Når det regner og rusker, inviterer Københavns børneteatre jer indenfor i varmen. Vi guider jer til efterårets magiske teaterforstillinger for børn lige her.

Det Kongelige Teater

Dansefeber
Spilleperiode: 13.-19. oktober
Alder: Fra 7 år
Bliv bidt af dansefeber, når mere end 60 børn går på scenen i årets børneballet på Det Kongeiige Teater. Forestillingen er en selvstændig fortsættelse af DR's populære julekalender 'Julefeber'.

Brødrene Løvehjerte
Spilleperiode: 19. november - 29. december
Alder: Fra 8 år
Oplev Astrid Lindgrens eventyr om Tvebak og Jonathan, der med mod og søskendekærlighed tager kampen op mod det onde - og døden. Forestillingen er skabt i et magisk og bjergtagende eventyrunivers.

Bellevue Teatret

Vildheks
Spilleperiode: 10.-23. oktober
Alder: Fra 9 år
Unge kæmpetalenter i tween-hittet Vildheks. Lene Kaaberbøls succesroman får krop og masser af frisk, ung energi med gys, dans og fantasy. Glæd dig til den medrivende fantasy-historie om Clara og hendes venner Oskar og Kahla og alle deres vildvenner.

Anemonen

Mor på AnemonenMor
Spilleperiode: 26. oktober-13. november
Alder: Fra 5 år
Oplev dramatiseringen af Kim Fupz’ bog MOR - en sjov, rørende og musikalsk forestilling om Drengen, der finder sin mor altoverskyggende pinlig med stort P!

Frøken Ignora & Mister Georg
Spilleperiode: 3. september - 2. oktober
Alder:
5-12 år
Oplev 2'eren til forestillingen "Frøken Ignora eksploderer", hvor Frøken Ignora og Georg blevet kærester. Her har Ignora udfordringer med at lade sig føre, og dette er netop forestillingens tematik.

Mustafas Kiosk
Spilleperiode: 12.-24. oktober
Alder: Fra 4 år
Se eller gense den frække og flabede hyldest til mangfoldighed, fantasi, påhitsomhed og anarki. En familieteaterkoncert med mange små scener, forskellige dukker og instrumenter, skyggespil, briller, parykker mm.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får rabat på billetter til alle Anemonens børneforestillinger.

Zeppelin

Antons SteenAntons sten
Spilleperiode: 5.-10. oktober
Alder: Fra 2-6 år
"Antons sten" er en hyldest til barnets fantasi og handlekraft. Forestillingen handler om Anton, der en dag får øje på en sten. Den ser ensom ud, og den er kold. Hjemme giver han stenen en seng og putter den. Snart er der sten overalt – selv i kaffekanden! Forestillingen er et gæstespil af Faster Cool.

DEN LILLE PRINS
Spilleperiode: 23.-31. oktober
Alder: Fra 6 år
Se eller gense Teater Nexts prisvindende familieforestilling med levende sang og musik. Her følger I den lille prins, der rejser ud i universet for at lære livet at kende.

Villads fra Valby - sikker i trafikken
Spilleperiode: 1.-6. november
Alder: Fra 4 år
Tag med Villads fra Valby en tur ud i trafikken, og lær en masse om trafikregler på en sjov, musikalsk og underholdende måde. Forestillingen er et gæstespil af Louise Schouw Teater.

Far til vejrs med Alfons Åberg
Spilleperiode: 21.-27. november
Alder: fra 2-9 år
Nyd Alfons selskab i en skøn teaterforestilling baseret på de originale Alfons Åberg-historier. Forestillingen er en co-produktion mellem svenske Comedy Art Theatre og Teatret Zeppelin.

Eventyrteatret

Robin HoodRobin Hood
Spilleperiode: 8.-24. oktober
Alder:
Fra 5 år

Ta' hele familien med i Tivoli i efterårsferien og oplev den magiske musical om Robin Hood, der tog fra de rige og gav til de fattige. "Robin Hood" er Eventyrteatrets 30 års jubilæumsforestilling, så det bliver et eventyrligt festfyrværkeri!

Det lille Teater

Hurtige fødderHurtige fødder
Spilleperiode: 16. september - 7. november
Alder: 4-10 år
I "Hurtige fødder" følger vi drengen Snorre, der er den vildeste fodboldfan. Forestillingen handler derfor om fodbold og alle de dramaer, der folder sig ud på banen, såsom mod, venskab og glæden ved at lege sammen.

ZeBU

Mod ukendt Land, teaterMod ukendt land
Spilleperiode: 11.-16. oktober
Alder: 9-18 år

Oplev en vild og eventyrlig børneforestilling af Nørregaards Teater og Teater2Tusind, når de kommer på visit på ZeBU. Forestillingen følger Erik den Røde, der i år 986 drager ud mod ukendt land.

Billes bekymring
Spilleperiode: 31. oktober - 14. november
Alder: 9-12 år
"Billes Bekymring" er en sjov og modig børneforestilling af teater [døgdi], som følger 10-årige Bille, der elsker at dagdrømme. Med humor og kærlighed tages de svære følelser under behandling.

Teater V i Prøvehallen

Karius og BaktusKarius og Baktus
Spilleperiode: 12.-31. oktober
Alder: 4-8 år
Se eller gense Pelle Koppels finurlige fortolkning af historien om de to drillesyge tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager, men er meget bange for den store tandbørste.

pAp-kAs
Spilleperiode: 7.-20. november
Alder: 5 mdr-5 år

"pAp-kAs" er en Reumertvindende børeneforestilling fyldt med fantasi af hvid støj sceneproduktion. Med sig selv, hinanden og papkasser bygger spillerne Anna og Kasper universer på bedste børnelogiske manér, som de sammen med publikum oplever og forstår igennem legens uendelige muligheder.

BONUS-TIP!

Amager Børneteaterfestival
Hvornår: 16.-24. oktober
Amager Børneteaterfestival fylder børnenes efterårsferie med store historier, magiske rum og underfundige oplevelser. I kan desuden slippe kreativiteten løs i en række værksteder og workshops. 

 

Fotos:
1. Dansefeber af Det Kongelige Teater
2. Vildheks af Bellevue Teatret
3. MOR af Per-Morten Abrahamsen / Anemonen

4. Antons sten af illustrator Lotta Geffenblad
5. Robin Hood af Hergaard Fotografi / Eventyrteatret
6. Hurtige fødder af Stine Kristiansen / Det lille teater
7. Mod ukendt land af Nørregaards Teater
8. Far er sur af Philip Ytournel / Zangenbergs Teater
9. Karius og Baktus af Teater V
10. Amager Børneteaterfestival