De 10 nyere legepladser i København

Sukker I efter en legeplads, I ikke har leget på før? Vi har samlet 10 nyere legepladser i København, som I måske ikke har prøvet endnu - perfekt weekend-destination.

Foto: Caroline Hemmingsen
18. september 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: Nana Fie fra Ciff Youth 

Den i højderne: Aktivitetstaget Bella

Tag turen op på den nybyggede taglegeplads i Ørestaden. Her kan I glæde jer til et mekka af sjov for ungerne. Her er der faciliteter til, at I både kan kaste jer ud i basket, fodbold og hockey, løbe på den 100 meter lange løbebane eller hoppe løs på legepladsens små trampoliner. Taget er tilgængeligt for alle, og har åbent hver dag fra kl. 07-21.

Hvor? Emma Gads Vej 10, 2300 København

Foto: Københavns Kommune

Den med dyr: Dyren i Folehavkvarteret

Dyren i Folehavekvarteret i Valby er blevet renoveret med ny bålplads, fin indgang og træhegn, balancebom og tovrutsjebane, mulighed for hængekøjer, trædæk med siddeøer og meget mere. Besøg den unikke bybondegård, som er en skøn oase, hvor I kan møde både kaniner, katte, chinchillaer, geder og minigrise. Alle er velkomne på Dyren, som er en del af det lokale klubtilbud, hvor klubbørn står for den daglige pasning  af dyrene. Men alle er velkomne til at besøge Dyren og få glæde af samværet med dyr.

Hvor? Folehaven, Vinhaven 4, 2500 København (tjek åbningstider her)

Foto: Jens Panduro

Den på 44.000 m2: Kulbaneparken

Sæt kurs mod Valbys nye Kulbaneparken, som lokker med 44.000 kvadratmeter areal, hvor ungerne kan lege løs. Her er alt fra bemandet legeplads, og kunstgræsbane til amfi-scene, skatepark, svævebane, dyr, et stort grønt område med 735 træer og et engareal, mulighed for at låne rulleskøjter og løbehjul og meget mere. Den bemandede legeplads Kulværket holder tit hyggelige børnevents.

Hvor? Kulbanevej 12, 2500 Valby

Foto: Kompan

Den helt nye: Legepladsen på Egernvej

Der er godt nyt for børnefamilierne på Frederiksberg, som nu kan sætte kurs mod Egernvej ved Fuglebakkekvarteret, hvor der står en lækker ny lege- og motionslegeplads. Her finder I bl.a. et højt udkigstårn, sandkasse, legehus og et stort gyngestativ med fugleredegynge og almindelige gynger. Få kild i maven i  tipikarrussellen, eller hop løs på legepladsens to trampoliner, inden I snupper en tur på  dobbeltrutsjebanen. For de helt store børn finder I en motionsplads.

Hvor? Egernvej på Frederiksberg

Foto: By & Park

Den med havtema: Legeparken i Nordhavn

I Nordhavn fik de sidste år en lille, fin, ny legepark, som er inspireret af havets farver og former. Her kan børnene sidde, rutsje og tumle på lilla og orange søstjerner, gemme hemmelige skatte i store muslingeskaller, prøve sandkassen og meget mere. Planterne i parken er holdt i blå, grønne og lilla toner for at imitere farverne i et koralrev. Fortsætter I op ad den røde trappe ved ender på Konditaget Lüders - en kæmpe taglegeplads, som indbyder til endnu mere leg.

Hvor? Sankt Petersborg Plads, ved P-huset Lüders i Nordhavn

Foto: Stephanie Mielnicki

Den gennemførte: Frederiksberg Have i miniudgave

Besøg den nye, lækre legeplads i Frederiksberg Have, som er udformet som en miniudgave af Frederiksberg Have. Her kan de små lege løs på Frederiksberg Slot i mikrostørrelse, klatre i det Kinesiske Lysthus eller snuppe en gyngetur i en fuglerede på Andebakken, der skal symbolisere fiskehejrekolonien i den hyggelige have. Legepladsen er skabt for at styrke børns motorik, fantasi og balance.

Hvor? Frederiksberg Have

Foto: Stephanie Mielnicki

Den med timevis af leg: Legepladsen på Langeland Plads

Legepladsen på Langeland Plads på Frederiksberg blev anlagt sammen med pladsen i 2019 og er bestemt et besøg værd. I finder Frederiksbergs højeste legetårn med en snoet rørrutsjebane, karrusel, klatrestativ, multiboldbane og gynger til de større børn. Til de mindste er der en sandkasse med en lille rutsjebane og en sommerfuglevippe. Legepladsens soppebassin er åbent i skolernes sommerferie og er et kæmpe hit for byens børn!

Hvor? Langeland Plads på Frederiksberg

Foto: Stephanie Mielnicki

Den eventyrlige: Kejserindens legeplads

Overfor Frederiksberg Centret bag Kejserinde Dagmars Plads ligger en hyggelig legeplads ved siden af den grønne cykelsti. Legepladsen er udvidet og totalrenoveret i 2019 og fremstår som en samlet legeplads med temaet Kejserinde Dagmar. Her finder I kejserindens slot med voldgrave omkring og farlige store gummidyr. Her er også en mindre landsby lidt væk fra slottet, som indbyder til leg.

Hvor? Dagmars Plads

Foto: Foto: Daniel Rasmussen og Børn i byen

ByOase: Nyrenoveret bybondegård på Nørrebro

ByOasen, som netop er blevet renoveret, er en bemandet legeplads, hvor byens børn altid er velkomne til at komme og lege og møde stedets dyr. Her står legepladsens pædagogiske personale klar til at dele ud af deres viden om stedets dyr og natur. Legepladsens ønske er at skabe interesse for natur, miljø, bæredygtighed og sundhed på Nørrebro. Her kan bydelens børn, unge, familier og ældre mødes om fælles aktiviteter og lære mere om naturen i byen.

Hvor? Agnes Henningsens Vej 11, 2200 København / Indvies 18. august 2023

Foto: Caroline Meldgaard

Den med vand: Legepladsen i Enghaveparken

I den nyreoverede Enghaveparken på Vesterbro er legepladsen et hit. Her kan ungerne plaske rundt i soppebassinet i timevis, imens forældrene tager et hvil på bænkene omkring. Om vinteren omdannes bassinet til en super skøjtebane. I kan også spille alverdens boldspil på den store nyanlagte multibane eller kaste jer ud i en basketkamp på basketbanen.

Hvor? Enghaveparken

Foto: Stephanie d'Acqueria

Naturlegepladsen i Valby

Naturlegepladsen i Valbyparken er endelig åbnet efter renovering! Her kan børn i alle aldre gå på opdagelse på sjove stier, i tunneller og blandt anderledes legeredskaber. Der er også et par klassiske gynger, en rutsjebane og legetårn.

Hvor? Hammelstrupvej 41, 2450 København SV (Åbner 14. september 2023)

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben