Det behøver ikke at koste en bondegård at gå på opdagelse blandt byens mange børnekulturelle tilbud. Vi har samlet 12 seje oplevelser i København, hvor et barn og en voksen kan være med for under 120 kr. 

GRATIS ENTRÉ FOR ALLE

Glyptoteket

Hvor: Dantes Plads 7, 1556 København V

Om tirsdagen er der gratis adgang for alle på Glyptoteket. Her kan I enten hente et gratis safari-hæfte i billetsalget og løse sjove opgaver i skulptursamlingen, eller gå på opdagelse på egen hånd blandt alt fra gamle statuer og sjove figurer til sprællevende guldfisk og faaarlige mumier - hvis I altså tør! 

KU.BE

Hvor: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Det er altid gratis at tage forbi KU.BE, som bedst kan beskrives som én stor indendørs legeplads. Huset er bygget op af forskellige kuber, der byder på hver sin aktivitet for ungerne, og alle er forbundet, så de små selv kan klatre fra kube til kube. Stedet er også udstyret med en fin café, hvor de voksne kan nyde en god kop kaffe. 

Bibliotekerne

Byen bugner med biblioteker, der hver især er udstyret med børneafdelinger, hvor ungerne kan boltre sig blandt både pegebøger, højtlæsningsbøger og selvlæsningsbøger i alle sværhedsgrader. Det er et oplagt sted at besøge med børnene, så de selv kan vælge de bøger, der skal lånes med hjem, og I sammen kan komme lidt ned i gear i de rolige omgivelser. 

Legepladserne

Der er også et hav af legepladser overalt i byen, som I helt frit kan benytte. Så står I og mangler noget at tage jer til, som er gratis, men stadig en oplevelse udover det sædvanlige, kan I finde en legeplads, som I aldrig har prøvet før. Måske i en anden bydel? Eller en af de hemmelige? Eller en sej temalegeplads? Muligheder er der nok af for udendørs sjov og leg!

LÆS OGSÅ: De 7 hemmelige legepladser og De 7 seje temalegepladser

GRATIS ENTRÉ FOR BØRN

Copenhagen Contemporary

Hvor: Refshalevej 173A, 1432 København K
Pris: 120 kr. for voksne, gratis for børn fra 0-17 år 

Copenhagen Contemporary er kendt for sine moderne, skæve og farverige udstillinger, der i høj grad tiltaler både børn og voksne. Når I kigger forbi, kan I også hænge ud i formidlingscenteret CC Studio på første sal, hvor der er aktiviteter for både børn, unge og voksne. Det er også gratis at besøge værkstedet. 

Nationalmuseet

Hvor: Ny Vestergade 10, 1471 København K
Pris: 110 kr. for voksne, børn under 18 år er gratis

Tag de små med på Nationalmuseet, og slip dem løs på Børnenes Museum, som byder på et væld af sjove børneaktiviteter, når der leges med fortiden. I må røre ved alt i både vikingeskibet, skolestuen fra 1930'erne, middelalderkøkkenet og de andre sjove udstillinger fra gamle dage. Kommer børnene alligevel til at kede sig lidt, er afdelingen udstyret med kedsomhedsknapper - prøv at trykke på dem!

Shane BroxRuinerne under Christianborg Slot 

Hvor: Ruinerne, Indre Slotsgård, 1218 København K
Pris: Børn fra 0-17 år gratis, voksne 75 kr. 

Oplev et farverigt og fantasifuldt univers fyldt med skabninger, der oplyser de mørke ruiner. Kunstneren Shane Brox’s 12 følsomme monstre er nemlig blevet sluppet løs i Ruinerne under Christiansborg. Udstillingen "Monster – stygge skabninger med store følelser" stiller skarpt på, hvilke følelser der aktiveres, når man eksempelvis bliver mobbet, har angst eller er forelsket. Udstillingen er gratis for børn fra 0-17 år. 

Dansk Arkitektur Center

Hvor: Bryghuspladsen 10, 1473 København K
Pris: Børn fra 0-17 år gratis, 
voksne 115 kr. 

Dansk Arkitektur Center er et oplagt sted for både børn og voksne at hænge ud. DAC holder til i BLOX, som er et spændende byggeri at opholde sig i af mange årsager. Der er fantastisk udsigt over vandet, der er tænkt over selv de mindste detaljer, og så er der seje udstillinger med noget på hjerte. Nå ja, og så er der selvfølgelig en legeplads til børnene. 

OPLEVELSER FOR UNDER 120 KR.

Rundetaarn

Hvor: Købmagergade 52A, 1150 København K
Pris: 40 kr. for voksne, 10 kr. for børn fra 5-15 år, børn under 5 år er gratis

I kan også gå en tur i Rundetaarn, hvor I fra toppen kan nyde den smukke udsigt over byens tage. Her er turen op gennem den ikoniske sneglegang et sikkert hit hos ungerne, ligesom muligheden for at købe en is i Topkiosken, som holder åbent i sommermånederne. Kan I mon se hele vejen hjem oppe fra toppen?

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 50% på voksenbilletten

Vor Frelsers Kirke

Hvor: Sankt Annægade 29, 1416 København K
Pris: 65 kr. for voksne og 20 kr. for børn fra 0-14 år

OBS: Tårnet har vinterlukket og åbner igen d. 26. februar 2022

Smut en tur op i tårnet i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Udsigten over byen er helt særlig, og så er tårnet i sig selv et af byens allersmukkeste med den store gyldne kugle i toppen af den snævre udvendige trappe. Fra toppen kan I sammen udpege de steder i byen, som I kender - en virkelig hyggelig tur, som hverken koster det store i tid eller penge. 

Kanalrundfart

Hvor: Afgang fra Holmens Kirke, Nyhavn, Den Lille Havfrue og Danhostel
Pris: 50 kr. for voksne, 20 kr. for børn

Leg turist i egen by, og hop på en af Netto-bådene, der viser jer byen fra en helt ny vinkel. Børnene vil formentligt synes, at det er sjovt med en sejltur, og så kan I samtidigt blive lidt klogere på byens historie sammen. Bare husk at dukke jer, når I sejler under alle de lave broer, der løber over kanalerne!

Familiebiffen hos Cinemateket

Hvor: Gothersgade 55, 1123 København K
Pris: 50 kr. for alle

Kan to personer virkelig komme i biffen for under 100 kr? Ja, i Familiebiffen hos Cinemateket! Billetterne koster nemlig 50 kr. stykket uanset alder, og filmene er nøje udvalgt til de 7-12-årige og deres voksne. Så frem med popcornene, sæt jer til rette i mørkets bløde sæder, og forbered jer på at blive godt underholdt! 

TIP! I kan også besøge Cinematekets Børnebiffen, der viser film for de 3-7 årige. Billetter koster det 30 kr. Som medlem af Børn i byen Klubben får du 50% rabat på børnebilletter. 

 

LÆS OGSÅ: Sæsonens gratis børneoplevelser

 

Fotos: 1) Ana Cecilia Gonzalez © Ny Carlsberg Glyptotek 2) BIBLIOTEKET Rentemestervej 3) Copenhagen Contemporary 4) Thorkild Jensen 5) Morten Jerichau, Copenhagen Media Center 6) Céline Au detour d'un chemin, Copenhagen Media Center