Der venter mange magiske stunder i teatermørket for familiens yngste. Vi har udvalgt efterårets fineste børneforestillinger, som med garanti vil overraske, imponere og give stof til eftertanke.

Åbent Hus

Spilleperiode: 30. august-16. oktober
Aldersgruppe: 1,5-4 år
Spillested: Riddersalen

Forestillingen Åbent Hus introducerer de allermindste for teatrets magi, ledet af skuespiller Ragnhild Kaasgaard som en særdeles nærværende fortæller, dukker og musik. Ragnhilds usynlige medspiller, dukkefører Erik Olsen, skaber liv i dukkehuset til stor fryd for små teaternybegynderøjne. Læs mere om forestillingen her.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får rabat på billetter til forestillingen “Åbent Hus” på Teatret Riddersalen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Åbent Hus - en stor teateroplevelse for de små


Fy Fy Skamme

Spilleperiode: 10.-17. september
Aldersgruppe: Fra 3 år
Spillested: Bellevue Teatret

Mååå viii … fejre en af alle tiders største tv-børneklassikere? For 40 år siden tonede Tom McEwan og Jess Ingerslev frem på billedrøret i Nu er det ikke sjovt længere og få år senere i Omsen og Momsen. Nu hyldes Søren Kragh-Jacobsens tossede og udødelige sange i en festlig koncert for hele familien – både dem der tissede i klaveret i 1982, og dem der gerne vil i 2022. Læs mere om forestillingen her.

HUSK! Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 33% på billetter til “Fy Fy Skamme” på Bellevue Teatret.

Anemonen
En kænguru som dig

Spilleperiode: 6. september-9. oktober
Aldersgruppe: 6-12 år
Spillested: Anemonen

Oplev forestillingen om de to unge katte, den hvide tiger Pascha og den sorte panter Lucky, der gerne vil finde en kæreste til deres dyretræner. De drømmer nemlig om at blive en rigtig familie. Læs mere om forestillingen her.

Lille Myr

Spilleperiode: 11.-30. oktober
Aldersgruppe: 2-5 år
Spillested: Anemonen

Oplev Benji Davis rørende billedbog opført som sanseligt billedkunstteater for de mindste. Gemt mellem sivene i vandkanten ligger et æg. Eller der ligger 1-2-3-4-5-6-mange hundrede æg. Inde i det ene æg blinker et øje. Det er Myrs. Lille Myr. Læs mere om forestillingen her.

Lille Frø

Spilleperiode: 15.-23. oktober
Aldersgruppe: 4-8 år
Spillested: Anemonen

Lille Frø er en ambitiøs børne- og familieforestilling, der ender med at invitere publikum ind i Lille Frøs kunstudstilling på scenen! I forestillingen følger vi to kustoder, der stiller op til en udstilling af Lille Frø’s kunstværker, mens historien om hans liv fortælles. Læs mere om forestillingen her.

Mimbo Jimbo

Spilleperiode: 1.-12. november
Aldersgruppe: 4-10 år
Spillested: Anemonen

Mimbo Jimbo-forestillingen er baseret på historien om "Mimbo Jimbo laver kunst" af Jakob Martin Strid. Her følger vi Mimbo, der vil lave et maleri, og undervejs skal der både skydes med kanon og sættes hjulspor på lærredet. Det bliver et frygteligt rod på den allerbedste måde! Læs mere om forestillingen her.

Husk! Medlemmer af Børn i byen Klubben får rabat på billetter til Anemonen.

Romeo og Julie

Spilleperiode: 13.-18. september
Aldersgruppe: 8-12 år
Spillested: Teatret Zeppelin

Romeo og Julie er en betagende dukkeforestilling, som vil bringe en nærmest magisk zen-agtig ro over børnepublikummer. Med humor og snilde gøres den rørende fortælling om Romeo og Julie inderlig, levende og dynamisk. Læs mere om forestillingen her.

Den lille prins

Spilleperiode: 3.-11. september
Aldersgruppe: Fra 6 år
Spillested: Teatret Zeppelin

Oplev den prisvindende familieforestilling, Den lille Prins, med levende sang og musik. Her kommer publikum med, når lille prins rejser ud i universet for at lære livet at kende. Læs mere om forestillingen her.

Rapunzel

Spilleperiode: 7.-23. oktober
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Eventyrteatret

Til oktober kan I opleve Eventyrteatrets nye familiemusical Rapunzel, som spiller i Tivolis Glassal for hele familien. Her får I historien om den dejlige Rapunzel, der kendt og elsket verden over. Glæd jer til en bevægende, morsom og sansemættet musical i selskab med de unge prisbelønnede scenetalenter fra Eventyrteatret. Læs mere om forestillingen her.

Mig og rosin

Spilleperiode: 1.-21. september
Aldersgruppe: 3-8 år
Spillested: Zebu

Forestillingen Mig og rosin er en sjov forestilling om krop og følelser for de små teatergæster. Forestillingen undersøger det at rumme egne og andres følelser, og i tæt kontakt med publikum leger tre kvindelige artister med de mange måder, vi udtrykker dem på. Læs mere om forestillingen her.

Sne og sand

Spilleperiode: 28. oktober-3. november
Aldersgruppe: Fra 10 år
Spillested: Zebu

I forestillingen Sne og sand følger vi drengen Johan, der har mistet sin nøgle og er låst ude. Hvornår kommer mor hjem? Mørket sænker sig over sneen i boligblokken. En historie for større børn om snebolde og kærlighed, svigt og afsløringer. Læs mere om forestillingen her.

Mod ukendt land

Spilleperiode: 6.-11. november
Aldersgruppe: Fra 9 år
Spillested: Zebu

Få historien om Erik den Røde, der i år 986 drager mod ukendt land. En forestilling, hvor stormen ud af intet bliver til orkan. Havet er i vildt oprør. Bølgerne pisker ind over rælingen. Besætningen er i vildrede. De spejder mod de nærmeste skibe. Læs mere om forestillingen her.

Alfons Åberg

Spilleperiode: 16.-23. oktober
Aldersgruppe: Fra 3 år
Spillested: Teater Vestvolden

Oplev Comedievognens populære dramatisering af Gunilla Bergströms berømte børnebøger om den lille energiske fyr Alfons. Forestillingen er baseret på flere  hverdagshistorier om Alfons og hans rare og distræte far. Læs mere om forestillingen her.

Karius og Baktus

Spilleperiode: 18. oktober - 6. november
Aldersgruppe: Fra 4 år
Spillested: Teater V i Prøvehallen

Se eller gense TEATER V’s opsætning af den elskede historie om de to frække tandtrolde. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse. Læs mere om forestillingen her.

TÆNK engang!

Spilleperiode: 21.-26. oktober
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Krudttønden

TÆNK engang! er en farverig og tankevækkende forestilling om hvordan, vi tænker og reagerer. Om gode venner. Om at blive drillet, -af andre, og ikke mindst af sig selv. Om at være udenfor. Forestillingen blander ord, koreografiske indslag, masser af humor og friskt stof til eftertanke. Læs mere om forestillingen her.

Faktisk bare FRI

Spilleperiode: 9. november-4. december
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Krudttønden

Fri er ikke som de andre børn. Fri græder både, når noget er smukt, og når noget er sørgeligt. Og Fri griner højt og råber og skriger og kaster badmintonketcheren hen over gulvet i gymnastiksalen. Selvom Fri både tæller til ti og trækker vejret, bliver der ikke ro. Det er som om der konstant er en musik, der spiller indeni. Læs mere om forestillingen her.

Pinocchio

Spilleperiode: 9. september-18. september
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Royal Stage i Hillerød

Kom med på Pinocchios hæsblæsende rejse, der bl.a. fører ham forbi et dukketeater, til Pjækkeland og sågar helt ned på havets bund! Glæd jer til et fantastisk musicaleventyr fortalt med sang, dans, musik, farverige kostumer og humor. Læs mere om forestillingen her.

 

 

 

Fotos:
1) Åbent hus af Bjarne Stæhr
2) Fy Fy Skamme
3) En kænguru som dig
4) Romeo og Julie af Bo Amstrup
5) Rapunzel af tegner Per O.
6) Mig og rosin af Karoline Lieberkind
7) Teater Vestvoldemn, Alfons Åberg
8) Karius og Baktus, Thorbjørn Egner
9) TÆNK! engang
© Grafiker: Robin Hart, Foto: Kontraframe v. Thorbjørn Hansen