Knuthenborg Safaripark. En kæmpe park fyldt med eksotiske dyr i alle afskygninger. I kan hilse på ulvene fra nord, de vilde næsehorn og giraffer på savannen eller hoppe tilbage i historien og lære om forhistoriske dyr i Dinosaurskoven. Når I er trætte efter en hel dag i dyrenes selskab, kan I overnatte i et telt midt på savannen, inden I står op og tager med på staldbesøg for at sige godmorgen til dyrene.

Legoland: Prinsesser, riddere og pirater

Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Skal ferien stå på leg for alle pengene, kan I med fordel vende snuderne mod Billund, hvor Legoland har fået sit helt eget hotel "Legoland Castle Hotel". Den har fået fuld skrue på temaværelserne, hvor I kan vælge mellem alt fra Ninjago, Lego Friends og Treasurehunters til prinsesse-, ridder- og pirattema. Og når I så har sovet som små legomænd i de flotte omgivelser, kan I bruge dagen i Legoland, hvor hele familien kan få én på opleveren. 


CPH Living: Bo på et flydende hotel

Langebrogade 1A, 1411 København K

Prøv noget anderledes, snup en overnatning på det flydende hotel CPH Living, som I finder ud fra Island Brygges havnebad. Bådhotellet rummer tolv værelser hvorfra ungerne vil elske at nyde havnens liv, inden I falder til ro. 


Ryegaard: Bo i trætoppene

Elverdamsvej 190, 4070 Kirke Hyllinge

Langt ude i skoven med udsigt over over fjorden midt mellem Roskilde og Holbæk, kan I fra trætoppene i seks meters højde opleve skoven og stilheden helt tæt på - og overnatte i ekslusive omgivelser. Med glas i både tag og vægge, kommer man helt tæt på skoven og naturen i den fredede Ryegaard Dyrehave. 

Hestevognsferie: Sov i en prærievogn

Holmdrup Huse 3, 5881 Skårup

Giv familien en oplevelse for livet - tag på hestevognsferie og overnat i en vaskeægte prærievogn. Nyd, at tempoet bliver sat helt ned og at nærværet kommer i fokus, imens I oplever naturen i den smukke fynske natur. 

Ungdomsøen: Overnat midt på Øresund

Middelgrundsfortet, 1433 København K

30 minutters sejltur fra Nyhavn ligger Ungdomsøen, som byder på et hav af forskellige aktiviteter for børn og unge. Øen drives af unge mennesker, der bor på fortet, og som står for aktiviteterne, som det desuden er gratis at deltage i. I kan også overnatte på en af fortets 400 sovepladser - der er både shelters, telte og hotelværelser, samt udekøkkener og bålpladser, så I bestemmer helt self, hvor friluftsagtig jeres ophold skal være. 

Dragør Fort: Det naturskønne familiehotel

Prins Knuds Dæmning 2, 2791 Dragør

Dragør Fort ligger i naturskønne omgivelser med udsigt over det store Øresund. Der er både standengene, Gåserepublikken, Mormorstranden og badeanstalten, som I kan gå på opdagelse i under jeres ophold på fortet. Desuden er der et fint og unikt hotel med bare 7 værelser, som alle er dejlig store og familievenlige. 

 

Fotos: 0-1) Brorfelde Observatoriet 2) Kattegatcentret 3) Grand Circus Hotel 4) Egeskov Slot, Feriepartner 5) Knuthenborg Safaripark 6) Legoland Castle Hotel 7) Cph Living 8) Ryegaard 9) Hestevognsferie.dk 10) Caroline Meldgaard