Weekend i Kbh: 3 x indendørs børnehits

Det blæser og regner, og weekenden kalder på jer, men hvad skal I lave? Ingen panik - vi guider jer til indendørs sjov for børn i København.

Foto: Caroline Hemmingsen
23. november 2023
Af Rikke Reffelt

Afsted til byens allerbedste indendørs oplevelser for børn.

Foto: Caroline Hemmingsen

Enigma: Fabelagtigt legeunivers i TELEPORTALEN 

Besøg det nye kommunikationsmuseum ENIGMA på Østerbro,  som står færdigt efter flere års renovering.  Her kan I med fordel styre mod TELEPORTALEN - et børneområde og legeplads,  hvor ungerne kan kravle op og rutsje ned og sammen med resten af familien være med til at blive klogere på kommunikation,  mobiltelefoner, iPads, skærmens fascinationskraft og deres plads i hverdagen. I børneområdet er der nok at opleve. Smut fx op i telefontårnet, hvor smukke telefoner med drejeskiver og knapper viser vejen,  eller kravl ind i spil-appen, men pas på! Jorden er giftig. I kan også tage på posthuset,  hvor I kan svinge fjerpennen og trække i den røde uniform. Og meget, meget mere.  Glem ikke at tage turen ned i ENIGMAS kælder, som lokker med en historisk udstilling om digitale spil,  hvor I kan spille løs på arkademaskiner.

Foto: Arbejdermuseet

Arbejdermuseet: Leg som børnene gjorde engang

Hvorfor havde alle børn ikke deres eget værelse i gamle dage? Havde de slet ikke noget legetøj at lege med? Blev man slået af læreren i skolen? Og hvad gjorde børnene egentlig, når de gerne ville have det lidt sjovt? Få svaret på Arbejdermuseet. På Børnenes Arbejdermuseum kan I lege jer til viden om arbejderhistorien. Oplev, hvordan arbejderbørn har boet, levet, arbejdet og leget i gamle dage. Prøv, hvordan børnene boede engang i små lejligheder, besøg købmandsbutikken, arbejd som flaskesorterer på bryggeriet eller tramp i pedalerne som cykelbud. Besøg også museets nye baggård - en stor oplevelse. Slut af i Kaffebaren på Arbejdermuseet og sæt jer på en cafe, som den var i 1950'erne. Her kan I købe kaffe, fristende kiksekage, slik og sodavand og indtage det i nostalgiske omgivelser ved rødternede duge. 

  ✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på Arbejdermuseet

Foto: David Trood

Experimentarium: Timevis af lærerig leg

Giv ungerne en stor oplevelse - sæt kurs mod Experimentarium, hvor bl.a. Bobleriet venter med  et kæmpe sæbebobleværksted. Her kan I lave sæbebobler i alle størrelser. Lær om den forbløffende videnskab bag boblerne - eller slå jer ned, og nyd det smukke syn. Husk også at besøge resten af Experimentarium - prøv deres eventyrlige Miniverset for de allermindste eller bliv klog på mennesket og verden gennem en bunke aktiviteter, der fanger børnene fra start. Lige nu venter særudstillingen Rumstationen - på mission med Andreas Mogensen, hvor I gennem  eksperimenter, videoer og forsøg finder ud af, at livet som astronaut virkelig er HELT anderledes end hverdagen herhjemme på jorden.

   ✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på entre hos Experimentarium

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben