Det behøver ikke at koste en bondegård at gå på opdagelse blandt byens mange børnekulturelle tilbud. Vi har samlet 12 seje oplevelser i København, hvor et barn og en voksen kan være med for under 100 kr. 

GRATIS ENTRÉ FOR ALLE

Glyptoteket

Hvor: Dantes Plads 7, 1556 København V

Om tirsdagen er der gratis adgang for alle på Glyptoteket. Her kan I enten hente et gratis safari-hæfte i billetsalget og løse sjove opgaver i skulptursamlingen, eller gå på opdagelse på egen hånd blandt alt fra gamle statuer og sjove figurer til sprællevende guldfisk og faaarlige mumier - hvis I altså tør! 

KU.BE

Hvor: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Det er altid gratis at tage forbi KU.BE, som bedst kan beskrives som én stor indendørs legeplads. Huset er bygget op af forskellige kuber, der byder på hver sin aktivitet for ungerne, og alle er forbundet, så de små selv kan klatre fra kube til kube. Stedet er også udstyret med en fin café, hvor de voksne kan nyde en god kop kaffe. 

Bibliotekerne

Byen bugner med biblioteker, der hver især er udstyret med børneafdelinger, hvor ungerne kan boltre sig blandt både pegebøger, højtlæsningsbøger og selvlæsningsbøger i alle sværhedsgrader. Det er et oplagt sted at besøge med børnene, så de selv kan vælge de bøger, der skal lånes med hjem, og I sammen kan komme lidt ned i gear i de rolige omgivelser. 

Legepladserne

Der er også et hav af legepladser overalt i byen, som I helt frit kan benytte. Så står I og mangler noget at tage jer til, som er gratis, men stadig en oplevelse udover det sædvanlige, kan I finde en legeplads, som I aldrig har prøvet før. Måske i en anden bydel? Eller en af de hemmelige? Eller en sej temalegeplads? Muligheder er der nok af for udendørs sjov og leg!

LÆS OGSÅ: De 7 hemmelige legepladser og De 7 seje temalegepladser

GRATIS ENTRÉ FOR BØRN

Copenhagen Contemporary

Hvor: Refshalevej 173A, 1432 København K
Pris: 100 kr. for voksne, 65 kr. for unge (18-27) og studerende

Copenhagen Contemporary er kendt for sine moderne, skæve og farverige udstillinger, der i høj grad tiltaler både børn og voksne. Når I kigger forbi, kan I også hænge ud i formidlingscenteret CC Studio på første sal, hvor der er aktiviteter for både børn, unge og voksne. Det er også gratis at besøge værkstedet. 

Nationalmuseet

Hvor: Ny Vestergade 10, 1471 København K
Pris: 90 kr. for voksne i følge med et barn

Tag de små med på Nationalmuseet, og slip dem løs på Børnenes Museum, som byder på et væld af sjove børneaktiviteter, når der leges med fortiden. I må røre ved alt i både vikingeskibet, skolestuen fra 1930'erne, middelalderkøkkenet og de andre sjove udstillinger fra gamle dage. Kommer børnene alligevel til at kede sig lidt, er afdelingen udstyret med kedsomhedsknapper - prøv at trykke på dem!

Dansk Arkitektur Center

Hvor: Bryghuspladsen 10, 1473 København K
Pris: 95 kr. for voksne, 50 kr. for unge (18-26) og 70 kr. for studerende

Dansk Arkitektur Center er et oplagt sted for både børn og voksne at hænge ud. DAC holder til i BLOX, som er et spændende byggeri at opholde sig i af mange årsager. Der er fantastisk udsigt over vandet, der er tænkt over selv de mindste detaljer, og så er der seje udstillinger med noget på hjerte. Nå ja, og så er der selvfølgelig en legeplads til børnene. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Kids' City på Dansk Arkitektur Center

Vor Frelsers Kirke

Hvor: Sankt Annægade 29, 1416 København K
Pris: 35 kr. for voksne

Smut en tur op i tårnet i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Udsigten over byen er helt særlig, og så er tårnet i sig selv et af byens allersmukkeste med den store gyldne kugle i toppen af den snævre udvendige trappe. Fra toppen kan I sammen udpege de steder i byen, som I kender - en virkelig hyggelig tur, som hverken koster det store i tid eller penge. 

OPLEVELSER FOR UNDER 100 KR.

Rundetaarn

Hvor: Købmagergade 52A, 1150 København K
Pris: 25 kr. for voksne, 5 kr. for børn (børn under 5 år er gratis)

Fik I ikke nok af udsigten fra højderne i Vor Frelsers Kirke, kan I også gå en tur i Rundetaarn. Her er turen op gennem den ikoniske sneglegang et sikkert hit hos ungerne, ligesom muligheden for at købe en is i Topkiosken, som holder åbent i sommermånederne. Kan I mon se hele vejen hjem oppe fra toppen?

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 50% på voksenbilletten

Østre Skøjtehal

Hvor: Sionsgade 15, 2100 København Ø
Pris: 40 kr. for voksne, 20 kr. for børn

Stå på skøjter året rundt på Østerbros indendørs skøjtebane - uanset om I er et par bambier på glatis eller dygtige skøjteprinser og -prinsesser. Der er åbent for offentligheden i nogle timer hver eftermiddag, bortset fra om lørdagen, hvor der er lukket. Bemærk dog, at det koster yderligere 40 kr. at leje skøjter til voksne og 30 kr. for skøjter til børn.

Kanalrundfart

Hvor: Afgang fra Holmens Kirke, Nyhavn, Den Lille Havfrue og Danhostel
Pris: 50 kr. for voksne, 20 kr. for børn

Leg turist i egen by, og hop på en af Netto-bådene, der viser jer byen fra en helt ny vinkel. Børnene vil formentligt synes, at det er sjovt med en sejltur, og så kan I samtidigt blive lidt klogere på byens historie sammen. Bare husk at dukke jer, når I sejler under alle de lave broer, der løber over kanalerne!

Familiebiffen hos Cinemateket

Hvor: Gothersgade 55, 1123 København K
Pris: 50 kr. for alle

Kan to personer virkelig komme i biffen for under 100 kr? Ja, i Familiebiffen hos Cinemateket! Billetterne koster nemlig 50 kr. stykket uanset alder, og filmene er nøje udvalgt til de 7-12-årige og deres voksne. Så frem med popcornene, sæt jer til rette i mørkets bløde sæder, og forbered jer på at blive godt underholdt! 

HUSK: I kan også besøge Børnebiffen (for de 3-7 årige) ganske gratis i hverdagene - i weeekenderne koster det 30 kr. Som medlem af Børn i byen Klubben får du 50% rabat på børnebilletter til Børnebiffen i Cinemateket.

LÆS OGSÅ: Sæsonens gratis børneoplevelser

 

Fotos: 1) Ana Cecilia Gonzalez © Ny Carlsberg Glyptotek 2) BIBLIOTEKET Rentemestervej 3) Copenhagen Contemporary 4) Dansk Arkitektur Center 5) Morten Jerichau, Copenhagen Media Center 6) Céline Au detour d'un chemin, Copenhagen Media Center