De 5 nyere legepladser i København

Sukker I efter en legeplads, I ikke har leget på før? Vi har samlet 5 nyere legepladser i København, som I måske ikke har prøvet endnu - perfekt weekend-destination.

1. december 2022
Af Rikke Reffelt
Foto: Nana Fie fra Ciff Youth 

1. Den i højderne: Aktivitetstaget Bella

Tag turen op på den nybyggede taglegeplads i Ørestaden. Her kan I glæde jer til et mekka af sjov for ungerne. Her er der faciliteter til, at I både kan kaste jer ud i basket, fodbold og hockey, løbe på den 100 meter lange løbebane eller hoppe løs på legepladsens små trampoliner. Taget er tilgængeligt for alle, og har åbent hver dag fra kl. 07-21.

Foto: Stephanie Mielnicki

2. Den gennemførte: Frederiksberg Have i miniudgave

Besøg den nye, lækre legeplads i Frederiksberg Have, som er udformet som en miniudgave af Frederiksberg Have. Her kan de små lege løs på Frederiksberg Slot i mikrostørrelse, klatre i det Kinesiske Lysthus eller snuppe en gyngetur i en fuglerede på Andebakken, der skal symbolisere fiskehejrekolonien i den hyggelige have. Legepladsen er skabt for at styrke børns motorik, fantasi og balance.

Foto: Stephanie Mielnicki

3. Den med timevis af leg: Legepladsen på Langeland Plads

Legepladsen på Langeland Plads på Frederiksberg blev anlagt sammen med pladsen i 2019 og er bestemt et besøg værd. I finder Frederiksbergs højeste legetårn med en snoet rørrutsjebane, karrusel, klatrestativ, multiboldbane og gynger til de større børn. Til de mindste er der en sandkasse med en lille rutsjebane og en sommerfuglevippe. Legepladsens soppebassin er åbent i skolernes sommerferie og er et kæmpe hit for byens børn!

Foto: Stephanie Mielnicki

4. Den eventyrlige: Kejserindens legeplads

Overfor Frederiksberg Centret bag Kejserinde Dagmars Plads ligger en hyggelig legeplads ved siden af den grønne cykelsti. Legepladsen er udvidet og totalrenoveret i 2019 og fremstår som en samlet legeplads med temaet Kejserinde Dagmar. Her finder I kejserindens slot med voldgrave omkring og farlige store gummidyr. Her er også en mindre landsby lidt væk fra slottet, som indbyder til leg.

Foto: Caroline Meldgaard

5. Den med vand: Legepladsen i Enghaveparken

I den nyreoverede Enghaveparken på Vesterbro er legepladsen et hit. Her kan ungerne plaske rundt i soppebassinet i timevis, imens forældrene tager et hvil på bænkene omkring. Om vinteren omdannes bassinet til en super skøjtebane. I kan også spille alverdens boldspil på den store nyanlagte multibane eller kaste jer ud i en basketkamp på basketbanen.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben